Zvysenie signalu wifi

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
rocketter23
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Zvysenie signalu wifi

Príspevok od používateľa rocketter23 »

Čaute poradte mi prosím vás ako zvýšim signál wifi. Nejakou anténou alebo novým routrom ale nechcel by som veľmi kupovať nový router. Na hornom poschodí je signál postačujúci ale dole v obývačke sa nemôžem na PS3 napojiť na store, ale nie len na ps3 ale aj na mobile je signál slabý.

Router mám D-Link DIR-300.

Ďakujem za odpovede. :x
terrens
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Zvysenie signalu wifi

Príspevok od používateľa terrens »

Nazdar,
pomôže ti silnejšia anténa.
Poprípade môžeš skúsiť router nejak presunúť aby si mal lepšie pokrytie.
rocketter23
Medium Expert
Medium Expert

To je dost zlozite kedze ho mam pri schodoch a nejako s tym nemozem experimentovat to je jedine miesto kde ho mozem mat + aby bol signal po celom hornom poschodi :D Rozmyslal som nad kablom ale zase kabel tahat po schodoch dole to by vyzeralo.. Mozes mi prosim ta poradit nejaku antenu?
terrens
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa terrens »

Tak napríklad tu,
prípadne silnejšia tu
rocketter23
Medium Expert
Medium Expert

Nevyznam sa do toho nejako o kolko su tie antenky silnejsie ako ta pôvodna?
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Uz samotny router je slaby, ma len 15dB a kto vie, co za antena tam je. Ked najdes specifikaciu, tak sa da urcit o kolko by bola nova silnejsia. Predpokladam vsak, ze je tam 2, 3, 4 alebo 5dB antena.
rocketter23
Medium Expert
Medium Expert

Mi poradte prosim vas nejaky router nieco co budem mat pocelom hornom poschodi aj dolnom. Aby som nemusel tahat k ps3 10 metrovy internetovy kabel. Dakujem za rady.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Maximalny vykon 19-20dB, okrem toho 5dBi antena, asi tazko kupis nieco lepsie v tejto cene.
http://access-pointy.heureka.sk/tp-link-tl-wr841nd/
http://access-pointy.heureka.sk/tp-link-tl-mr3220/
rocketter23
Medium Expert
Medium Expert

Preco prave routre do 20 euro? Myslim ze nejaky super rozdiel to nebude ci ten alebo ten co mam.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pretoze ta tvoja bucora ma vykon 15dBm a antenu by som odhadol na 3dBm. Routre na ktore si dostal odkaz vyssie maju 20dBm, co je maximalny vysielaci vykon povoleny v EU, okrem toho je ku nim 5dBm antena. Kedze jednotlka dBm je logaritmicka, tak rozdiel medzi 15dBm a 20dBm je daleko vyssi ako by si na prvy pohlad podla cisel povedal. 15dBm je 32mW, 20dBm je 100mW, teda ten vykon je trojnasobny. Preto vykon zariadeni TP-Link, ktore su spomenute vyssie bude sam o sebe 3x vyssi, nehovoriac o antene, ktora je v tomto pripade 5dBm, resp. 2x5dBm. Opat polopate, 3dBm na starom zariadeni je 2mW, 5dBm je 3,2W, takze je to opat vacsi vykon. Aby som to este doplnil, 3dBm naviac znamenaju dvojnasobny vykon, teda ak mas zariadenie s vykonom 3dBm, tak druhe zariadenie s vykonom 6dBm bude 2x take vykonne, zase zariadenie s vykonom 9dBm bude 2x take vykonne ako zariadenie so 6dBm atd... Kapis to???
Lord PROXI
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lord PROXI »

Ahojte, nechcem zakladať novú tému tak sa pripojím sem.
Ide o toto, potrebujem v dome zvíšiť signál wifi, lenže modem ( D-Link od tíkomu, presný model si nespomeniem momentálne, ak tak doplním ) je na prízemí v jednej miestnosti, lenže signál wifi na poschodí je strašne slabý, až nedostupný.
Pozeral som ten modem čo Heker spomínal vyššie ( TP LINK TL-WR841ND ), len bolo by to reálne v pomerne dosť veľkom dome takto pokriť aspoň večšinu domu ? ( Veľký dom, hrubé steny ) Napr. momentálne krížom cez dom a hore na poschodie wifi nechitím, ak hej, ide len o náhodu.
Prípadne, je možnosť na modem pripojiť napr. další modem o poschodie vyššie ale cez wifi ? V izbe nad modemom je signál celkom fajn, len si niesom istý či niečo také je, proste na zväčšenie dosahu, že by sa modem pripojil cez wifi s druhým a ďalej by šíril signál. :smt033

