čo NAJlepší gaming PC

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
xXPAINKILLERXx
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

čo NAJlepší gaming PC

Príspevok od používateľa xXPAINKILLERXx »

Čauko ľudia :)

Tak a je to tu... v podstate za necelý mesiac (cca 20-25 dní) idem kupovať komp.

Chcem, aby ste mi poradili čo najlepší herný počítač. Moje osobné preferencie sú: chcem Intel ako CPU. AMD som mal VŽDY doteraz, chcel by som vyskúšať niečo iné :) GPU by som chcel nVidiu kvôli PhysX a výkonu v niektorých hrách :) Ďalej neviem presne, či bude lepšie si vziať jednu GPU, alebo 2 GPU, alebo 1 dvojčipovku... čo by ste mi poradili? Dávnejšie som tu rozoberal AFR lag, takže to ma trošku odrádza od dvoch grafík. Disk by som chcel SSD minimálne na systém, samozrejme čo najrýchlejší. Veľkosť kľudne stačí do cca 60GB... systém neriešim vôbec... tam ide len systém a nejaké programy kde som lenivý si to prekliknúť pri inštalácií na D:\ :)

RAM by som chcel asi 32GB, prípadne aj viacej... tých 32 je minimum pre mňa.

Myš, podložku, klávesnicu, monitor a repráky mám. Čiže sa mi jedná ešte o case - aký case by som si mal vybrať? Myslím kde by som toto všetko narval, bolo by to ešte pekne estetické na oko ak tak a malo by to prípravu na vodné + (samozrejme) by som chcel vodné chladenie. Kukal som si na alze toto chladenie. Čo si o tom myslíte? Je to drahá hlúposť, alebo je to dobrá vec? Jedná sa mi o to, aby sa nič samozrejme neprehrievalo a aby to bolo tiché.

V podstate rozpočet je do výšky cca 3000 - 3500€. Chcem si kúpiť komp, ktorý nasledujúce 2 max 3 roky všetko krásne prežije. :) Ďakujem vám veľmi pekne za všetky rady a návrhy a ospravedlňujem sa za long post.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: čo NAJlepší gaming PC

Príspevok od používateľa TommyHot »

Nejdem ti odporucat konkretnu zostavu, len by ma zaujimalo PRECO chces min. 32GB RAM? Na hry nevyuzijes ani 8GB, kedze vacsinu veci si hra uklada do pamate grafiky, ale povedzme ze tych 8GB sa zide do buducna. Vodnika ries s http://www.tichepc.sk/ tam ti vyskladaju chladenie presne na mieru. Hlavne to ries az ked budes mat vybratu finalnu zostavu.
xXPAINKILLERXx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Oukey, ďakujem za radu :)

Prečo chcem 32? Pretože neplánujem ten komp vylepšovať nejaké 2-3 roky ako som písal. :) Naozaj chcem tých 32GB. Proste osobná preferencia :)
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Potom nezabudaj, ze na 32GB RAM potrebujes aspon Win 7 Profesional, Home ma limit 8-16GB (basic/premium).
xXPAINKILLERXx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Tak to je mi samozrejme jasné :)... budem mať x64 ultimate :) Len stále nemám žiadny návrh :D Akože ja si viem poskladať komp v pohode, len už som si povedal že sa s vami poradím :)
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

Ty si dnes poskladáš zostavu za 3000€ tak, aby ti vydržala 2-3 roky?? Nič v zlom, ale možno už za rok by som si ja poskladal zostavu za 600-800€, ktorá tu tvoju vo výkone hravo "predčí"...Hovorím to len odhadom, no asi nie som od reálnych čísiel ďaleko.

Už sa tu viac krát odporúčalo nepreháňať, vziať zostavu za nejakých 1500€, a ostatné peniaze odložiť na prípadný upgrade :wink:

// Ako mne je to v podstate jedno, sú to samozrejme tvoje peniaze, ale...Dnes za PC vysolíš 3500€ a po celé tie 2-3 roky bude mať jeho výkon klesajúcu tendenciu oproti konkurencii. Kdežto ak do toho vrazíš do 2000€ a ostatné peniaze budeš priebežne investovať do upgradu, tak by si si relatívne mal udržať výkon na úplnej "špici" po celé tie 2-3 roky :)
xXPAINKILLERXx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Ja viem, že za 1500€ to bude tiež super zostava. Len proste to ja neriešim... mohli by sme sa prosím KONEČNE dostať k nejakému tomu návrhu? :)

//oukey, dám na teba :) takže zostava do 2000€ :)

/// cítim sa ako reťo, zase som zmenil názov témy :) ach jaj... no nevadí
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

Veď zatial nech ti sem hádžu aj zostavy do 3500€ aj do 2000€ a potom sa rozhodneš :wink: To čo tvrdím vôbec nemusí byť v budúcnosti pravda...Takže chlapci prejavte sa :sneaky:
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Napíš na Tiché PC aký máš rozpočet, čo od toho očakávaš a oni ti zostavu vyberú, poskladajú, nainštalujú OS a pár dní to budú testovať.

