čo NAJlepší gaming PC
-
MichalkoOo
Zablokovaný
Re: čo NAJlepší gaming PC
cez fsb sa už dávno netaktuje
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Nie vsetky procesory maju odomknuty nasobic.
-
MichalkoOo
Zablokovaný
na procesore bez odomknutého násobiča nepretaktuješ vôbec (intel) ...
odber bude dosť velký.. nehaj si peniaze aj pre rodičov na faktury lebo to bude žrať vela.
a ake maš ostatne komponenty?
a ake maš ostatne komponenty?
-
xXPAINKILLERXx
Star
nebude to nič hrozné
Len ako keby bol u nás daľší PC 
ostatné komponenty sú na prvej strane - teda tá prvá verzia
Á čakám čo mi pobúkne tichepc
ostatné komponenty sú na prvej strane - teda tá prvá verzia
aha.. a monitor a myš a tak ake budu? vedel by som pomocť
-
xXPAINKILLERXx
Star
Tak si skús najprv prečítať prvú stranu
Myš mám Cyborg R.A.T. 7 Contagion na podložke Razer Vespula. Klávesnica je Microsoft Sidewinder x6. A monitor si ešte nejaký vyberiem
Myš mám Cyborg R.A.T. 7 Contagion na podložke Razer Vespula. Klávesnica je Microsoft Sidewinder x6. A monitor si ešte nejaký vyberiem
a ten stary chceš zahodiť do smetí ? hovoriš že už maš a to maš na tomto .. a to si budeš odpajať klavesnicu keď pojdeš na druhy?
monitor odporučam http://www.alza.sk/24-benq-xl2420t-d285791.htm
monitor odporučam http://www.alza.sk/24-benq-xl2420t-d285791.htm
-
xXPAINKILLERXx
Star
Lol, veď ja to všetko predám
Okrem myši, klávesnice, podložky a reprákov.... vezmem si monitor + celý case
a mám vyriešené
-
uplink
VIP
Darmo no, vidím že sa nám tu vyrojilo pár "odborníkov". Ramky či 3000 MHz, alebo 1333 MHz, je to úplne jedno. Tie megahertze sú tam z dvoch dôvodov. Dobrý pocit a mizivý posun vo výkone, OC potenciál už pamäte nejaký ten piatok neotvárajú.
dEn00 - seriously? Ako on chce kúpiť čo NAJlepší PC a Ty mu odporučíš LCD panel od low-endového výrobcu? Ako mnohí ľudia fičia na všeličom, ale úprimne, na čom fičíš Ty to nechcem ani len tušiť.
Máš tu na Slovensku dostupných hneď niekoľko high-endových výrobcov LCD panelov, menovite:
Eizo, NEC, Dell, HP, iiYama.
máš dosť širokú škálu aj mid-rangových výrobcov LCD panelov, menovite:
Fujitsu, LG, Samsung, iiYama, Philips, Sony, Asus...
A Ty si mu odporučil BENQ, značku, ktorá je preslávená svojou nespoľahlivosťou, nekvalitou a šmejdným prevedením, od nich nejaký ten "pseudo" high-endový LCD panel, ktorý má určite fantastické výsledky v mnohých recenziách, ako aj väčšina lacákov, ktoré sa zadaria, avšak mŕtve pixle, nízka životnosť a biedny servis, ku tomu sa moc v tých recenziách nevyjadrujú, že áno.
dEn00 - seriously? Ako on chce kúpiť čo NAJlepší PC a Ty mu odporučíš LCD panel od low-endového výrobcu? Ako mnohí ľudia fičia na všeličom, ale úprimne, na čom fičíš Ty to nechcem ani len tušiť.
Máš tu na Slovensku dostupných hneď niekoľko high-endových výrobcov LCD panelov, menovite:
A Ty si mu odporučil BENQ, značku, ktorá je preslávená svojou nespoľahlivosťou, nekvalitou a šmejdným prevedením, od nich nejaký ten "pseudo" high-endový LCD panel, ktorý má určite fantastické výsledky v mnohých recenziách, ako aj väčšina lacákov, ktoré sa zadaria, avšak mŕtve pixle, nízka životnosť a biedny servis, ku tomu sa moc v tých recenziách nevyjadrujú, že áno.
