Diaľkové ovládanie centrálu Peugeot 307

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Noobsz DJ
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Diaľkové ovládanie centrálu Peugeot 307

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Čaute chcel by som sa opýtať jednu vec. Mám v pláne kúpiť Peugeot 307 2.0 HDI r.v. 2003. Auto je v poriadku ale jedna vec, ktorá ma troška zaráža je tá, že v kľúči chýba elektronika od diaľkového ovládania centrálu. V náhradnom kľúči tá elektronika vôbec nie je. Imobilizér by mal byť v oboch kľúčoch. Terajší majiteľ mi to aj spomínal, ale ako som si prehliadal kompletne celé auto, tak som si ani neuvedomil, čo mi k tomu viac povedal.
Dá sa niekde zohnať tá elektronika a naprogramovať ju s riadiacou jednotkou centrálu v tom aute? Bude treba nastavovať aj imobilizér alebo bude stačiť vložiť novú elektroniku do kľúča? Ak s tým máte niekto nejaké skúsenosti (aj v iných autách) tak dajte prosím vedieť. Vďaka za každú dobrú radu.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Diaľkové ovládanie centrálu Peugeot 307

Príspevok od používateľa test »

V Peugeote kupis kluc a das ho sparovat, kde je problem?
Noobsz DJ
Guru
Guru

Problém vidím v premrštených cenách servisu a náhradných dielov v týchto autorizovaných servisoch ako takých. Nepotrebujem kupovať celý kľúč, keď obal a planžeta je v poriadku. V kľúči chýba iba elektronika. Verím tomu, že za jeden tento kľúč by mi dali hneď 200€. A prečo by som platil 200€, ak sa to dá spraviť aj za polovicu?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

K Peugeotom sa zvykli dodavat dva kluce, jeden bol kluc vratane dialkoveho, ten druhy bol len kluc bez dialkoveho. Vyssie rady mali oba kluce s dialkovym ovladanim. Okrem toho pri kupe auta dostanes aj karticku na zaklade ktorej bolo mozne nakodovat dalsi kluc. Pokial karticku nemas, tak sa da o to poziadat v Peugeote v Bratislave (a mozno aj hocikde inde) a na zaklade VIN cisla ti za poplatok okolo 5 eur vystavia takuto karticku, je na nej pin kod do IMMO pre vstup cez diagnostiku, robi sa to normalne cez Peugeot Planet 2000. Nahradny kluc vyjde vari 30-70 eur a plus k tomu kodovanie, teda konecna cena by mala byt 80-130 eur, zalezi od auta a typu kluca (2 tlacitka, 3 tlacitka (odomknutie, zamknutie, kufor). Na nete je vsak plno nahrad, na eBayi problem nebude, rovnako su tak na to specializovane firmy, v Cesku to bezne robia a za poplatok asi 10 eur to posielaju aj na Slovensko. Myslim, ze Peugeot tieto veci riesi uplne inak, napriklad pri VW, Skode ci Audi sa len nacita IMMO cez VAG a nakoduje sa nanovo. Pri Peugeote to zial tak nefunguje. Cena tiez zalezi od pouziteho cipu, davali tam viac typov a treba pozriet, ze aky cip ide do tvojho kluca, niekde z eBayu by si dokazal kupit len ten chybajuci cip a potom to dat nakodovat. Neviem ake su moznosti kodovania, tiez mozno bude zalezat od RJ, sli tam vari Bosch alebo Siemens, takze aj tu moze byt rozdiel v tom co mas pouzit.

Tu ti to vedia spravit, pokial mas karticku: http://autoklicecz.cz//kategorie/228-peugeot/
Noobsz DJ
Guru
Guru

Hojko vďaka za odpoveď. Kartu ku tomu autu mám. Taktiež mám aj čip imobilizéru v kľúči, ten je nepoškodený. Ja som včera našiel jednu firmu, ktorá robí všetky možné kľúče do áut a motoriek a majú aj náhradné diely čo sa kľúčov týka (http://www.autokluce.sk). Tak som im písal za náhradný diel tej elektroniky diaľkového ovládania centrálu. Taktiež by som zobral hneď obal kľúča, ktorý je poškodený. Nepotrebujem, aby mi museli programovať imobilizér. Včera som aj našiel kompletný návod ku tým Peugeotom a bol tam návod, ako naprogramovať diaľkové ovládanie centrálu v kľúči s elektronikou v aute. To si viem spraviť aj sám.
Ešte taká otázka. Teraz mám pevný obal kľúča. Mohol by som si zobrať aj ten sklápací obal na kľúče? Samozrejme dvoj-tlačítkový by ten obal mal byť. Ja len, že či do toho obalu sa bude dať vložiť čip imobilizéru.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Len si daj pozor, lebo je rozdiel kodovat kluc a kodovar pri vymene baterie. Pri baterke sa dava do zapalovania a stlacaju sa gombiky. Zvysne kodovanie len cez diagnostiku.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Ja viem. Hľadal som na internete informácie aj ohľadom toho a našiel som kompletný manuál. Kľúč chcem kódovať tak isto, ako sa to robí pri výmene batérie. Zisťoval som cenu tej elektroniky do kľúča (nie imobilizér) v jednej firme v BA. Len elektronika centrálu sa nedá zohnať. Treba zobrať celý kľúč. Aj s kompletným naprogramovaním ma to vyjde na 120€, čo je ešte priaznivá cena. V tej cene je kľúč a samotná robota.

Ešte som rozmýšľal kúpiť kľúč z nejakého nabúraného auta. Z neho by mi stačil iba obal a elektronika centrálu.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Na eBayi a dokonca aj u nas sa da zohnat aj elektronika, aj kluc, aj immobilizer, vsetko. Len treba hladat. Najskor by som skusil eBay, tam su lepsie ceny alebo tiez skusit pozriet polske Allegro (sprostredkovanie robi web tovarzpolska.sk).
Napísať odpoveď