Tebe už príde plne funkčný PC ktorý len zapojíš do siete, myška, klávesnica, repro a display a ideš.
xXPAINKILLERXx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

a môžem sa opýtať kde to napísať? :) v podstate stránka je e-shop... či im to mám napísať do mailu? :) Alebo na FB?

už som to našiel :)
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Dnes kupis supu za 1000 eur, neviem preco to chces nasilu predrazovat. Radsej o rok predat grafiku, doplatit 200 eur a kupt nieco nove. Procesor brzda nebude ani o dva roky. 32GB ram je len na smiech pri tvojej osobnej preferencii, dnes staci 6GB na hranie a o dva roky to bude podobne, takze 8GB staci a vystaci aj dalsie dva roky.
xXPAINKILLERXx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

test ak dokážeš poskladať novú PC zostavu, ktorá mi potiahne všetko na maxime pri 1920*1080 rozlíšení, s PhysX, vodným chladením, SSD na systém a minimálne 1TB na data, plus nejaký ten 4 a viac jadrový CPU + aspoň podľa teba 8GB RAM + so skrinkou do 1000€ tak uznám že máš pravdu...

Necháp(te) ma zle, ja proste si chcem poskladať počítač. Chchcem sa z neho tešiť, nie rozoberať to že čo chcem urobiť sa mi neoplatí etc. Peniažky mám teraz, inak ich miniem na chu**** ako sa poznám...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Ako hovorím napíš im (mailom najlepšie ale ja s nimi komunikujem cez ICQ) a IMO nebudeš ľutovať. Na vodné chladenie sú tuto asi najlepší aj zostavy robia dobré (teda skôr robí).
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Michalkova zostava + ešte jeden Intel 520 a šlahnúť si tie disky do raid0. A zvukovicu X-Fi HD [som ex-majiteľ D2/PM a teraz mám X-Fi HD]
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

MichalkoOo supnes mu tam overclockersu dosku, ale len 1333MHz ramky? Tak isto nerozumiem, na co je na gamerskom compe blu-ray napalovacka? Grafika na jednom monitore a FullHD rozliseni nevyuzije naplno potencial, hento je grafika urcena na viacero monitorov.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

GTX690 využiješ... Crysis 2 DX11 + FULLHD + 8xAA + FXAA + vsync 60FPS a GTX690 je využitá až až.
Čo je na 1333MHz ramkách zlé?
Chcel byť zabezpečený do budúcna. Preto 32GB a blu-ray.
xXPAINKILLERXx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

To je veľmi v pohode a pekná cena :) V podstate by som tie chladiče vymenil za vodné, to by vyšlo možno rovnako, plus možno pár desiatok € viacej ale mal by som celkom pekný PC :).... počkám čo mi odpíšu z toho tichého PC :) Každopádne veľmi Ďakujem za návrh... momentálne čo som toto rátal je 3007,05€ a to sa celkom dá :)
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Za 1000 eur s vodnym chladenim to teda nepojde.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

MichalkoOo napísal:GTX690 využiješ... Crysis 2 DX11 + FULLHD + 8xAA + FXAA + 60FPS a GTX690 je využitá až až.
Čo je na 1333MHz ramkách zlé?
Chcel byť zabezpečený do budúcna. Preto 32GB a blu-ray.
Ved to, ze 60FPS a zapojis tam 2-3 monitory, samozrejme vacsie rozlisenie a mas stale rovnako FPS. Na FullHD je tato grafika poddimenzovana a radsej by som osobne isiel do niecoho lacnejsieho, ak by som neplanoval hravat na 5760x1080, pripadne 3D.

Ak ides taktovat CPU a nemas odomknuty nasobic a taktujes zvysovanim base clocku, tak sa ti zaroven aj zvysuje frekvencia RAM. Preto je lepsie kupit 1600MHz (OC), ktore aj tak standardne bezia na 1333, ale pri taktovani sa ich frekvencia zvysi do bezpecneho maxima, bez toho aby si musel znizovat nasobic RAM. Na druhej strane ak neplanujes kupovat, tak je OC doska podla mna zbytocny luxus.
Napísať odpoveď