Problem s wifi
Problem s wifi
Bol som na dovolenke a aby som sa tam mohol pripojit na ich wifi siet, tak mi typek z hotelovej sluzby nastavil v compe nieco, aby som tu wifi siet chytal. Lenze ja magor som si to nenechal dat na povodne nastavenia a teraz ked som doma a chcem sa pripojit na moju wifi, tak mi to nejde. Normalne mi siet najde, ked dam kliknut tak sa pripoji, zobrazuje mi aj stav ako Pripojene, ale ked idem na nejaku stranku tak sa nenacita ani za svet. Neviete mi poradit, co musim spravit, aby to islo?
Mam win 7.
Mam win 7.
Re: Problem s wifi
Nastavit ti asi pevne IP adresy. Daj si nastavenie wifi karty, zvol TCP/IP4 a tam nastav DHCP.
Hej, nejake IPcky tam pisal, to si pamatam. A kde najdem to nastavenie wifi karty? Ovladaci panel > Siet a Internet > ???
Štart » Ovládací panel » Sieť a internet » Centrum sieťových pripojení a zdielaní » na ľavej strane Zmeniť nastavenia adaptéra.
hmm diky mam, ale skus este dalej, lebo neviem ani za nic, ze kde, co a na co mam kliknut 
Hladaj, hladaj 
Pravým tlačidlom myši na WiFi kartu (adaptér) » Vlastnosti » dvojklik na Protokol IP verzie 4 (TCP/IPv4).
Chalani dakujem vam velmi obom
Uz mi to ide.
Ahojte borci.Mám jeden problém s wifi,dúfam,že bude riešiteľný a chcel by som vás poprosit o radu. Takze tu je problem.....kupil som wifi router tenda w311r+ ,ktorý by som chcel doma spojazdnit(jeho predvolená IP adresa je 192.168.0.1) .Zhodou okolností má sused taký istý router teda tenda w311r+, ktorého mám natiahnutý internet cez ethernetový kábel. On si fičí na IP adrese 192.168.1.1 . no a skúšal som to nejako zapojit aj podla navodu,ale nejako sa mi nedari. mam win. 7 kde som nastavil automaticke zistovanie adresy a automatické získanie dns adresy. moj nasledujuci krok bol asi taky,ze som zapojil lan kabel z mojho pc do mojho noveho wifi routra,snazil som sa ho nejako nastavit(IP adries som sa nedotykal vobec).po nastaveni a rebootovani routra som následne zapojil do mojho routra ethernetový kábel vedúci z routra od mojho suseda a zistil som,ze mi nesiel internet ani na stolovom pc,ani na notebooku cez wifi,na ktorom wifi siet naslo,ale nepodarilo sa mi k nej pripojit. Na oboch pc som mal púri ikonke kde sa otvara centrum sieti zlty trojuholnicek s vykricnikom. Borci,neviem ci som to napisal zrozumitelne,ale strasne by som vas chcel poprosit o nejaku radu.Cely den som na nete a hladam citam,skusam a zistil som,ze som blb,nedari sa mi to nejako spojazdnit,ak sa to vobec da.Díkes 
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Napisal si to nezrozumitelne, ale tak skusim:
1. Prihlas sa do administracie svojho routra, pridel mu IP adresu 192.168.2.1, nastav tam masku 255.255.0.0, ak sa nastavuje brana (gateway), tak tam daj 192.168.1.1, DNS pouzivaj 8.8.8.8 a 8.8.4.4.
2. Kabel od suseda pripoj do tvojho novehou routra do portu (otvoru) s oznacenim WAN. Kabel z noveho routru do tvoho PC bude zapojeni do portu (otvoru) LAN1 (alebo 2, 3, 4).
3. Najdi si v administracii novehou routru niekde polozku WAN, to je vlastne pripojenie na jeho internet. Ak mas na vyber sposob pripojenia, tak tam zvol staticka IP adresa a zadaj tam udaje. IP bude: 192.168.1.1, masku daj 255.255.0.0, branu 192.168.1.1, DNS pouzi Google DNS - 8.8.8.8 a 8.8.4.4. Uloz nastavenia.
4. Potom si najdi polozku LAN a tam zapni DHCP, teda ti bude tvoj novy router automaticky pridelovat IP adresu pre pocitace, mobily atd...
