II. Ficova vlada (3/2012-3/2016)
Re: II. Ficova vlada (3/2012-2016?)
Položme si otázku, čo by sa stalo, ak by sa dohody ako pracovný pomer zrušili?
Alebo čo by sa stalo, keby sa celý dôchodkový systém zrušil? Štát nech dôchodcov platí z daňových príjmov a hotovo - z DPH, spotrebných a ostatných daní.
Tí naši veľmi veľmi šikovní zamestnávatelia sú takí, že v čistom by omnoho viac zamestnanci nedostali, zamestnávateľ by si ale pekný balík ušetril a zamestnanec by žiaden dôchodok potom nedostal. To keď teraz z hrubej mzdy 500 eur zaplatí zamestnávateľ caa 200 eur tak keby sa odvody platiť nemuseli aj tak by tych 200 zamestnancovi nepridali, pridajú 30 eur a ideš - bez dôchodku v budúcnosti. A štát by krachol, nemali by z čoho platiť dôchodky.
Tí naši veľmi veľmi šikovní zamestnávatelia sú takí, že v čistom by omnoho viac zamestnanci nedostali, zamestnávateľ by si ale pekný balík ušetril a zamestnanec by žiaden dôchodok potom nedostal. To keď teraz z hrubej mzdy 500 eur zaplatí zamestnávateľ caa 200 eur tak keby sa odvody platiť nemuseli aj tak by tych 200 zamestnancovi nepridali, pridajú 30 eur a ideš - bez dôchodku v budúcnosti. A štát by krachol, nemali by z čoho platiť dôchodky.
No ale dohody len deformujú pracovný trh.
Alebo TPP deformuje trh a mali by všetci platiť dane a odvody ako dohodári?
Keby si mohol robiť tak, že žiaden dôchodok nikdy nedostaneš ale mesačne do ruky dostaneš o 200 eur viac mesačne by tiež nebol zlý "kšeft". O 50 rokov či vôbec bude existovať niečo také ako je teraz starobný dôchodok to je dobrá otázka.
Keby si mohol robiť tak, že žiaden dôchodok nikdy nedostaneš ale mesačne do ruky dostaneš o 200 eur viac mesačne by tiež nebol zlý "kšeft". O 50 rokov či vôbec bude existovať niečo také ako je teraz starobný dôchodok to je dobrá otázka.
Pohľad z druhej strany. Pre vzdelaného človeka, to nemusí byť zlá voľba. Horšia pre toho, kto nepozná svoje možnosti.
A co by robil bezny denny student, ktory by chcel nedajboze pracovat???begbeee napísal:Položme si otázku, čo by sa stalo, ak by sa dohody ako pracovný pomer zrušili?
Ako pracuje bežný študent vo Francúzsku alebo UK, kde dohody neexistujú?
podme porovnavat hrusky a jablka teda 
k
"za statne prachy zadarmo studujes a este chces aj pracovat."
za prve musis byt strasny ...
za druhe rozhodne nestudujem za statne prachy ale skolu si platim
za tretie, to mozno u vas je zvyk nepracovat, neviem co je na tom zle!!!
begbeee viem, ze nie ved nebol ani dovod
k
za prve musis byt strasny ...
za druhe rozhodne nestudujem za statne prachy ale skolu si platim
za tretie, to mozno u vas je zvyk nepracovat, neviem co je na tom zle!!!
begbeee viem, ze nie ved nebol ani dovod
No to hej, radšej by si nemal študovať, mal by vysedávať pred krčmou a čakať na sociálku alebo by si si mohol vybaviť rovno invalidný dôchodok a čakať, či Fico nepridá nejaký bonus.Bobr napísal:...
Študovať za štátne.. tak rovno dajme spoplatnené aj základné aj stredné školstvo, keď už je to taký luxus, že si to má každý financovať sám. Aj tak tu treba hlavne imbecilov, koho dajú na linku do automobilky a na to stačí aj základná škola, načo hoci aj strednú.
To nejako nikomu nevadí, keď alkoholici majú potomkov s duševným alebo telesným postihnutím a štát im za to ešte aj platí doživotne 300 eur+ mesačne ale že niekto chodí na vš to už je fakt problém že tam prispieva štát.
Tu nepotrebujeme vš, tu treba Framu, Pláž 33 a podobne, na týchto treba vyrastať.
http://www.sme.sk/c/6499407/smer-chce-v ... ciest.html
Zlý Fico chce regulovať! Pravica do pozoru a povinne frflať.
Zlý Fico chce regulovať! Pravica do pozoru a povinne frflať.
Cize ked to posunu o 250 metrov dalej tak to devastovat okolie uz nebude ? A ked sa za nimi bude kazdi obracat dobre ze ne az za seba, tak naozaj sa zlepsi bezpecnost premavky ?
Neviem ci ti islo o poukazanie na konecne nejaky "dobry" navrh, no bphuzial. Je to len dalsia z radu fičusovych ficovín.
Neviem ci ti islo o poukazanie na konecne nejaky "dobry" navrh, no bphuzial. Je to len dalsia z radu fičusovych ficovín.
