Kupa sedla na bicykel

O športe...
Dildogripak
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Kupa sedla na bicykel

Príspevok od používateľa Dildogripak »

Ahojte, chcel by som sa spýtať otázku ohľadom sedla. Kúpil som cestný bicykel z lacnejšej rady MERIDA RACE LITE C901 COM a na prvej jazde asi 60km som už po 40-tich minútach cítil tlak v oblasti prostaty. Nieje šanca že by som ju mal "chorú", mám 20 a na vyšetrenia chodím každžý rok... skôr ide o sedlo ktoré mi tlačí na celý oblasť od "vajec" po "prdel" ......v posledných kilometroch to bolo už dosť masívne a cítim to doteraz (jazdiť som bol včera). Mám aj cyklistické oblečenie, no to je podľa mňa na môj vkus málo VYPCHANÉ. Môže to byť zapríčinené aj tým že mám 95 kilov, niesom tlstý, iba som mohutnejšej postavy. Cyklistike by som sa chcel venovať no toto ma dosť odrádza.

Myslel som že by sa dali tie nohavice ešte viac vypchať, švagor sa venuje čalúnnictvu, tak by mi vedel ušiť nejaký plochý vankúšik na suchý zips ktorý by som si pred jazdou ako "ženskú vložku" prilepil k nohaviciam z vnútra aby som tlak zmiernil.
Alebo kúpiť nové sedlo. Videl som reklamu na SELLE SMP sedlá : http://www.sellesmp.com/smp4bike/index.php.
Počul som už aj o takzvaných gélových, ale tie ten tlak čo cítim zmiernia minimálne. Preto sa mi zdá to nové sedlo najrozumnejšie riešenie. Chcem sa spýtať či s tým má niekto skúsenosti. Prípadne s tou vypchávkou do gatí....

Dík
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Re: Cestná cyklistika

Príspevok od používateľa vendo »

urcite gate s vlozkou (pises ze mas cyklo oblecenie, nepises ci maju tvoje gate vlozku)
dalej, vymen sedlo :)
ono ideal to asi nikdy nebude, ja aj s vlozkou ked slapem nejaky dlhy kopec (30+min) tak proste tiez citim jak keby mi gule trpli, proste to riesim tak ze kazdych 10-20 minut sa na minutku postavim preslapem tak a idem dalej
Dildogripak
Medium Professional
Medium Professional

Re: Cestná cyklistika

Príspevok od používateľa Dildogripak »

ja mám práveže gate z vložkou od "novoti" ....bez nich som ani nezačal jazdiť.
mám 95kg, to je ten problém, budem potrebovať asi sedlo s "dierou" uprostred aby sa zmenšil tlak na tú chúlostivú oblastť... už túto tému rozoberám aj na cyklo fóre
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Kupa sedla na bicykel

Príspevok od používateľa hojko »

Bolest je uplne normalna. Pokial si dlho nebicykloval, tak ta bude zadok boliet este tyzden, dva, niekoho aj tri tyzdne. Potrebujes, aby si si zvykol na to a potom to uz prejde. Mna vzdy po zime boli zadok a po prvej cyklistike ledva sedim na sedle, ale potom to prejde a uz je v pohode.
Dingo1942
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Dingo1942 »

Dildogripak: ja som videl som internete aj priamo sieťkové prádlo z coolmaxu s cyklistickou vložkou (stálo to len okolo 10 dolárov a myslím že sa to obliekalo na spodné prádlo, v prípade že niekto nemal cyklo gate) .. neviem či by sa dalo vravieť o "pohodlnosti" ale možno, keby dáš dvojitú kombináciu (kraťase s vložkou + spodné prádlo s vložkou) tak by to nebolo tak bolestivé.. ak ťa to zaujalo a ak by si to nenašiel, napíš mi SS :)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Kamarat kupoval pred dvomi tyzdnami horsky bicykel, sedel na tom skoro po desiatich rokoch, vtedy vlastnil stareho Favorita. Isli sme sa previest, dal si hned na prvy den okolo 65 kilometrov a vravel, ze pohoda, ze sice ho boli rit, ale ze vladze. Vecer mu vravim, ze ty sa nezodvihnes z postele od bolesti a on len vravel, ze hahaha. Rano mi dosla sms od neho, ze ma modrinu na riti a stehnach, ale ze sa bol previest lahko uz zrana, ale ze pre bolesti zadku to nechcel silit. Pojazdil tyzden a vravi, ze je to uz v pohode.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

ono to fakt zavisi aj od tvrdosti sedla. ja ked som prvy krat nasadol na novo kupeny bike ktory mal neporovnatelne tvrdsie sedlo ako moj stary tak som to citil vyrazne a na druhy den rano som myslel ze umriem. aj ked som porovnal sedlo svoje a kamarata ktory ma bike podobnej kategorie, to jeho bolo neporovnatelne maksie (ja mam specialized, on ma author).
tento rok uz som to tak neprezival ale tiez som to po prvej jazde citil, chvilu som aj rozmyslal nad tym gelovym navlekom alebo novym sedlom, ale asi zacnem kupou cyklistickych gati a potom sa uvidi.
kazdopadne nie je hanba kupit si nove a predavacovi rovno povedat, ze ta zneho boli rit :D, urcite nieco odporuci, lebo fakt su to strasne rozdiely.
cyklo
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa cyklo »

čím tvrdšie sedlo, tým lepšie :) úplne vážne, nech to znie akokoľvek "blbo" ... po mesiaci zistíš sám...inak tvar sedla, to je iná alchýmia :D
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Prve vyjadzy byvaju bolestive, ale to si zvyknes. Lenze nie je vlozka ako vlozka, minulu sezonu som jazdil s vlozkou Coolmax gel, bola fajne hruba, no zadok mi zacal trpnut po prvych 10km slapania, tento rok som kupil zakladnu vlozku Endura (vraj maju jedny z naj vloziek), je tensia, ale neporovnatelne kvalitnejsia a nemusim robit pauzy kvoli bolestiam zadku, v tomto smere sa oplati zainvestovat. Inac sedlo mam dost tvrde :)
Napísať odpoveď