mam simple otazku
chcel by som si kupit toto: http://www.e-muscle.sk/spalovace-tukov/ ... -100-000mg
je tomu 3 tyzdne co behavam (3-4 x do tyzdna 5km) / plavam (kazdy den cca 500-600m) /sem tam cinky ..... no a vysledok ( - minus 4 kg + malicka uprava stravy .... )
ked toto budem dodrziavat + tento pripravok boky a brucho pojdu dole ? ( vlastne mam asi najviac problemove tieto partie ... nemat ich tak vyzeram super )
a co taka svalova hmota ? ( ruky / nohy / troska prsia... ) to sa mi zmensi ? fakt tomu nerozumiem ....
volakedy davno som pouzival clembuterol ( ale to bolo ine kafe trocha... )......
carnitine je blbost, ako spalovac tukov nema ziadny ucinok.
radsej namiesto malickej upravy stravy zarad velku upravu stravy a nemiesto tolkeho behu zarad 3x tyzdenne full body trening s cinkami ktory poriadne nakopne metabolizmus a bude to
ColdRain napísal:carnitine je blbost, ako spalovac tukov nema ziadny ucinok.
radsej namiesto malickej upravy stravy zarad velku upravu stravy a nemiesto tolkeho behu zarad 3x tyzdenne full body trening s cinkami ktory poriadne nakopne metabolizmus a bude to
do posilky moct ist nechcem....
to plavanie mozem max do semptembra ( podla pocasia...)
a beh ten sa da vzdy ....
no a cviky doma rozmyslam ze by som si kupil nejaku lavicku miesta mam velmi vela...
a ten beh by som velmi neomedzoval vsade som cital ze ten je najlepsi na chudnutie... + plus to plavanei na boky
ak chceš aj svaly tak budeš musieť tu stravu upraviť poriadne, teda neviem v akom stave ju máš teraz, ale isto jedz vela bielkovín a lavicku na doma ti odporúčam v pohodičke to stačí + ked si kupiš ešte jednoručky tak si dokážeš celkom fajn zacvičiť
tak ked nechces posilku da sa aj doma nieco porobit...ale zaklad celeho chudnutia je strava, malo cukrov a vela bielkovin.
ak chces nieco na doma, tak je dobra ta lavicka a hlavne hrazda, s tou sa da odcvicit fakt vela, k tomu by som dokupil napr TRX(resp nejaku lacnejsiu verziu) a stym odcvicis uz fakt cele telo
ale ak aj nechces investovat, tak by som odporucil namiesto samotneho behu zaradit radsej intervalove sprinty. rozumej das si sprint na 60m potom oddych aby si sa uplne zotavil a znova. takto opakovat tak 5-10x podla urovne tvojej kondicky(ak si na tom s kondickou dostatocne mozes zaradit aj nejake cviky po tom sprinte, rozumej das sprint potom 10 klikov a oddych, po dalsom sprinte das 10drepov...atd budes prekvapeny aky budes skapaty.) dolezite je aby si isiel ten sprint VZDY na 100%, proste tych 60 metrov musis dat na maximum. ono samotny princip spalovania tukov sportovou aktivitou nie je ani tak moc o samotnom priamom spaleni (niekde som cital ze pri maratone sa spali cca 100g tuku iba) ale o tom, ze sa ti rozbehne metabolizmus a spalujes aj dlho potom co odcvicis. a na toto je omnoho lepsi intenzivny intervalovy trening - sprinty, ten ti ten metabolizmus riadne nakopne. nevyhoda je, ze je to dost zataz na telo, tak by som to kombinoval 2x sprinty a 2x ten dlhsi beh a ktomu to plavanie.
pripadne dalsia varianta ak chces aj trosku svalov, co ti mzoem z vlastnej skusenosti odporucit je vyskusat cvicenie na doma s nazvom rushfit, potrebujes k tomu dve jednorucky a trochu miesta, co si pisal, ze mas. je to v podstate tiez intenzivny intervalovy trening, ale trosku komplexnejsi, na YT ktomu najdes nejake promo a da sa to stiahnut kludne. hodil by som ti link na videa na YT,ale som v praci.
Podľa mňa blbosti. Cvičiť treba prirodzene, kontrolovane. Ani rýchlo, ani pomaly. Akože sú rôzne metódy na to, rozpisy (3-1-2-1) a pod., ale to som v živote neriešil.
ked si zoberes napr. bicepsovy zdvih s jednoruckou tak bude lepsie rast ked to zdvihnes a pomaly pušťaš dole ale zasa nie polhodinu jednu seriu ... moj nazor
Co sa tyka rychlosti opakovani u tlakovych cvikoch:
Provedení opakování
Jak už jsem řekl, nervové vznícení je kombinací správného stylu provedení jednotlivých opakování a navyšování počtu sérií. Tyto dvě proměnné jsou pevně spojené a abyste pochopili celý koncept, musíte na tyto dva elementy vždy myslet.
Začnu se stylem provádění opakování. Co se týče mě, uznávám pouze jeden typ provedení opakování u tlakových cviků: opakování s maximálně akcelerující silou.
