zaloha dát - windows 7 //vyriešené//

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
jozotom
Light Star
Light Star

zaloha dát - windows 7 //vyriešené//

Príspevok od používateľa jozotom »

Dobrý deň, prednedávnom som kupil novy notebook s windowsom 7... Mám len otázku. Ak spadne windows, ktorá časť z disku sa stratí a ktorá ostane ? Priložil som aj obrázok + načo slúžia aj tie ostatné časti diskov ? Ďakujem, doteraz som bol zvyknuty len na win XP... na win 7 si zvykám...
Prílohy
disky.jpg
Soviet
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: zaloha dát - windows 7

Príspevok od používateľa Soviet »

Ak ti spadne windows, tak "prides" o C particiu. Teda na nej sa nachadza. O data na tomto disku ani nie, tie sa daju vela sposobmi este zachranit.
Hned prva particia bude asi od vyrobcu (13gb), kde je image systemu od vyrobcu, keby si ho chcel preinstalovat.
Druha particia je potrebna pre windows (100mb).
Tretia je samotny system, teda disk C
Stvrta je Dcko, kam davas asi svoje data.

Dalsi disk je asi tvoje "USBcko" nejake :)
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

C: ti padne ostatok ostava :wink:
jozotom
Light Star
Light Star

Vďaka za rady.. :)
A ako by som mohol rozšíriť oblasť "Déčka" na úkor "Céčka" ? A ešte otázka... notebook (sony vaio) nemá opticku mechaniku da sa zaloha urobit aj na USB ? Ak áno koľko miesta bude zaberať tá záloha ? Alebo je lepšie uložiť zálohu na "Déčko" ?
Darca
Kontaktovať používateľa:

Akoze stiahnut miesto z Ccka a pridat ho na Dcko? Najlepsie cez http://www.partition-tool.com/download.htm Home edition. Predtym radsej defragmentacia a potom ubrat z Ccka a pridat miesto na Dcko. Precitaj si ale prvo ako sa to robi, aby si neposral aj to, co mas :)
A o akej zalohe teraz rozpravas? V normalnom systeme nemas automaticku zalohu nastavenu. Ak chces zalohovat data na USB, tak je to mozne, ale neviem ako si cely ten proces zalohovania predstavujes?
jozotom
Light Star
Light Star

Takto, kúpil som notebook s win 7. Zdola na notebooku mám kód... ako sa mám predripraviť, keby náhodou win spadol ? Nemá CD mechaniku... Keby spadol windows ako by si postupoval ?
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Data ktore chces mat (fotky,dokumenty, filmy, hudba) maj na Dcku. Na Cku drz len system a ovsem instalacie programov tam smeruj. Ked ti padne system, tak bud ho obnovis, preinstalujes atd. Proste vsetko budes mat na Dcku a na ten sa pad systemu (ak nieje zapricineny HW zlyhanim samotneho disku) nevztahuje. Potom kludne nainstalujes nanovo system na disk C a budes pokracovat, ako keby sa nic nedialo.
Martin11
Light Star
Light Star

Re: zaloha dát - windows 7 //vyriešené//

Príspevok od používateľa Martin11 »

cc, mam win xp a nevedel by mi nekto poradiť ako ho mam zalohovať pretože scem reinštallovať .....:D stači nejaky stručný navodik :D
DIki
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Martin11: Co chces zalohovat, ked chces reinstallovat??? Mozes si akurat tak zalohovat hudbu, filmy, dokumenty...
Martin11
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Martin11 »

No veď toto myslím chcem zalohovat len tie programy, súbory atď... Len neviem ako na to :(
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pripojis si USB kluc, externy disk alebo nieco podobne a prekopirujes si fotky, hudbu, dokumenty, filmy..., pripadne si to napalis na CD alebo DVD. Potom disk naformatujes, nainstalujes Windows a veci, ktore mas zalohovane si naspat prekopirujes do pocitaca. Programy, ktore si mal budes musiet opatovne nainstalovat.
Napísať odpoveď