Pinnacle
Pinnacle
Už pred niekoľkými rokmi som si zakúpil program Pinnacle Studio Plus 9.3.0 s riadnym sériovým číslom. Dlhšiu dobu som potom s nim nepracoval a keď som sa v týchto dňoch k jeho používaniu vrátil, zistil som, že nemôžem pridať zvuk vo formáte mp3. Zvuk vo wav sa pridať do projektu dá, aj jednotlivé melódie z knihovne Pinnacle 1, ktorá je súčasťou inštalácie programu. Zvuk do projektu akože pridám, ale pri kontrole-prehratí mi vypíše: Nahrávanie - Neúspech. Pritom na ponuke súborov v hornej časti mi tieto mp3 súbory Pinnacle prehrá, len keď ho pridám do projektu, tak ho nevezme. Predtým som pracoval len s wav-súborom, takže som to nejak nepostrehol. Kúpil som si kvôli tomu aj knihu od J. Pecinovského "Pinnacle Studio, tipy, triky a postupy", vydanej v GRADA, ale k tomuto som sa tam nič nedočítal, naopak p. Josef Pecinovský tam uvádza že: "Lze použít všechny běžné formáty, například Wav nebo mp3". Nepomohol by mi niekto aspoň nejakou stručnou radou? Podotýkam, že o vyššie verzie Pinnacle nemám záujem, je to dané aj parametrami môjho PC a ja považujem verziu Plus za mimoriadne vydarenú.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Pinnacle
Myslim si, ze novsie verzie nebudu az tak narocne na hardware, takze ci mas stary PC alebo nie, nemal by to byt problem. Zrejme nepracujes s poriadnym HD videom, takze by som sa nebal novych verzii. S Pinnacle Studio som pracoval este v starych verziach tak pred 7 rokmi, uz vtedy nebol problem s mp3 formatom, takze neviem preco ti to nejde. Jedine ak by samotny mp3 bol akysi nespecificky, mozno by bolo dobre ho skusit prekonvertovat. Problem by mohol byt este v enkodovani a dekodovani formatu, neviem, ci ma Pinnacle Studio vlastny codec, ale ak nie, trebalo by nainstalovat nejaky balicek. Osvedceny mam K-Lite Mega Codec Pack, takze odporucam skusit ten. Samozrejme pred instalaciou doporucujem vsetky stare kokedy odinstalovat.
Ďakujem za odpoveď, venujem sa tomu - výsledky budem publikovať v tomto vlákne.
panove, nechem zakladat zbytocne novu temu tak to dam sem.
mam studio 14 HD, chcem importovat z DV pasky do mpeg.
akonahle dam spustit zaznam tak mi nejde simultanny prepis DV pasky na HDD.
napr. mam nahratych 1h02min no v skuotcnosti mi to skrati na 30min nahraneho na HDD hoci prejde celu pasku, vsetko je to zvukovo aj obrazovo zryhlene 2x, ked si to pustim v plejeri.
v com moze byt chyba ci ako to mam nastavit ?
pomozete mi, kto s tym ma skusenost ?
nechce sa mi vracat k Nero Vision
mam studio 14 HD, chcem importovat z DV pasky do mpeg.
akonahle dam spustit zaznam tak mi nejde simultanny prepis DV pasky na HDD.
napr. mam nahratych 1h02min no v skuotcnosti mi to skrati na 30min nahraneho na HDD hoci prejde celu pasku, vsetko je to zvukovo aj obrazovo zryhlene 2x, ked si to pustim v plejeri.
v com moze byt chyba ci ako to mam nastavit ?
pomozete mi, kto s tym ma skusenost ?
nechce sa mi vracat k Nero Vision
-
Soviet
Darca
Ked si das vlastnosti toho videa, tak rychlost je nastavena na 100%tach v Pinnacli? Ak ano, mozno by stacilo nastavenie rychlost na 50% a podobne..vyzabavat sa s tym co sa tyka rychlosti..
Zdravím Vás!
V pinnacle nie som úplný začiatočník, ale potrebujem vyriešiť jednu vec s menu. Uvediem príklad. Mám 8 video klipov (každý o dĺžke cca 5 min.), ktoré si vložím jednotlivo za sebou. Na začiatok vložím jednoduché menu, ktoré obsahuje 9 tlačítok. Prvých osem je pomenovaných podľa klipov, čiže po kliknutí na jednotlivé tlačítka sa mi spustí klip pridelený tlačítku. Posledné 9 tlačítko má názov Prehrať všetko. Chcem od menu aby sa mi po stlačení tlačítka 1 až 8 prehrali pridelené klipy jednotlivým tlačítkam a po prehratí klipu, ktoré si stlačím aby som sa vrátil do menu, čiže za každým klipom mám značku návratu do menu. Toto vytvoriť je jednoduché a s tým nemám žiadny problém. Problém je ale s posledným 9 tlačítkom, od ktorého chcem aby mi prehral všetky klipy za sebou, ale nakoľko za každým klipom mám značku návratu do menu, tak sa mi hneď po prehratí prvého klipu vráti prehrávanie do menu. Je možné v takomto prípade to nejako vyriešiť?
Ďakujem....