5. Najdi si polozku Wifi, tam zapnes bezdrotovu siet, aby si sa mohol pripojit s notebookom ci tabletom. Nezabudni na nastavenie Security, teda zabezpecenia bezdrotovej siete, tam pouzi aspon WEP 128bit sifrovanie, pripadne WPA2, nastav heslo a uloz tieto nastavenia.
6. V pocitacoch, mobiloch ci notebookoch uz nemusis nastavovat IP adresu v nastaveni siete/sietovej karty, staci dat DHCP a router ti to automaticky prideli.
1. Prihlas sa do administracie svojho routra, pridel mu IP adresu 192.168.2.1, nastav tam masku 255.255.0.0, ak sa nastavuje brana (gateway), tak tam daj 192.168.1.1, DNS pouzivaj 8.8.8.8 a 8.8.4.4.
2. Kabel od suseda pripoj do tvojho novehou routra do portu (otvoru) s oznacenim WAN. Kabel z noveho routru do tvoho PC bude zapojeni do portu (otvoru) LAN1 (alebo 2, 3, 4).
3. Najdi si v administracii novehou routru niekde polozku WAN, to je vlastne pripojenie na jeho internet. Ak mas na vyber sposob pripojenia, tak tam zvol staticka IP adresa a zadaj tam udaje. IP bude: 192.168.1.1, masku daj 255.255.0.0, branu 192.168.1.1, DNS pouzi Google DNS - 8.8.8.8 a 8.8.4.4. Uloz nastavenia.
4. Potom si najdi polozku LAN a tam zapni DHCP, teda ti bude tvoj novy router automaticky pridelovat IP adresu pre pocitace, mobily atd...
5. Najdi si polozku Wifi, tam zapnes bezdrotovu siet, aby si sa mohol pripojit s notebookom ci tabletom. Nezabudni na nastavenie Security, teda zabezpecenia bezdrotovej siete, tam pouzi aspon WEP 128bit sifrovanie, pripadne WPA2, nastav heslo a uloz tieto nastavenia.
6. V pocitacoch, mobiloch ci notebookoch uz nemusis nastavovat IP adresu v nastaveni siete/sietovej karty, staci dat DHCP a router ti to automaticky prideli.
Hojko dikes za odpoved,ale hned v prvom bode sa vyskytol problem. Po prihlásení do administracie mojho routra,som chcel zmenit (pridelit) jeho IP adresu tak ako si mi napisal,teda (192.16.8.2.1,maska 255.255.0.0) . Ale nejako sa to nepodarilo, vypisuje mi tam - IP address invalid! 
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
192.168.2.1 - sekol som sa s bodkou o jeden znak vedla, takze takto je to spravne. Idem to vyssie opravit. Potom sa na router prihlasujes pod novou IP, teda na 192.168.2.1. Alebo to pripadne nechaj aj na 192.168.0.1.
Kurnik sopa,nedari sa mi to nejako spojazdnit...tu ip adresu mi to ulozi,ale dalsie nastavenia v tej wan sieti som napisal tak ako si mi povedal,ale nic z toho,nechce to v tom wan nastaveni ukladat,vypisuje to nejaky problem s ip adresou.. uz som to skusal aj som susedom nejako pospúekulovat....nakoniec sme to zapojili tak,ze z modemu(od dodavatela internetu) ide do mojho wifi routra ethernetovy kabel do wan portu a z lan portu ide kabel do mojho pc,ale stale je to tak ako to bolo,nic sa nedeje...ja uz neviem asi to rozbijem vsetko a bude pokoj...
//autoeditácia príspevku (18 Sep 2012, 0:24)
Ešte by som sa chcel opytat: Preco,ked lan pripojim eth. kabel smerujci z modemu do mojho wifi routra do portu wan a samozrejme z wifi routra z port lan mi ide kabel do pc, ma nepripoji na net?? vyzera to asi takto... http://imageshack.us/f/812/beznzvuot.jpg/
//autoeditácia príspevku (18 Sep 2012, 0:24)
Ešte by som sa chcel opytat: Preco,ked lan pripojim eth. kabel smerujci z modemu do mojho wifi routra do portu wan a samozrejme z wifi routra z port lan mi ide kabel do pc, ma nepripoji na net?? vyzera to asi takto... http://imageshack.us/f/812/beznzvuot.jpg/