PC sa spomalil , a nejde skoro nič zapnúť
PC sa spomalil , a nejde skoro nič zapnúť
čaute , už rok mám vyskladaný Pc , no harddisk mám zo starého PC , má asi 4 roky ............ do včera fungoval normálne , no večer som počul také cvaknutie , ktoré som zvykol počut pri vypinani PC, a seklo mi Google chrome , asi po minute čakania mi vyhodilo modru obrazovku , ale rychlo ju dalo preč takže som nestihol prečítať chybové hlásenie . reštartoval som PC a chcel som si zapnúť prehliadač a nič , skúsil som Minecraft (hra) nič , skicár a Dokumenty , takisto nič .. no po asi 3 minutach mi všetko otvorilo naraz , no počítač zamrzol a musel som ho reštartovať ...... a takto mi to robí stále .. bojím sa , že prídem o dokumenty , keďže sa mi nedá ani kopírovať . V čom je chyba ? ďakujem .... a skúšal som aj opravu počítača cez Windows CD aj obnovenie a skoro všetky moźnosti okrem preinštalovania
Re: PC sa spomalil , a nejde skoro nič zapnúť
pozri smart disku
Čo to ten smart disku ?
Stiahni HD tune http://www.hdtune.com/download.html (stačí Ti to staré obyčajné, nemusíš sťahovať najnovšie platené PRO) a tam si pozri SMART, ak je nejaká chyba na disku, upozorní Ťa na ňu.. a tiež môžeš použiť ten error scan. Aj podľa mňa disk odišiel...
No ok , rýchlo dozálohujem veci
a idem dať ten HD tune a skúsim ešte zformátovať
//autoeditácia príspevku (20 Aug 2012, 19:01)
Mal som 4 warningy , posielam obrázok ... a ako sa robi ta smart kontrrola v HD tune ?
//autoeditácia príspevku (20 Aug 2012, 19:01)
Mal som 4 warningy , posielam obrázok ... a ako sa robi ta smart kontrrola v HD tune ?
SMART je to, čo si poslal screen. Ako kolegovia hore predpokladali, je to disk. Dáta si môžeš skúsiť skoporívať pripojením disku do druhého PC, ale neručím, že to na 100% pôjde.
data som už dal na USB , bolo to asi 600 MB a kym som to vśetko tam nahádzal po 1 subore tak to trvalo viac než 3 hodiny .... a tak čo mám zformátovať ? alebo kúpiť nový alebo čo ?
SMART ukazuje hardwarové chyby, takže ani formát nepomôže... kupuj nový disk.