Nepravý Windows - reklamácia
-
Royalflush
Guru wannabe
Nepravý Windows - reklamácia
Zdravím,
Pred asi 4 mesiacmi som si kúpil notebook. Išiel v pohode no potom sa niečo stalo a odvtedy je strašne spomalený. Dlho som sa od toho odhováral, no skúsil som stiahnuť na počítači z internetu Windows (neaktivovaný originálnym cd-keyom) a preinštalovať ho na notebooku + sformátovať hdd. Nepomohlo. Ako druhé som začal rozmýšlať nad reklamáciou, no už v ňom nebol pravý, originálny windows, ktorý v ňom bol od kúpy.
Chcem sa pýtať, či by z toho mohli byť nejaké problémy, že som sťahoval Windows. (nie je cracknutý, ani nič podobné)
Pýtal som sa rôznych kamarátov, aj ITčkárov, no odpoveď nepoznali.
Pred asi 4 mesiacmi som si kúpil notebook. Išiel v pohode no potom sa niečo stalo a odvtedy je strašne spomalený. Dlho som sa od toho odhováral, no skúsil som stiahnuť na počítači z internetu Windows (neaktivovaný originálnym cd-keyom) a preinštalovať ho na notebooku + sformátovať hdd. Nepomohlo. Ako druhé som začal rozmýšlať nad reklamáciou, no už v ňom nebol pravý, originálny windows, ktorý v ňom bol od kúpy.
Chcem sa pýtať, či by z toho mohli byť nejaké problémy, že som sťahoval Windows. (nie je cracknutý, ani nič podobné)
Pýtal som sa rôznych kamarátov, aj ITčkárov, no odpoveď nepoznali.
Re: Nepravý Windows - reklamácia
Problemy nastat nemozu. Niektore firmy sa obhajuju tym, ze reklamaciu zamietnu s odovodnenim, ze je tam nelegalny Windows, ale pokial ide o chybu hardware, tak to reklamovat musia, pretoze je to chyba hardware a nie Windowsu, ty predsa nereklamujes pokazeny Windows. Ako prve na tvojom mieste otestujem pamate cez program MemTest86, potom hard disk cez HD Tune a ak to bude bez chyb, tak az potom skusim reklamaciu. Iny dovod ako je disk na reklamaciu nevidim, trebalo by este pozriet ake je vytazenie procesora pri behu, ake su teploty a ci su vsetky ovladace spravne nainstalovane.
Este ma napada, ze pokial si tam mal napriklad Windows Vista Home a nainstaloval si rovnaku verziu, pricom mas na spodku aj nalepku s tym, ze je tam origo Windows, tak to urcite nikto skumat nebude.
Este ma napada, ze pokial si tam mal napriklad Windows Vista Home a nainstaloval si rovnaku verziu, pricom mas na spodku aj nalepku s tym, ze je tam origo Windows, tak to urcite nikto skumat nebude.
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Strasne spomaleny ti na reklamacii veru nepomoze. Takze pekne pobehaj pc vyssie spomenutymi porgramami a poukladaj si z nich vysledky, ktore potom mozes pripadne pribalit.
-
Royalflush
Guru wannabe
Ďakujem za odpovede, skúsim to ešte prebehnúť s programami, ktoré ste odporučili.
A to spomalenie je až také, že občas ani Windows nenačíta, poprípade ak načíta, tak sa na ňom nič nedá robiť, pretože všetko trvá naozaj dlho.
A to spomalenie je až také, že občas ani Windows nenačíta, poprípade ak načíta, tak sa na ňom nič nedá robiť, pretože všetko trvá naozaj dlho.
Len poznámka k tomu Windowsu - nemal si tam predinštalovaný Windows?
-
Royalflush
Guru wannabe
Ano, mal. Hneď ako som kúpil notebook, bol tam Windows.
-
hojko
Site Admin
Cize mas maximalne vytazeny procesor, tak sa zda. To mozu robit ovladace k chipsetu, pripadne aj virus ci spyware.
-
Pigesko
King
Denco sa pýtal zrejme kvôli tomu, že by si mal mať minimálne skrytú partíciu s Winom alebo inštalačné dvd (ak si teda nespravil kompletný format)...takže ak tam nahodíš Win dodávaný s NBkom + použiješ original key, tak na reklamačnom nemôžu povedať ani slovo.
-
Royalflush
Guru wannabe
No ja som to uplne sformátoval pri reinštalovaní Windowsu, ale tuším som si tam všimol nejaku partíciu, ktorá má 100mb, ale to asi windows nebude.
100MB je akasi temp particia Windowsu, nie je to particia s instalackou Win ani ziadne ine recovery.
Ja len, prečo má topic v názve "nepravý". Pokiaľ tam máš serial k Windowsu, tak ho použi a Windows bude pravý, legálny. To, že v ňom nie je ten predinštalovaný, to vôbec nevadí.
-
Royalflush
Guru wannabe
No ale ja nemám serial kedy k windowsu.
//Hmm, práve som sa pozrel na spodnú stranu notebooku a je tam štítok ''Windows'' a je tam aj nejaký serial key. Môže to byť ono?
//Hmm, práve som sa pozrel na spodnú stranu notebooku a je tam štítok ''Windows'' a je tam aj nejaký serial key. Môže to byť ono?
Áno, to bude ono.
-
Royalflush
Guru wannabe
Mám jednu otázku :
Môže nejakým spôsobom poškodená nabíjačka škodiť notebooku?
Môže nejakým spôsobom poškodená nabíjačka škodiť notebooku?
-
uplink
VIP
Royalflush - môže ho zabiť, instantne, alebo poškodiť. Notebook je priamo odkázaný na napätie a prúd z nabíjačky, dáš tam iné parametre a po nejakom čase, alebo instantne Ti zhorí. 90% notebookov okrem tých naj nie je nijako chránených proti prepätiu, výrobcovia nerátajú s tým že by si tam narval iný adaptér, poprípade že by sa pokazil takým štýlom, aby transformoval 220V z povedzme 18V a 5A na 7A a pod. Samozrejme stať sa môže poškodením elektroniky v adaptéri [nabíjačke].
-
Royalflush
Guru wannabe
Takže je možné, že ak mám poškodenú nabíjačku, tak mi to spomaluje počítač? Pretože som ho práve už neviem koľkáty krát preinštaloval a zatiaľ ide v poriadku (vypojil som ho z nabíjačky). Spomalí sa vždy až na druhý deň/tretí deň od preinštalovania. Príde mi to podozrivé.