Aké nové slúchadlá?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
kubko.vac
Amateur
Amateur

Re: Aké nové slúchadlá?

Príspevok od používateľa kubko.vac »

wow sk.sluchatka.net maju sidlo na maurerovej 15 ? ...ved to si odbehnem z postupimskej po nich a nevies ci tam maju svoju predajnu ci si ich tam mozem aj skusit vopred alebo to je len nejaky sklad
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Predajňa to nie je. Či môžeš skusiť neviem, zaleži či tam ma nejake železo na ktorom sa to da vypočuť. Ale sluchadla aj požičiavaju domov. Chlapik je ustretovy, da sa v pohode dohodnuť. Chodiť po to nemusiš (nikdy som nebol a to to mam tiež na skok), donesie ti to pred branu. Ale ak chceš, prejdi sa. Veď to maš 300-400 metrov. Ale od nejakej 14-tej robi po KE rozvoz, tak aby si ho tam niekde zastihol. Istejšie bude asi zavolať.
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

Chcem kúpiť nejaké slúchadlá ktoré by som mohol použíť na mixovanie a nahrávanie (nie elektronickej) hudby /v rámci možností/ takže by mali byť neutrálne, domáci posluch ale aj hranie hier.
Pozeral som po sennheiser HD555 ktoré by sa následne modli, dajú sa ešte zohnať len sú už staršieho dáta tak neviem či niesú už vo svojej cenovej relácii prekonané.
Ďalej sa celkom pozdávajú AKG K 240 MK II. Cena cca tých 100€ +/-

Budem rád za každú radu.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Prekonane su, navyse radi praskaju. Detto K 240. Navyse oboje su skor basove sluchadla. S vyrovnanym zvukom napr. Audio-Technica ATH-AD500.
Alebo pouvazuj nad doplatkom za Beyerdynamic DT770 Pro alebo AKG K 271 MkII/K 272 HD. Oboje patria do "povinnej" vybavy kazdeho nahravacieho studia. Tie su pre taketo pouzitie presne to prave a milionkrat overene.
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Veľmi pekne ďakujem.
Samozrejme doplatok nieje problém ak to stojí zato.
Každopádne, doteraz som odvšadial počul že na nahrávanie a vôbec celkový posluch sa treba vyhnúť uzatvoreným slúchadlám, a teraz tu mám hneď viacero.
Ako to teda je? :-)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Neviem odkial su tie nezmysly. Tie uzavrete Beyery a AKG su v studiach asi najpouzivanejsie sluchadla vobec. Studiove legendy. Prave kvoli lepsej izolacii sa hodia do studia viac.
Absolutne nerozumiem comu by ta uzavrenost mala prekazat. To by som chcel pocut ten argument.
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Ak si dobre spomínam tak dotyčný splietal niečo o vzdušnosti a priestore. Ak to je bullshit tak je to jedno, ja len že to budem používať v tichej miestnosti, takže aj otvorené by nerobili žiaden problém. Pre mna ako audioamatéra to je španielska dedina :-)
Ešte raz ďakujem, popozerám recenzie a keď tak sa ešte niečo spýtam. K+
Ryan Giggs
VIP
VIP

To su take dogmaticke predsudky. Resp. ono to moze platit ale nie ako vseobecne platna dogma. Vseobecne to plati tak pri sluchadlach do 20-30 eur. Vo vyssich cenovych kategoriach je to vecou porovnania konkretnych sluchadielv ramci rovnakej kategorie. Kludne mozu konkretne uzavrete podat priestor lepsie ako otvorene.
Pre vyrobcu je akurat vacsi oriesok vyrobit vzhladom k limitom konstrukcie take sluchadla. Viac sa natrapia, ale da sa to. Prikladov je viac nez dost. Navyse aj ked by mali konkretne uzavrete menej priestoru, mozu mat prednosti v niecom inom (lepsi detail, separaciu...). Je to o tom co ti sadne viac.

Tym netvrdim ze si mas vybrat uzavrete, len vyvraciam ten nezmysel ze je to nepouzitelne. Dotycny asi nepocul kvalitne uzavrete sluchadla. Keby to bol taky pruser, v ziadnom studiu byto nevydrzalo ani sekundu aj napriek lepsej izolacii, ktora je v studiach dolezita
Yogi19
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Yogi19 »

Dík, Soundmagic SL50 sú objednané...
jvboss
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa jvboss »

Zdravim, potrebujem poradit s vyberom sluchadiel rozmyslal som nad Koss Porta Pro alebo AKG 404, alebo poradte nieco v tejto cenovej kategorii. Použivať ich budem prevažne na mobile. Počuvam House/electro. Vdaka
Ryan Giggs
VIP
VIP

Na tie zanre su Porty dobre, ale su otvorene takze pocitaj s nulovou izolaciou.
jvboss
Amateur
Amateur

s tým počítam takže porty sú kvalitnejšie ako tie AKG ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Hraju lepsie ale su podstatne viac prebasovane. Aky mas cenovy strop?
jvboss
Amateur
Amateur

do 40€
Ryan Giggs
VIP
VIP

Z otvorenych napr. v-jays (tie hraju lepsie ako Porty). Z uzavretych Audio-Technica ATH-SJ33/SJ55/FC700, Sennheiser HD 219/HD 228, AKG K 430. Uplne idealne naskrabat 10 eur naviac na Fostex TH-5B.
jvboss
Amateur
Amateur

z týchto by som bral asi AKG K430 - White alebo Audio-Technica ATH-SJ55WH, je medzi nimi nejaký veľký rozdiel ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

SJ55 pre mna hraju trosku lepsie a su kvalitnejsie spracovane. A maju viac basov ako K 430. Vyber podla toho ci chces basovejsi alebo vyrovnanejsi zvuk.
jvboss
Amateur
Amateur

Dobre, dik, asi zoberiem tie SJ55, vedel by si mi odporučiť nejaký shop kde majú dobre ceny sluchadiel ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Inak ked si uz ochotny dat za tie SJ55 50 eur. Tak to by som skor po zvukovej stranke odporucil tie Fostex TH-5. Hraju lepsie ako vsetky tu vyssie menovane. A su aj v bielej. Akurat sa nedaju zlozit.
jvboss
Amateur
Amateur

no ved prave ze sa nedaju zlozit v com vidím dosť nevyhodu kedze sluchadla budem pouzivat väcsinou ked budem cestova a je pohodlnejsie si ich zlozit. A rozdiel medzi SJ33 a SJ55 po zvukovej stánke je aký oplatí sa doplatit lebo ak tam nie je rozdiel tak by som zobral aj SJ 33.
Napísať odpoveď