Sex až po svadbe
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Sex po svadbe
na jednu stranu tu krútiš hlavou čo za somarinu, že je to ešte viac intímne, a vzápätí hodíš sprostý argument že sa bojí otehotnenia. To je taký problém v dnešnej dobe použiť spolahlivú ochranu, prípadne ich kombináciu ak si chce byť úplne istá?
Sex nie, ale "austrálske božteky" áno je pre mňa len jeden z ďalších prejavov kresťanského pokrytectva.
audiotrack, co je na tom nepochopitelny argument?? ano, myslim si, ze jediny dovod preco ta baba akoze nesexuje s tym svojim je bud ze sa boji otehotnenia alebo neviem. lebo argument ze chce sex az po svadbe a pritom praktikuje oralny je totalna chu****, kedze uz sexualne zije. to ako tie turkyne co robia anal ale normalne nie, aby mali blanu kvoli rodinnej cti, proste pokrytectvo ako svina, ale ich este chapem, kedze tam ich mozu za to aj zakillovat ale na co sa hraju tie europske pseudopanny
skutocne hlboko veriaci krestan ked chce po svadbe, tak fakt je tam len to drzanie za ruky a bozky
-
audiotrack
VIP
nepochopitelný argument je to,že nechcú otehotnieť. Ak by tam boli nejaké dôvody vyplývajúce z presvedčenia, tradície, náboženstva a podobne, že proste nechce, tak beriem. Ale nechce otehotnieť? V 21. storočí kde je 20 druhov antikoncepcie, 20 výrobcov prezervatívov, ženské pesary, vnútromaternicové telieska, tabletky po a dokonca legálna interupcia? No nehnevaj sa, toto je hlúpi dôvod. Ak nechce otehotnieť, tak je kopec možností ako tomu zabrániť. Ale dôvod "sex až po svadbe lebo nechcem otehotnieť" je divný.
ja to viem pochopit, najosvedcenejsia antikonepcia je netrtkat. netvrdim ze stym suhlasim, ale pochopit to viem urcite, poznam babu co mal dve deti po hormonalnej antikoncepcii, je to dospela zodpovedna zena, sice jej to az tak nevadi, ale neplanovala to a zmestila sa dva krat do toho 0,001 % pravdepodobnosti otehotnenia pri HAK. o kondomoch nehovoriach a nejake tabletky po nie su regulerna antikoncepcia...
sex po svatbe?
.
hej.. nejaky ten sex je este aj po svatbe. obcas.
.
hej.. nejaky ten sex je este aj po svatbe. obcas.
-
audiotrack
VIP
na margo silne veriacich ľudí..jin napísal:Myslím, že dnes si na tom už zakladajú iba silne veriaci ľudia, ktorí nemajú spolu styk pred svadbou z presvedčenia.
- Prílohy
-
- čakali na čápa.jpg (41.68 KiB) 2522 zobrazení
Re: Sex až po svadbe
poznam take aj take stastne pary. ked to dotiahnu pred oltar, je to viac-menej jedno. ale ked sa rozidu, su ovela viac zatazeni byvalym vztahom, ked sa s niekym intimne zblizili. asi kvoli pocitu osobnej slobody by som sa chcela hlboko emotivne viazat az na svojho manzela. krestanska moralka ma totiz prave tento ucel.
stav osobnej slobody je pre mna viac ako prechodny pocit naplnenia. mat druheho radsej ako seba je tiez slepa ulicka. preto sex len v manzelstve. je to sice drsne, ale viac luto mi je niektorych mojich frustrovanych znamych, ktori po skoncenom vztahu zrazu nevedia, co so sebou.
audiotrack
ako kuriozita je to zaujimave, sice neviem, z akeho roku. taky bulvarny argument. keby tak zili vsetci ortodoxni katolici, uz by asi davno vyhynuli. poznam kopu parov, co cakali do svadby a nemali problem otehotniet.
stav osobnej slobody je pre mna viac ako prechodny pocit naplnenia. mat druheho radsej ako seba je tiez slepa ulicka. preto sex len v manzelstve. je to sice drsne, ale viac luto mi je niektorych mojich frustrovanych znamych, ktori po skoncenom vztahu zrazu nevedia, co so sebou.
audiotrack
ako kuriozita je to zaujimave, sice neviem, z akeho roku. taky bulvarny argument. keby tak zili vsetci ortodoxni katolici, uz by asi davno vyhynuli. poznam kopu parov, co cakali do svadby a nemali problem otehotniet.