-
Michaelo
Hardcore addict
Bacha. Benq vlastní jednu z troch tovární na výrobu panelov. Nie je to žiaden Low-End výrobca.uplink napísal:dEn00 - seriously? Ako on chce kúpiť čo NAJlepší PC a Ty mu odporučíš LCD panel od low-endového výrobcu? Ako mnohí ľudia fičia na všeličom, ale úprimne, na čom fičíš Ty to nechcem ani len tušiť.
Taktiež Philips vlastnil jednu fabriku som Samsungom no Samsung od nich odkúpil všetky linky okrem Hig-Hendových/Prémiových. Takže ak si kupuješ lacný Philips je to vlastne Samsung. To že u nás veľa ľudí Benq nepozná neznamená že je to Low-End.
Takže nepoužívaj slovo VÝROBCA LCD PANELOV keď ich vlastne oni ani nevyrábajú
-
yoggy
dEn00 napísal:a to si budeš odpajať klavesnicu keď pojdeš na druhy?monitor
-
MichalkoOo
Zablokovaný
Zle som to napísal
Znova:
a ten starý PC chceš zahodiť do smetí ?
hovoriš že už maš KLAVESNICUa to maš na tomto starom PC.. a to si budeš odpajať klavesnicu zakaždým keď pojdeš na NOVÝ PC ?
Ty máš všeliake múdre posty ako čítam.. nefičím na ničom. Ten monitor už mám niečo cez rok a pol a ide fakt skvelo. On sa pýtal na najlepší gaming pc a odporučil som mu DOBRY 120hz monitor a nie nejaku iiYamu za 600€ čo použivaju väčšinou grafici a moviemakeri!.. Treba si vyskúšať na vlastné oči a potom vravieť o kvalite výrobku.. Ten monitor ma najvyššie rozlíšenie 1920 x 1080 pixelov pri pomere strán 16:9, statický kontrastný pomer 1000:1 a dynamický kontrastný pomer až 12 000 000: 1 - samozrejme Nvidia 3D + možnosť dokúpiť 3d bríle a za tu cenu sa oplatí.. Pre gaming účely - samozrejme..uplink napísal:Darmo no, vidím že sa nám tu vyrojilo pár "odborníkov". Ramky či 3000 MHz, alebo 1333 MHz, je to úplne jedno. Tie megahertze sú tam z dvoch dôvodov. Dobrý pocit a mizivý posun vo výkone, OC potenciál už pamäte nejaký ten piatok neotvárajú.
Tu su nejaké gaming monitory.. http://www.alza.sk/herni-lcd-monitory/1 ... &pn=2&po=1
-
TommyHot
Addict
Dynamicky kontrast je o nicom vypovedajuci marketingovy tah 
Uplink odporucat eizo do gamerskej zostavy? No ja ti neviem, ale IPS sa velmi na hry nehodi.
Uplink odporucat eizo do gamerskej zostavy? No ja ti neviem, ale IPS sa velmi na hry nehodi.
-
yoggy
neviem kto by chodil na "starý" pc, keď môže ísť na "nový"dEn00 napísal:
Zle som to napísal
Znova:
a ten starý PC chceš zahodiť do smetí ?
hovoriš že už maš KLAVESNICUa to maš na tomto starom PC.. a to si budeš odpajať klavesnicu zakaždým keď pojdeš na NOVÝ PC ?
TommyHot napísal:Dynamicky kontrast je o nicom vypovedajuci marketingovy tah
Všetky non-TN majú vysokú odozvu alebo spotrebu a preto niesu moc vhodné na gaming ale skôr na moviemaking a pod.
