Plnomocenstvo podla ust §31 Obc. zakonnika

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Plnomocenstvo podla ust §31 Obc. zakonnika

Príspevok od používateľa S.T.E.A.L.T.H »

Dobry den

Stala sa mi dnes nasledovna vec. Mam od mamy Plnomocenstvo podla ust §31 Obc. zakonnika. Prisiel som na postu s tym, ze chcem vybrat rodinne pridavky na jej meno. Poslali ma ale do prdele, ze na toto ziadne plnomocenstvo neplati. Chcel by som sa spytat, ci je to naozaj tak alebo na pošte nevedela sama, co vlastne moze, a co nie?
V plnomocenstve je napisane...opravneny podpisovat listiny, podavat vysvetlenia, cinit vyhlasenia rozneho druhu voci fyzickym osobam, pravnickym osobam, organom policie, statnej spravy, poistovniam ako aj voci penaznym ustavom.

Dalej je opravneny nakladat s financnymi prostriedkami nachadzajucimi sa na uctoch v penaznych ustavoch vedenych na moje meno, zastupovat ma pred specializovanymi organmi statnej spravy. Taktiez je opravneny preberat listove zasielky, baliky, cenne listy, doporucene zasielky do vlastnych ruk a postove poukazky adresovane mojej osobe.
Bolo mi povedane, ze to co mam je proste generalne plnomocenstvo.

Dakujem za rady.

P.S.
Dufam, ze som temu zaradil spravne, ak ne poprosim presunut
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Plnomocenstvo podla ust §31 Obc. zakonnika

Príspevok od používateľa test »

Plna moc ;)

Pred dvomi alebo tromi rokmi som cital na internete clanok v ktorom sa riesil tento problem. Udajne taketo splnomocnenie Posta neberie a je treba mat splnomocnenie, ktore sa podpisuje na podtach. Takze ak to stale plati, skus sa spytat na info na poste.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

musis si vybavit tak ako vravi test, splnomocenstvo na poste, daju ti taku modru karticku, mam ju aj ja, vybavoval som si to ked isla mama na mesiac prec
na zadnej strane je presne vypisane, co ta toto splnomocnenie opravnuje preberat
teoreticky ba sa to dalo na zaklade tvojho splnomocnenia dat vybavit aj bez matky nie?
neviem preco ti to teta rovno nepovedala
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Aha, takze ja mam generalnu plnu moc na vsetko mozne, len nie na postu. Mozem sa sudit v maminom mene, ale nemozem na jednej debilnej poste vybrat papier, napriek tomu, ze je to tam napisane
Taktiez je opravneny preberat listove zasielky, baliky, cenne listy, doporucene zasielky do vlastnych ruk a postove poukazky adresovane mojej osobe.
To posta je nejaky stat v state, ze sa pre nu nevztahuje platnost zakona? Len taka otazka do vetra.

A dakujem za reakcie, inak ma tiez zaujima, ci by som s tym mohol vybavit to "postove plnomocenstvo" (co si zistim), kedze vlastne posta ten papier neberie, co je spatne podla mna zvast, lebo podla mna (co som len laik) nerespektuje zakon.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tu je to opisane: http://www.posta.sk/sluzby/faq-casto-kladene-otazky

Zda sa, ze v tomto pripade sa Slovenska posta riadi skor Zakonom po postovych sluzbach, zrejme to bude upravene tymto zakonom.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Sused/a môže zásielky za vás preberať aj na základe splnomocnenia, ktoré je overené oprávneným orgánom (napríklad notárom).
to ma, nie?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ja to chapem tak, ze okrem splnomocnenia potrebujes mat vyplnene aj toto tlacivo: http://www.posta.sk/subory/659/ziadost- ... sluzby.pdf
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Bol som sa na to trochu nakoniec pytat, sice len na poste, ale vraj an toto neexistuje ziadne splnomocnenie. Ked budem mat cas, tak by som zasiel za notarom, ktory vystavoval plnomocenstvo, spytam sa na to a napisem, ak by mal niekto podobny problem.
Napísať odpoveď