Potreboval by som blbuvzdorny navod ako si "nahrat", alebo kde stiahnut script pre PS CS6 na OSX v ktorom nastavim o kolko sa pixelov sa ma orezat obrazok a on to aplikuje na celu davku.
Ide mi o vytvorenie obrovskej panoramatickej snimky z obrazkov stihnutych z Google Earth, z ktorych treba odrezat asi 150px s ich patickou, pre ktore mi tie obrazky nastroj na tvorbu panoram vo Photoshope neberie.
Jedna sa o niekolko stoviek obrazkov, a ja nemam chut len dva dni orezavat ich.
Script pre Photoshop CS6
Re: Script pre Photoshop CS6
prečo ísť na komára kanónom?
irfanview! hromadná súbor
konverzia/premenovanie
rozšírené nastavenia
orezať
tam nastavíš čo chceš, nahádžeš obrázky a spustíš. hotovo
irfanview! hromadná súbor
tam nastavíš čo chceš, nahádžeš obrázky a spustíš. hotovo
zabudol som: potrebujem to pre OSX
plus to spajanie panoram tiez robim cez nativny nastroj Photoshopu, preto mi prislo prirodzene robit to v jednom programe
plus to spajanie panoram tiez robim cez nativny nastroj Photoshopu, preto mi prislo prirodzene robit to v jednom programe
-
lekoklatik
VIP
Photoshop ma inteligentnu funkciu s ktorou si mozes akekolvek akcie vykonane vo photoshope "naskriptovat".
Vola sa to prave Actions.
Funguje to tak, ze si otvor okno akcii (primarne by to malo byt vo window > actions (nemam po ruke photoshop)), daj novu akciu, pomenuj si ju a orez ci zmen farbu alebo rob cokolvek co chces aplikovat na dalsich 100 obrazkov.
Tu mas video ako priklad.
(video som nepozeral, pretoze mam nenormalne pomaly internet ale popis hovori o tom ze vysvetluje akcie)
Ak budes chciet akciu, ktora by ti tie obrazky aj automaticky ukladala na urcite miesto na disku tak napis, najdem ti jeden tutorial aj na to.
Vola sa to prave Actions.
Funguje to tak, ze si otvor okno akcii (primarne by to malo byt vo window > actions (nemam po ruke photoshop)), daj novu akciu, pomenuj si ju a orez ci zmen farbu alebo rob cokolvek co chces aplikovat na dalsich 100 obrazkov.
Tu mas video ako priklad.
(video som nepozeral, pretoze mam nenormalne pomaly internet ale popis hovori o tom ze vysvetluje akcie)
Ak budes chciet akciu, ktora by ti tie obrazky aj automaticky ukladala na urcite miesto na disku tak napis, najdem ti jeden tutorial aj na to.
Uz hotove akcie sa daju stiahnut aj na nete, mozno najdes prave tu aku potrebujes a len upravis hodnoty.
leko, velka vdaka. uz to bezi
DEVZYO1G, na tento ucel som sice akciu nenasiel, ale nasiel som vela uzitocnych
obaja K++
//autoeditácia príspevku (20 Aug 2012, 18:47)
bolo by mozne automatizovat aj Photomerge? zadavat 60 panoram nemam chut... len si neviem predstavit ako zadat ktore subory uz do pano isli, a ktore este len maju ist...
DEVZYO1G, na tento ucel som sice akciu nenasiel, ale nasiel som vela uzitocnych
obaja K++
//autoeditácia príspevku (20 Aug 2012, 18:47)
bolo by mozne automatizovat aj Photomerge? zadavat 60 panoram nemam chut... len si neviem predstavit ako zadat ktore subory uz do pano isli, a ktore este len maju ist...
Tak isto je tam aj automate batch ci co to je.. ze nemusis na kazdy obrazok osobitne spustat action, ale spravi ti to na 1000 obrazkov tu samu akciu naraz.. teoreticky by to mohlo fungovat aj s panoramou, ak si vytvoris fungujucu action.. ale skusat sa mi to nechce.
vyskusal som a subory do panoramy som musel vyberat manualne, presne tak ako to photomerge robi... nevadi, uz som za polovicou