-
Fabo
Hardcore addict
Povacsine sa bavime prave o silne religioznych alebo tradicionalistickych dovodoch pre odkladanie sexu az po svatbe.audiotrack napísal:nepochopitelný argument je to,že nechcú otehotnieť. Ak by tam boli nejaké dôvody vyplývajúce z presvedčenia, tradície, náboženstva a podobne, že proste nechce, tak beriem. Ale nechce otehotnieť? V 21. storočí kde je 20 druhov antikoncepcie, 20 výrobcov prezervatívov, ženské pesary, vnútromaternicové telieska, tabletky po a dokonca legálna interupcia? No nehnevaj sa, toto je hlúpi dôvod. Ak nechce otehotnieť, tak je kopec možností ako tomu zabrániť. Ale dôvod "sex až po svadbe lebo nechcem otehotnieť" je divný.
Potom hlavne u tych silne nabozenskych ludi moze byt z podobneho dovodu odmietnuta aj antikoncepcia, popripade tam je tlak okolia.
Ak sa potom taky par vyhyba vaginalnemu styku, ale praktizuje ine formy sexu (oralny, analny atd.), videl by som to do istej miery realne - v pripade, ze ona by aj chcela, ale vzhladom na situaciu v rodine nema moznost pouzivat HAK, dat si teliesko... a riskovat ze skonci ako prespanka je riziko este vacsie. Ostava moznost pouzit kondomy, pripadne pesar, to je pravda, ale zase si viem predstavit, ze takyto par ma vzitu predstavu o tom, ze kondom je hriech, siri HIV a ajtak nefunguje...
Inak s tym, ze ide o pokrytectvo, suhlasim. Suhlasim aj s tym, ze obmedzovat sex az po svatbe (resp. cirkev toleruje aj sex po zasnubach ale pred svatbou, hoci polooficialne), malo zmysel pred par storociami ako ochrana pred situaciou aku vidime dnes v mnohych komunitach neprisposobivych, ale dnes uz to je prezitok.
ja si skor myslim, ze taki co tvrdia ze az po svatbe su k takymto nazorom nuteni svojim ortodoxnym okolim, ale v skutocnosti vecsinou nejaku formu sexu pred svatbou tajne vykonavaju, len to nechcu priznat.
-
ultimate222
Light Star
poznam ludi, ktori sa ani len nepobozkaju ... az po svadbe ... samozrejme, ze hlboko veriaci (mladi, 23-rocni ludia, chodia spolu asi 2 roky)
za seba ked mam povedat, tak ak by to vyzadovala partnerka nemal by som s tym problem
za seba ked mam povedat, tak ak by to vyzadovala partnerka nemal by som s tym problem
Viem, že panenstvo je najkrajší dar aký ja môžem dať svojej nastávajúcej. Preto ho nechcem dať hocikomu, ale len tej s ktorou budem už na celý život. Takej ktorá si bude vážiť samú seba a bude vedieť akú má cenu. Chalani často krát žiadajú "dôkaz lásky", no ja si myslím, že väčší dôkaz lásky je potvrdiť lásku v manželstve. To je niečo ťažké, dôverovať milovať. Využiť dokáže každý...
Tu je nádherné prirovnanie:
http://www.youtube.com/watch?v=nlN-R8Tqq3s
Tu je nádherné prirovnanie:
http://www.youtube.com/watch?v=nlN-R8Tqq3s
LooooooooL
no tak ty sa zobud zo sna a najdi si teda taku, ktora ti to oceni.
mozem sa spytat na vek?
Mám 15 a verím Bohu. Verím, že keď mu nebol problém stvoriť celý vesmír, nebude mu problém nájsť mi ženu, ktorá bude presne na milimeter pre mňa. Napríklad mám svedectva mnohý blízkych ľudí, ktorý verili Bohu a Boh ich aj v tomto nesklamal. Kamarát sa modlil sa priateľku a Boh mu ju dal a teraz sa majú veľmi radi...
No chcem uviesť citát z knihy "Sex - šľahačka na torte":
Na prednáške v Benešove som dostal otázku: “Tomáš, ako to majú baby najradšej? Zozadu, spredu, orálny sex…?” (V sále 150 študentov a smiech.) Môj priateľ Honza Klas pomaly odpovedá. “V manželstve to je, ako keď pečiete tortu. Chvíľu trvá, kym ju vyrobíte. Musíte použiť cukor, vajíčko, vodu alebo maslo, potom múku a ušľaháte cesto. Cesto vylejete do formy a s formou dáte do trúby. Potom čakáte.” (Zo sály počuť poznámky: “Pako, čo blúzni, čo to trepe o pečení? Chcem počuť o sexe, nie o pečení!”)
“Až tortu upečiete,” pokračoval pokojne, “rozkrojíte ju, natriete krémom, najlepšie čokoládovým, hore dáte polevu a nakoniec… Čo sa dáva na koniec?” “Čerešnička!” nadšene vykríkne jedno dievča.