Stručne:
TN panel - slabší obraz - nizka odozva (2ms,5ms) - 200€ +- 24"
e-IPS - dobrý obraz - odozva 8ms dostačuje aj na gaming,záleží od panelu - 300€ +-
MVA,VA,S-IPS a pod. - výborný obraz - vyššia odozva - neskutočné ceny high-end 500€++
Ak chceš monitor na gaming, zrejme budeš musieť zvoliť kompromis v kvalite obrazu vs. odozva/inputlag v podobe TN panela ..
-
xXPAINKILLERXx
Star
dEn00 - o matriciach etc. viem toho dosť veľa
Takže tu si ja viem vybrať... ako som už niekoľko krát spomínal, ja si viem vybrať PC
Len som čakal nejaké konštrukčné nápady a nie flame a spam. Pár ľudí čo tu napísalo niečo normálne a aj k téme, inak stále spam a nezmyselné príspevky...
-
uplink
VIP
Vy ste jasní chlapci, lebo na gaming treba 1-2 ms LCD panely, správne?
http://www.alza.sk/24-eizo-s2402wfs-bk- ... 191069.htm
http://www.alza.sk/24-lcd-eizo-fx2431w-bk-d139215.htm
Ja sám som gamer a používam HP LP2475w, ktorý má 6 ms GrayToGray/12 ms normovaných a mám oveľa lepšie zvládnutý obraz v hrách ako mnohé BENKJÚ 2ms LCD panely
Parametre nie sú všetko
dEn00 - to čo si napísal platilo 5-7 rokov dozadu, už to dávno nie je pravda. Vyššia odozva nie je v rozmedzí 2 vs. 6 ms [terajšie TN vs. VA/iPS], ale bola keď sa jednalo 5-10ms vs. 20-25ms. Teraz je to irelevantné. Aspoň vidno ako sleduješ vývoj LCD panelov.
TommyHot - neviem ako Ty, ale VA/iPS má krásne podanie farieb a dostatočnú odozvu aj pre hry, ako píšem, už to nie je to čo to bývalo. A to že niekto "potrebuje" 120 Hz LCD panel, to je vecou chorej hlavy a nie reálnej potreby. Mám hlbokú čiernu a verné podanie farieb, také, aké som nevidel na žiadnom TN panely. Až bude mať TN také farby ako e/s-iPS, tak budiš, uznám aj nejaký ten šunt s dobrými farbami, do vtedy budú pre mňa viesť aj na poli hernom polo/profesionálne značky, ktoré parametrálne [ergo. technologicky] dávno dostačujú ako na poli profesionálnom, tak aj na hernom.
http://www.alza.sk/24-lcd-eizo-fx2431w-bk-d139215.htm
Ja sám som gamer a používam HP LP2475w, ktorý má 6 ms GrayToGray/12 ms normovaných a mám oveľa lepšie zvládnutý obraz v hrách ako mnohé BENKJÚ 2ms LCD panely
Parametre nie sú všetko
dEn00 - to čo si napísal platilo 5-7 rokov dozadu, už to dávno nie je pravda. Vyššia odozva nie je v rozmedzí 2 vs. 6 ms [terajšie TN vs. VA/iPS], ale bola keď sa jednalo 5-10ms vs. 20-25ms. Teraz je to irelevantné. Aspoň vidno ako sleduješ vývoj LCD panelov.
TommyHot - neviem ako Ty, ale VA/iPS má krásne podanie farieb a dostatočnú odozvu aj pre hry, ako píšem, už to nie je to čo to bývalo. A to že niekto "potrebuje" 120 Hz LCD panel, to je vecou chorej hlavy a nie reálnej potreby. Mám hlbokú čiernu a verné podanie farieb, také, aké som nevidel na žiadnom TN panely. Až bude mať TN také farby ako e/s-iPS, tak budiš, uznám aj nejaký ten šunt s dobrými farbami, do vtedy budú pre mňa viesť aj na poli hernom polo/profesionálne značky, ktoré parametrálne [ergo. technologicky] dávno dostačujú ako na poli profesionálnom, tak aj na hernom.
Pri lcd monitoroch pozeraj skor recenzia a input lag, ten v mnohych pripadoch je niekolkonasobne vyssi ako doba odozvy...