internet
-
32jojo32
internet
Ahojte. Včera som sem pridával jeden príspevok ohľadom problému s pc. Ten sa mi už čiastočne podaril vyriešiť preinštalovaním windowsu skúšal som dať windows xp lenže nešiel nainštalovať spýtalo sa ma, že potrebuje nainštalovať drivery a cez internet tak som povolil a sekol a ostal na tých istých percentách tak so to skúsil ešte raz a teraz som to nepovolil a urobilo to to iste tak som išiel nainštalovať win 7 ten som úspešne nainštaloval ale zas mi nechce ísť internet (cez kábel) kábel je na 100 % funkčný a internet je tiež. Dal som riešiť problémy a dalo mi, že nieje úspešne nainštalovaný sieťový adapter čo teraz neviem aká tam je sieťová karta je to staršia sieťová ale internet predtým išiel. Mohla sa stať, že sa v biose niečo vyplo a nechce načítať internet alebo čo stým ? Ďakujem ....
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: internet
V biose sa same od seba nic nevyplo, jedine ak by si to vypol ty. Stiahni sa na inom pocitaci programy ako Everest Home Edition, SiSoft Sandra alebo nieco podobne, tam sa dozvies aku mas sietovu kartu. Problem moze byt v tom, ze mas sietovku priamo na doske a nemas nainstalovane ovladace ku doske, resp. k chipsetu. Tie dva spominane programy ti napisu aj tym zakladnej dosky, takze na oficialnej stranke si najdes a stiahnes ovladace pre tvoj Win7, ci uz 32-bit (x86) alebo 64-bit (x64), podla toho co tam mas.
Tak ju vyber tú sieťovku a pozri sa čo je napísané na tom čipe. Ak je to nejaký univerzálny čip , čo montovali všetci výrobcovia , tak máš ovládače zachvíľu nájdené ...
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Vo velkej vacsine sietovych kariet je aj tak pouzity Realtek chip, takze staci stiahnut ovladace pre sietovky Realtek.