Rozloženie klávesnice
Rozloženie klávesnice
Aké rozloženie kláves používate pri programovaní? Slovenské alebo Americké? Poprípade iné ?
Re: Rozloženie klávesnice
Zo zaciatku som pouzival slovenske + specialne znaky som mal naucene ascii kody
brutus sa kodilo vtedy. Teraz uz samozrejme anglicku klavesnicu. Ak potrebujem do nejakeho webu dopisat nieco s diakritikou, tak si to prepnem na SK.
Anglicke rozlozenie specialne na kodenie, na Macu mam zase take divne rozlozenie, neviem co to je zac. Ani som sa to nesnazil prenastavit ale kodi sa mi s tym dobre. Takze momentalne kde pendlujem medzi Macom a PC, tak chvilu trva kym si zvyknem na nove rozlozenie.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
To je co za otazku ?
Najlepsie nastavenie klavesnice je take ake ty najviac vyhovuje
A nie je pravda ze anglicka je na programovanie, QUERTY vymsleli preto, lebo rychlopisatelky na strojoch nicili pisacie stroje svojim richlim pisanim.
Najlepsie nastavenie klavesnice je take ake ty najviac vyhovuje
A nie je pravda ze anglicka je na programovanie, QUERTY vymsleli preto, lebo rychlopisatelky na strojoch nicili pisacie stroje svojim richlim pisanim.
Nepis nezmysli. Prve klavesnice boli QWERTY, od pociatku pisackych strojov az po prve IBM pocitace a v zahranici sa pouzivaju do dnesneho dna. To len u nas si ludia zvykali na QWERTZ, pretoze Rakusko-Uhorsko a v nemcine sa az tak casto nepouziva ypsilon, ako je tomu u nas. Preto sa ku nam dostalo QWERTZ a zauzivalo. Po spravnosti je ale normalna klavesnica QWERTY a dokaze ma nasrat, ked niekde pridem a je tam nastavena QWERTZ. Napriklad vo Francuzsku sa pouziva uplne ine rozlozenie klaves, lava strana je cela pomenena.harrison314 napísal:A nie je pravda ze anglicka je na programovanie, QUERTY vymsleli preto, lebo rychlopisatelky na strojoch nicili pisacie stroje svojim richlim pisanim.
Ked ide o programovanie, tak kvoli apostrofom, uvodzovkam, zatvorkam, paragrafom a kadecomu inemu je pohodlnejsia anglicka klavesnica.
To zas mna dokaze nasrat, ked to je nastavene na QWERTYheker napísal:... Po spravnosti je ale normalna klavesnica QWERTY a dokaze ma nasrat, ked niekde pridem a je tam nastavena QWERTZ...
K teme: Normalne mam v operacnom systeme nastavene slovenske rozlozenie, preto som si zvykol kodit s tymto nastavenim. Prepnem ho ale vtedy, ked kodim v pythone, delphi alebo v php+js, kvoli tym apostrofom
Viacmenej SK síce je na kódenie lepšia EN ale ja som si už zvykol 
-
weroro
Flash coder
Slovenská klávesnica. Všetky znaky, ktoré potrebujem mám cez pravý ALT k dispozícii.
| = ALT+W
& = ALT+C
# = ALT+X
@ = ALT+V
< = ALT+,
> = ALT+.
[ = ALT+F
] = ALT+G
{ = ALT+B
} = ALT+N
' = ALT+P (apostrof)
\ = ALT+Q
$ = ALT+Ô
| = ALT+W
& = ALT+C
# = ALT+X
@ = ALT+V
< = ALT+,
> = ALT+.
[ = ALT+F
] = ALT+G
{ = ALT+B
} = ALT+N
' = ALT+P (apostrof)
\ = ALT+Q
$ = ALT+Ô
-
Grim
Darca
...a ; sa píše s klávesou nad Tab...
SK-US a SK-QWERTY
US koli uvodzovkam, netreba ich uzatvarat co je pre mna velke +
US koli uvodzovkam, netreba ich uzatvarat co je pre mna velke +
qwerty - us, qwerty - sk, dvorak - us (s ktorym som prestal pretoze vzdialene unix servery ho nepoznaju...)
a prave skusam Colemak... Uvidime co to da...
a prave skusam Colemak... Uvidime co to da...
-
mirak2
Hardcore addict
us qwerty, obcas, ked potrebujem zadavat texty do webov s diakritikou, tak nadavam ako taky pohan.