V pinnacle nie som úplný začiatočník, ale potrebujem vyriešiť jednu vec s menu. Uvediem príklad. Mám 8 video klipov (každý o dĺžke cca 5 min.), ktoré si vložím jednotlivo za sebou. Na začiatok vložím jednoduché menu, ktoré obsahuje 9 tlačítok. Prvých osem je pomenovaných podľa klipov, čiže po kliknutí na jednotlivé tlačítka sa mi spustí klip pridelený tlačítku. Posledné 9 tlačítko má názov Prehrať všetko. Chcem od menu aby sa mi po stlačení tlačítka 1 až 8 prehrali pridelené klipy jednotlivým tlačítkam a po prehratí klipu, ktoré si stlačím aby som sa vrátil do menu, čiže za každým klipom mám značku návratu do menu. Toto vytvoriť je jednoduché a s tým nemám žiadny problém. Problém je ale s posledným 9 tlačítkom, od ktorého chcem aby mi prehral všetky klipy za sebou, ale nakoľko za každým klipom mám značku návratu do menu, tak sa mi hneď po prehratí prvého klipu vráti prehrávanie do menu. Je možné v takomto prípade to nejako vyriešiť?
Ďakujem....
pavucek napísal:Zdravím Vás!
Ďakujem....
ja mám ten istý problém...dá sa to nejak vyriešiť ???
-
lekoklatik
VIP
Nakoľko som nemal tú česť stretnúť sa s pinacle, poradím len tým,
že ak si už vyčerpaný a moc krátky na to hľadať tam správnu funkciu prehrania všetkého,
spoj si tých 5 klipov do jedného, ktorý hodíš teda pod to 9te tlačidlo.
Avšak každý program, ktorý dokáže vytvárať menu,
s niečím podobným nemá problém. Je potrebné len poriadne pohľadať,
čítať etc...
že ak si už vyčerpaný a moc krátky na to hľadať tam správnu funkciu prehrania všetkého,
spoj si tých 5 klipov do jedného, ktorý hodíš teda pod to 9te tlačidlo.
Avšak každý program, ktorý dokáže vytvárať menu,
s niečím podobným nemá problém. Je potrebné len poriadne pohľadať,
čítať etc...
Už som aj skúšal spojiť tie videá, ale to sa nedá spojiť, lebo keď vložím napr. 5 rôznych videí a dám detekciu scén pri každom videi, potom dám spojiť (kombinovať) klipy a spojí to tak tie scény, že tam kde sa jednotlivé videá začínajú a končia, tak tam to zostane predelené.
Keď nedám detekciu scén a vložím tie videá priamo na časovú os, tak sa tá možnosť "kombinovať klipy" ani nedá dať.
V manuáli som prešiel skoro všetko, čo sa týka tvorby menu, ale som nič nenašiel.
Nemá s tým niekto skúsenosti, či by vedel ako sa to dá urobiť aby som si vedel v menu vybrať tie jednotlivé videá a po každom konci videa, aby sa to vrátilo do menu a zároveň, aby sa dala vybrať možnosť "prehrať všetko" a prehralo by to od prvého do posledného videa bez vracania do menu (ak sa to vôbec dá).
Keď nedám detekciu scén a vložím tie videá priamo na časovú os, tak sa tá možnosť "kombinovať klipy" ani nedá dať.
V manuáli som prešiel skoro všetko, čo sa týka tvorby menu, ale som nič nenašiel.
Nemá s tým niekto skúsenosti, či by vedel ako sa to dá urobiť aby som si vedel v menu vybrať tie jednotlivé videá a po každom konci videa, aby sa to vrátilo do menu a zároveň, aby sa dala vybrať možnosť "prehrať všetko" a prehralo by to od prvého do posledného videa bez vracania do menu (ak sa to vôbec dá).
Čaute,sorry že píšem do starej témy ale mám otázku.Akú hodnotu cca. má orig. CD Pinnacle studio version11 OEM?
//autoeditácia príspevku (14 Aug 2012, 15:23)
Prosím POMOC! Mám inštalačné DVD programu s aktivačným kľúčom,a chcem sa opýtať či bude program fungovať keď ho nainštalujem.Nepotrebuje k tomu už žiadne veci? Ktoré sa predávajú v krabicovej verzii? Pomôžte
Ďakujem.
//autoeditácia príspevku (14 Aug 2012, 15:23)
Prosím POMOC! Mám inštalačné DVD programu s aktivačným kľúčom,a chcem sa opýtať či bude program fungovať keď ho nainštalujem.Nepotrebuje k tomu už žiadne veci? Ktoré sa predávajú v krabicovej verzii? Pomôžte
-
Soviet
Darca
To akoze warez verziu, ci originalku?
-
Soviet
Darca
Nemal by si nic viac tym padom potrebovat.
Ďakujem za odpoveď.Vieš keby som ten program potreboval pre seba tak nič nepoviem nainštalujem a vyskúšam.Ale chcem ho predať a nechcem si spraviť negatívny feedback 
-
Soviet
Darca
Jaaj tak. No je to ale starsia verzia, takze neviem ci je vramci toho dvd aj mozna aktualizacia. Predsa 3-4roky su uz dost.