Letné olympíjske hry | Londýn | 2012
Re: Letné olympíjske hry | Londýn | 2012
V podstate súhlasím, až na to, že je to najväčším problémom športovcov.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
oni tam sú za seba, nie kvôli tebe. Im je jedno ako to vidíš ty. Keď budeš stáť pred maturitnou komisiou, alebo pred štátnicami (neviem koľko máš rokov), tiež si nepovieš šak čo, je jedno či prejdem alebo nie. A toto je to isté, oni idú na istotu, lebo chcú získať čo najlepší úspech. A neuvažujú že je jedno či ôsme alebo šieste. Tam je sakra rozdiel. A berú všetkými desiatimi to šieste miesto. To že chamtivý slovák berie iba medailu a rád sa pýši cudzím perím a cudzími úspechmi je už druhá vecmartinwa napísal:Podľa mňa je najväčším problémom SK športovcov v tom, že oni sú prakticky z hocijakého výsledku spokojní, že to bol ich cieľ. Napríklad Dukátová, išla vo finále hrozne na istotu, a potom skončila na 6. mieste ... ko*ot šak keď už je vo finále, nemá čo stratiť nie? Je už jedno či skončí 6. s čistou jazdou alebo 8. s penalizáciou ... česť výnimkám typu Klocová, Tóth, Hochšíci ...
-
lowmanek
Light Professional
Presne ako hovori audio, len doplnim, ze nie je jej jedno, ci zoberie odmenu za 8. (4k€) alebo za 6. miesto. (8k€).
Chamtivý nie som, cudzím perím sa nepýšim rovnako ani úspechmiTo že chamtivý slovák berie iba medailu a rád sa pýši cudzím perím a cudzími úspechmi je už druhá vec
- bolo to myslené tak, že napr. Dukátová nezariskovala aj keď podľa mňa mala na to aby získala medailu, to si všimol hádam každý. Samozrejme, že aj 6. miesto je krásny úspech, netvrdím že nie, však na pomery v slovenskom športe je to viac než dobré.
Nemalo by ísť len o peniaze, ale to je ďalší problém (predovšetkým slovenských športovcov), že je to pre nich dobrá šanca kde si čo to zarobiť, oproti ostatným krajinám sú tie odmeny minimálne ale tak aspoň niečo... Ja som im veľmi prial počas celej olympiády čo najlepšie umiestnenia nielen kvôli tomu, že budú úspešný a získajú pre SR medailu, ale hlavne kvôli tomu nech si troška finančne polepšia. Takže audio to, že som chamtivý by som nepovedal. Osobne poznám Hochšíkov a viem ako to funguje, za peniaze z minulých olympiáda si postavili domy, nevravím o nákladoch, živení rodiny, všetko sponzori nepotiahnú ... taktiež vynechali preteky SP, prečo asi?Presne ako hovori audio, len doplnim, ze nie je jej jedno, ci zoberie odmenu za 8. (4k€) alebo za 6. miesto. (8k€).
Pre mnohých je ale naozaj olympiáda maximálny cieľ. Dostane sa tam (nenarážam na žiadny príklad) trebárs v behu a podľa času je jasné, že má tak na 7. miesto v nejakom rozbehu. Šak to je jasné, že to zabehne a potom sa pokuká po meste a zabaví sa trebárs s Boltom.
Ja zas myslim, ze pre sportovca by malo byt prvorade vyhrat a je jedno aky to je sportovec, kazdy chce vyhrat, a nie, ze staci sa dostat do finale. 8. v rychlej chodci to je podla mna dobry vykon(kludne mohol byt aj 35).
Problem Slovenska, ale neni v tomto, ale v tom, ze ziadny buduci sportovci su neni, obcas sa objavy niekto ako Sagan a podobne, potom majstrovstva v hokeji, ludia zblazneni, vlajky maju pomaly aj na riti a o mesiac si nikto na sport ani nespomenie. Aj tak neverim, ze sa stym nieco spravy, teraz bude tyzden dva okolo toho halo, ze kam idu peniaze, ale bude sa v tom pokracovat, ved sme na Slovensku.
Tentoraz to Slovakom moc nevyslo (az na vynimky) a lepsie sa pozeralo na atletiku, 100m, 200m, stafeta, skoky do vysky ..., to boli pekne finale.
Problem Slovenska, ale neni v tomto, ale v tom, ze ziadny buduci sportovci su neni, obcas sa objavy niekto ako Sagan a podobne, potom majstrovstva v hokeji, ludia zblazneni, vlajky maju pomaly aj na riti a o mesiac si nikto na sport ani nespomenie. Aj tak neverim, ze sa stym nieco spravy, teraz bude tyzden dva okolo toho halo, ze kam idu peniaze, ale bude sa v tom pokracovat, ved sme na Slovensku.
Tentoraz to Slovakom moc nevyslo (az na vynimky) a lepsie sa pozeralo na atletiku, 100m, 200m, stafeta, skoky do vysky ..., to boli pekne finale.
To určite áno, hlavne finále v štafete bolo MEGA.100m, 200m, stafeta, skoky do vysky ..., to boli pekne finale.
Avšak troška ma serie fakt, že na olympiáde aj tak nejde napr. taký Bolt úplne na 100% s cieľom prekonať svetový rekord - samozrejme myslím v samotnom finále, nie v rozbehoch a semifinále. Pretože má tam nejaké rezervy v posledných 20-30 metroch. Myslím ale, že je to kvôli tomu, že si to šetrí na MS, kde sú za to mastné prémie a chce si tú svoju slávu a ošiaľ okolo neho udržať čo najdlhšie a neustále chce byť stredobodom sveta, ani sa mu nečudujem je to fakt pre mňa žijúca legenda, aj keď troška skromnosti by mu nezaškodilo
jj tiez myslim, ze setri na premie
, ale ta stafeta bola pekna, tak ale aspon robi show.
Este ktym prvym miestam aj Senna hovoril
Este k tomu zatvaraciemu ceremonialu, som musel prepnut na CT4, lebo na STV tam trepali jak stare babky, furt kecali a kecali, na CT povedali ked bola chvilka ticha nejake info kto to je a boli ticho.
Este ktym prvym miestam aj Senna hovoril
A to plati asi v kazdom sporte.And the main motivation to all of us is to compete for victory, it's not to come 3rd, 4th, 5th or 6th.
Este k tomu zatvaraciemu ceremonialu, som musel prepnut na CT4, lebo na STV tam trepali jak stare babky, furt kecali a kecali, na CT povedali ked bola chvilka ticha nejake info kto to je a boli ticho.