Odpálení rakety
Opakování s maximálně akcelerující silou nastane tehdy, když činku co nejtvrději sevřete a VYRAZÍTE nahoru. Během celého pohybu se bude rychlost činky zvyšovat.
Možná zpomalujte rychlost opakování než dosáhnete horní polohy a připravujete se dokončit opakování a na zahájení negativní fáze. Jinak by vaše opakování bylo v celém rozsahu pohybu provedeno maximální rychlostí a silou odpálené rakety!
Opravdu nedovedu pochopit, proč je tak těžké tento koncept pochopit a pokračovat v jeho využívání. Vypadá to neuvěřitelně, hýbat s těžkou činkou tak rychle. Efekt nervového vznícení pomáhá zároveň chránit CNS. To zvyšuje citlivost receptorů živin ve svalové buňce - žádný jiný styl opakování toto nedovede – a připraví vaše tělo na další těžkou sérii jako nic jiného!
Pokud cvičíte správně, pak někde při třetí, čtvrté sérii, i když bude váha čím dál těžší, se vám bude zdát, že je naopak lehčí! Až zažijete tento skvělý pocit, kdy těžší se zdá lehčí, budete vědět, že jdete po správné cestě a budete vědět, že jste připraveni na bitvu o růst!
Pokračujme dál… při páté sérii si všimnete, že váha je opravdu těžší než při předchozích sériích, ale rychlost opakování je stále stejná, jako při předchozích lehčích sériích. Stejně tak je důležité, že i další opakování v nadcházejících sériích budou podobně rychle provedená, jako předtím.
Mimochodem, asi jste si všimli, že často používám slovo pocit. Je to proto, že právě pocit je jediným měřítkem, zda jste zvládli opakování v sériích správně. Ještě vám řeknu o bodu, za který byste se neměli nikdy dostat:
Pokud nemáte z nějakého opakování v dané sérii dobrý pocit – to znamená, že nebylo provedeno maximální akcelerující silou - sérii ihned ukončete. Nepokoušejte se o další opakování. Chcete-li se pokusit o další sérii, snižte počet opakování na dvě nebo jedno, ale musí být provedeno tak rychle, jako když startuje raketa.
Věřte mi. Jestli vážně chcete budovat svalovou hmotu a výbušnou sílu tak rychle, jak jen je v lidských silách, přestaňte s těžkými pomalými opakováními. Ty neslouží žádnému jinému účelu, než jak si nahonit ego a mohou totálně zdrtit vaši snahu o potenciální přírůstky.
Zdravim checem sa spitat či je rozdiel vtom ked zjem po cvičeni surove vajce alebo si ho rozmiešam-vyšlaham s cukrom, či to ma ten isty učinom pretože zo surove niekedy napina . pripadne poradte ako to konzumovat čo najlepšie až ma nenapina , ale doteraz ich jem aj surove. dik
shuffle napísal:Zdravim checem sa spitat či je rozdiel vtom ked zjem po cvičeni surove vajce alebo si ho rozmiešam-vyšlaham s cukrom, či to ma ten isty učinom pretože zo surove niekedy napina . pripadne poradte ako to konzumovat čo najlepšie až ma nenapina , ale doteraz ich jem aj surove. dik
Z tepelne upravených vajec využije telo viac bielkovín. To hned potreningu dávaš vajíčka?
//autoeditácia príspevku (19 Aug 2012, 15:59)
Gnogl napísal:mam takú otázku, nevadí, keď dám creatín do vody spolu s maltodextrínom a nie s glukózou?
pegasusss napísal:
mi pripada ze sa niekto inspiroval filmom Rocky 1
akurát rocky 1 som nevidel, minuly tyžden to chodilo tuším na film box alebo take niečo....ale je to pravda že tepelne upravených vajec využije telo viac bielkovín.
Jesť surové vajcia je blbosť z viacerých dôvodov, ktoré tu boli spomenuté.
Kreatín a glukóza či maltodextrín = to je jedno.
Stúpania váh na benchi - ak mám sparinga, čiže možno využiť vynútené opakovania + sa zvolí plán na rozvoj sily, ideš hore rýchlo. Ak nie, tak pomaly. Takisto sa môže stať, že klesneš na sile. Bench je v tomto citlivý, lebo ak si sám, tak si v riti, tam sa nedá ani nejako cheatovať ani si extra dopomôcť, takže tak. Proste záleží od tréningu.
kali raz som to skúšal a prišla mi to blbosť. Tlakové cviky sa ešte dajú ísť, ale pri niektorých iných to už bolo skôr na úkor techniky a osobne som tam nikoho nevidel cvičiť. Keby sme ustanovili stupnicu, že 1 % je najpomalšie a 100 % najrýchlejšie, tak by som odporučil cvičiť tak na 70 %. Ani pomaly ani rýchlo, ale keď už tak skôr rýchlejšie ako pomaly.
k tym vynutenym opakovaniam a cheatingu, to urcite nie je vhodne pre zaciatocnikov, to si privodi akurat riadnu unavu CNS a pojde akurat tak do <> a nie hore so silou