Zatial som dostal radu len poriešiť modem ( napr. ten TP Link ), jednu anténku odmontovať, ptipojiť kábel potiahnuť ho na poschodie a dať tam anténku, ale toto sa mi zdá dosť nepraktické, tahať jedným poschodím a schodiskom kábel.

Vopred díki za každý nápad :cookies:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Lord PROXI: Predpokladam, ze ide o model DSL-2641, teda ten zaklady s wifi, avsak s pevnou antenou, ktora sa neda nahradit silnejsou. Kabel, ktory si si zvolil je nezmysel, pretoze kabel ma sam o sebe dost velke straty, co by pri malej antenke vobec nemuselo fungovat. Ak to chces riesit kablom, tak obycajnym sietovym kablom spojis stary router s novym routrom (pripojis do WAN portu) a zdielas pripojenie. Ak by si chcel nahradit uplne cely DSL router, tak potrebujes kupit DSL wifi router, ten stary mozes vyhodit (predat)..., kup nieco taketo (20dBm, 2x3dbi antena): http://www.alza.sk/tp-link-td-w8961nb-d290869.htm

Este skus otocit antenku, pretoze vsesmerove anteny maju svoje vyzarovanie, skus ju dat do inej polohy, napr. na 45 stupnovy uhol, pripadne uplne do vodorovnej polohy a uvidis, ze ci sa nieco zmeni.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Doma mám tento: http://www.alza.sk/tp-link-tl-wr2543nd-d298089.htm
Mám ho hore na poschodí v izbe a signál chytám aj v pivnici (na mobile mám 1 až 2 čiarky).

Ale tiež by som rád lepšie pokrytie (má 5GHz pásmo ale to mi je na nič keď ho book ani mobil nepodporujú).
Tebe PROXI by stačiť mal. Mne tiež bežne dostačuje no keď grilujeme vonku tak ten signál niekedy vypadáva tak nwm či sa tam dajú vymeniť antény za 5dBi.
Rozmýšľam nad touto: http://www.alza.sk/tp-link-tl-ant2408cl ... tm#recenze
No niekto písal že niekde skôr zhoršila signál. Oproti mojim 3dBi anténam to bude asi jasné zlepšenia alebo? A bude vedieť potom vysielať na 5GHz?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Michaelo: Mozes pouzit aj s kablom, ak by si potreboval napriklad umiestnit niekde ku oknu (kvoli grilovaniu):
5dBi: http://www.alza.sk/tp-link-tl-ant2405cl-d168522.htm
8dBi: http://www.alza.sk/tp-link-tl-ant2408cl-d168523.htm
5dBi + kabel: http://www.alza.sk/tp-link-tl-ant2405c-d155277.htm

Edit: Na novej antene to bude zrejme vysielat len na 2,4GHz, napokon ked ti to nepodporuje mobil ani notebook, tak je zbytocne zaoberat sa tym.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Mozem mat napr 2x 8dBi anteny klasiky a jednu 5dBi s kablom by som natiahol k oknu? Len pre istotu no :)
Len ten kabel je kratky.

Ale ako tak pozeram skor natiahnem dole klasicky kabel a supnem tam druhy router a sebe dam len nove anteny. Bude asi najlepsie riesenie.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Mozes, ale podla mna to uz zbytocne komplikujes, no je to na tebe. Mozes kupit 8dBi, 5dBi a nechat tam kludne aj tu jednu 3dBi antenku.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Hmm to ne. Aj tak mam hore na poschodi 2 routry lebo nemam naladu tahat kable ku mne do izby a potom s5 do obyvacky. Samozrejme moj router je ako acces point. Ale tak premyslam ze namiesto routru v obyvacke dam switch a ten router natiahnem na prizemie niekde k oknu.

Ps.: Kupim si 3x 8dBi anteny. Dufam ze to zvysi naozaj pokrytie a kvalitu signalu. Niektorym to vraj nepomohlo.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Kup jednu, to postaci.
Napísať odpoveď