Zmena VŠ

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
zdravotnik
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Zmena VŠ

Príspevok od používateľa zdravotnik »

Zdravím,
po roku štúdia na STU som sa zbalil a nikomu zo štúdijného som nepovedal ani slovo - teda k 7.8.2012 ma vylúčili. Od 1.8. som ma zápis na UNIZA. Moja otázka znie, či je potrebné nahlasovať sa na Úrad práce, poprípade ako postupovať. Za odpoveď vopred ďakujem.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Zmena VŠ

Príspevok od používateľa ephramko »

takze jednu si ukoncil 7.8.2012 a uz si 1.8.2012 mal aj zapis na novu ? nejako skoro mate zapis...no kazdopadne ak to je takto a nebol to preklep na 1.9. tak sa nahlasovat nikam nemusis...dnom zapisu si oficialne znova student, takze za teba zdravotne poistenie plati stat...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

istotne to bol preklep, lebo inak by to bolo nezákonné. Pri zápise potvrdzuješ že nie si študentom na dennom štúdiu na inej škole, a on v tom čase ešte bol, lebo až siedmeho mu skončilo štúdium

ak to je preklep, a myslel si 1.9., tak áno, treba sa ísť nahlásiť. Nahlásiť sa nemusíš iba medzi ročníkmi v rámci jedného štúdia. Ale ty si študovať prestal a znova začínaš.
zdravotnik
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa zdravotnik »

Nie je to preklep.
Prišlo mi rozhodnutie o vylúčení (vylúčený pre nesplnenie požiadaviek, uvedeným rozhodnutím prestávate mať všetky práva a povinnosti študenta) zo štúdia k 31.7.2012 z STU, 1.8. som bol na zápise na UNIZA. A teraz mi prišlo potvrdenie z STU, že som ukončil štúdium ku dňu 7.8.2012.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

no tak si zavolaj na UNIZA a všetko im vysvetli, aby si z toho náhodou nemal neskôr problémy
marek carey
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa marek carey »

Ziadne problemy z toho mat nebudes. Uz si registorvany ako novy student, tym to pre teba konci.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

podla mna to je OK...zdravotne poistenie za teba plati stale stat, aj keby si studoval 5 vysokych skol naraz...dnom zapisu si sa znova stal studentom...

stat to plati mesacne...nerata sa to na dni...to by potom mali problemy vsetci studenti kazdy jeden rok, lebo by stratili status studenta k 31.8. a zase ho ziskali niekedy v septembri alebo oktobri zapisanim sa na dalsi rok...a bol by nonsens keby tych par dni poistovna chcela zaplatit od studentov z vlastneho vrecka...
Napísať odpoveď