-
RBG
Medium Expert
Veď Slovensko je doslova zaplavené billboardami, konečne sa už niečo začína diať 
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Billboardy pri dialniciach treba uplne zrusit. Staci sa ist inspirovat na zapad od nasich hranic.
A k tym odvodom. Vsetci sa na to pozerate z pohladu zamestnancov, ale viete si predatavit, ze date statu za nie velmi flexibilneho (kedze musi chodit do skoly) studaka bez praxe a skusenosti 49% z jeho mzdy, tak ako je to pri TPP? Dohoda je do konca roka moznost volby, od noveho roka tato moznost volby pada a studaci budu bez prace alebo s almuznou.
A k tym odvodom. Vsetci sa na to pozerate z pohladu zamestnancov, ale viete si predatavit, ze date statu za nie velmi flexibilneho (kedze musi chodit do skoly) studaka bez praxe a skusenosti 49% z jeho mzdy, tak ako je to pri TPP? Dohoda je do konca roka moznost volby, od noveho roka tato moznost volby pada a studaci budu bez prace alebo s almuznou.
No to je, sme na to už zvyknutí, ale keď si to porovnám s Rakúskom tak tam až toľko bilbordov nie je ako tu. A niekde to už je aj smiešne až koľko tých bilbordov dali - konkrétne napr. na ceste z BA do Záhorskej Bystrice, veď tam je asi každých 5 metrov jeden, veď to už jeden zakýva druhý až toľko toho tam je, nie je to normálne, veď na malom úseku je tam toľko, že sa to ani spočítať nedá, katastrofa. Neviem čo si môže myslieť niekto kto sem príde zo zahraničia a prejde na tej ceste, to bude možno aj turistická atrakcia alebo sa chcú dostať do knihy rekordov?RBG napísal:Veď Slovensko je doslova zaplavené billboardami, konečne sa už niečo začína diať
No nič, treba dať radšej limit 50 km/h mimo mesta a 80 km/h na diaľnice, to je ozajstné riešenie typické na Slovensku, aby si každý mohol prečítať tie reklamy bez toho aby nabúral.
pekny vycuc polrocneho vladnutia
http://komentare.sme.sk/c/6502858/mohlo-byt-horsie.html
http://komentare.sme.sk/c/6502858/mohlo-byt-horsie.html
Chlapi vy aj vôbec šoférujete, alebo sedíte len ako spolujazdci? Týždenne prejdem stovky kilometrov a billboardy mám úplne vCesar napísal:
No to je, sme na to už zvyknutí, ale keď si to porovnám s Rakúskom tak tam až toľko bilbordov nie je ako tu. A niekde to už je aj smiešne až koľko tých bilbordov dali - konkrétne napr. na ceste z BA do Záhorskej Bystrice, veď tam je asi každých 5 metrov jeden, veď to už jeden zakýva druhý až toľko toho tam je, nie je to normálne, veď na malom úseku je tam toľko, že sa to ani spočítať nedá, katastrofa. Neviem čo si môže myslieť niekto kto sem príde zo zahraničia a prejde na tej ceste, to bude možno aj turistická atrakcia alebo sa chcú dostať do knihy rekordov?
No nič, treba dať radšej limit 50 km/h mimo mesta a 80 km/h na diaľnice, to je ozajstné riešenie typické na Slovensku, aby si každý mohol prečítať tie reklamy bez toho aby nabúral.
Aj keby to soferov az tak strasne nerusilo, druha vec je totalne zasieranie zivotneho prostredia na cestach a verejneho prostredia v mestach otrasnymi strakatymi kriklavymi billboardami, reklamami, postermi a vsetkym moznym. To co sa da na Slovensku vidiet je niekedy vyslovene znasilnenie zrakoveho vnemu. Len vitam tuto Smeracku iniciativu, aj ked samozrejme som za to, aby to dopracovali do dosledkov... Takisto by som vital na regionalnej urovni nejaku snahu miest o vycistenie svojho prostredia, ale to uz je na inu temu.skuki napísal:Chlapi vy aj vôbec šoférujete, alebo sedíte len ako spolujazdci? Týždenne prejdem stovky kilometrov a billboardy mám úplne v.Som sústredený iba na cestu a billboardy si nevšímam. Na druhej strane treba to určitou formou regulovať ale nie takýmto spôsobom ako sa to ide spraviť.
Myslim, ze ta cesta sama o sebe poskodzuje prostredie tak ci tak, rovnako aj tie auta
ja tie bilboardy nevnimam a je mi uprimne jedno ci tam su alebo nie.
A ako hovori empiko, viac by som uvital iniciativu vycistit mesta, lebo je to fakt humus miestami.
A ako hovori empiko, viac by som uvital iniciativu vycistit mesta, lebo je to fakt humus miestami.
ja si napriklad viem predstavit, ze to moze rozptylovat, mna sice tiez nie, ale staci aby bol taky clovek jeden a moze sa zrazit prave s mojim autom, nijak ma odstranenie bilboardov nepostihne a fakt ich je ako nasratych...takze vitam tuto iniciativu a dufam, ze sa dotiahne
Zjavne sa podarilo vytvoriť fiktívnu tému o bilboardoch, to je teraz skutočne to najdôležitejšie.