Ahojte,
ktore z tychto dvoch navigacii by ste mi odporucili?
TomTom Via 130 Europe
Garmin nuvi 2455LMT
Vyuzitie navigacie by bolo len prilezitostne, na dovolenky, vylety do neznama, atd. a pre obcasne priatelkyne (5x do mesiaca) jazdenie po 400 tisicovom meste v CZ.
Vzhladom k tomu, ze vyuzitie je len sporadicke, netrvam na aktualizacii map. Ocakavam skor prijemne a intuitivne ovladanie, rozumne pozeratelny displej a spolahlive navigovanie.
Kedze nie som odbornik v tejto oblasti, rad by som si nechal poradit. Vyber je obmedzeny len na tieto 2 znacky (tomtom, garmin), moze byt aj iny model, ale cenovo do 180eur!
Co si o tom myslite?
Dakujem
navigacia TomTom Via 130 Europe vs. Garmin nuvi 2455LMT
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: navigacia TomTom Via 130 Europe vs. Garmin nuvi 2455LMT
Vzhladom na minimalne vyuzitie sa mi zda zbytocne investovat do navigacie az 180 eur. Garmin 2455 je priemerna navigacia, da sa kupit za 150 eur a ma dozivotnu aktualizaciu map, co je super pri tej cene. TomTom stoji 160 eur, parametrami je podobny, aktualizacia map je 2+3 roky, takze kto vie, ci vydrzi dlhsie ako 5 rokov (moze, ale nemusi). Po grafickej stranke co sa tyka navigacie, tak viac sa mi paci TomTom, s ovladanim mi to pride rovnake, ako TomTom, tak aj Garmin a dalsie navigacie maju menu riesene viacmenej podobne, takze to clovek zvladne hned, ked to chyti prvykrat do ruky. Zhodnotim to tak, ze je jedno co kupis, ani jednym neurobis chybu.
Ak chces usetrit, tak okrem cinskych navigacii do ktorych si stiahnes iGo Primo aj s novymi mapami, tak je moznost kupit napriklad Garmin Nuvi 40 CE, k tomu kupis pamatovu kartu, stiahnes mapovy img z internetu, nahras na kartu, vlozis do navigacie, prepnes v nastaveni mapu a mas Garmin s novymi mapami za nizsiu cenu.
Ak chces usetrit, tak okrem cinskych navigacii do ktorych si stiahnes iGo Primo aj s novymi mapami, tak je moznost kupit napriklad Garmin Nuvi 40 CE, k tomu kupis pamatovu kartu, stiahnes mapovy img z internetu, nahras na kartu, vlozis do navigacie, prepnes v nastaveni mapu a mas Garmin s novymi mapami za nizsiu cenu.
Alebo ak uvazujes aj pripadnej kupe tabletu, tak kupit napr. nexus 7 a tam dat navigacny soft. Nestoji omoc viac a budes to zariadenie vyuzit na x inych veci.
A vies si predstavit tablet na celnom skle, ktory ma 7 palcov? Ja teda nie.
Takze nakoniec som sa rozhodol pre TomTom 
Uz som objednal, cakam kym dorazi, snad budem spokojny.
Kazdopadne vdaka za rady a nazory.
Uz som objednal, cakam kym dorazi, snad budem spokojny.
Kazdopadne vdaka za rady a nazory.