“Šľahačka,” opravil ju. “V manželstve je to úplne rovnaké. Sex je len tá napenená šľahačka. Ďaleko viac záleží na tom, čo do manželstva vložíte, aké si ho upečiete. K dobrému manželstvu potrebujete čas a sex – šľahačka, ho potom výborne ochutí. Šľahačka je výborná, ale pokiaľ neupečiete dobré manželstvo, sex to nezachráni. A rozpadajúce sa manželstvo nezalepí sex už vôbec. Naopak, ak upečiete dobré manželstvo, dobrý vzťah, zaručujem vám, že na technike sexu vám nebude toľko záležať. Ide o to, aby ste si vedeli vzájomne vychádzať v ústrety.” (V sále je ticho a potom naraz začne búrlivý potlesk.)
No chcem uviesť citát z knihy "Sex - šľahačka na torte":
Na prednáške v Benešove som dostal otázku: “Tomáš, ako to majú baby najradšej? Zozadu, spredu, orálny sex…?” (V sále 150 študentov a smiech.) Môj priateľ Honza Klas pomaly odpovedá. “V manželstve to je, ako keď pečiete tortu. Chvíľu trvá, kym ju vyrobíte. Musíte použiť cukor, vajíčko, vodu alebo maslo, potom múku a ušľaháte cesto. Cesto vylejete do formy a s formou dáte do trúby. Potom čakáte.” (Zo sály počuť poznámky: “Pako, čo blúzni, čo to trepe o pečení? Chcem počuť o sexe, nie o pečení!”)
“Až tortu upečiete,” pokračoval pokojne, “rozkrojíte ju, natriete krémom, najlepšie čokoládovým, hore dáte polevu a nakoniec… Čo sa dáva na koniec?” “Čerešnička!” nadšene vykríkne jedno dievča.
“Šľahačka,” opravil ju. “V manželstve je to úplne rovnaké. Sex je len tá napenená šľahačka. Ďaleko viac záleží na tom, čo do manželstva vložíte, aké si ho upečiete. K dobrému manželstvu potrebujete čas a sex – šľahačka, ho potom výborne ochutí. Šľahačka je výborná, ale pokiaľ neupečiete dobré manželstvo, sex to nezachráni. A rozpadajúce sa manželstvo nezalepí sex už vôbec. Naopak, ak upečiete dobré manželstvo, dobrý vzťah, zaručujem vám, že na technike sexu vám nebude toľko záležať. Ide o to, aby ste si vedeli vzájomne vychádzať v ústrety.” (V sále je ticho a potom naraz začne búrlivý potlesk.)
-
uplink
VIP
Artmesai - amen to that brother...
Toto je troška príliš chlape, veriaci som, ale odtiaľ potiaľ. 
Tak mal som jednu babu, ktora sa schovavala za tento zivotny styl, ale nastastie som pochopil, ze minimalne bez generalnej skusky je ist do manzelstva hlupost a neverim, ze sam boh by to od cloveka pozadoval. Teda veriaci som, ale ak desatoro robil clovek tak je nedokonale a ak ho robil boh, tak je az moc dokonale pre nas nedokonalych ludi
A ako sa hovori, najlepsi je ten udobrovaci sex no a z toho mi vychadza, ze keby vsetci cakali az do svadby, tak by sa nikto nezenil ani nevydaval, lebo vsetci by sa rozisli skor, ako by sa stihli udobrit
Najlepsie je, ze tento zivotny styl zastavaju babky, ktore sa valali s nasimi dedovcami v slame a ked uz sa podarilo nieco zamiesit, tak sa rychlo chystala svadba.
-
qwerty-xyz
--- uplinka by sme mohli dat do jedneho z mojich nabozenskych testov. Postavime ho k muru a 50 metrov oproti nemu postavime stol na ktory rozlozime M82A1, postavime ku nej strelca, nabijeme zasobnik, natiahneme, odistime, zamierime na UPLINKA no a reku ked je BOH tak zbran nevystreli. Chapete, pride bozi zazrak a zbran sa zasekne. Stlaci sa spust, ozve sa prask a uplinkovi sa rozleti hlava na celu stenu, co z toho vyplyva pre veriacich???? ..... BOH TO TAK CHCEL . . .
co to znamena pre kazdeho logicky uvazujuceho? ze to bola debilina na mraky lebo nerozhoduje boh ale LUDIA.
co tn znamena pre ostatnych? ked budete sediet doma na riti holku si takto nenajdete, a ked nebudete mat nic odsexovane isto vam to hned nepojde ako resenbergovi.
Pokial mate dievca na vsetko ine len nie na sex a veci s tym sopjene, tak to takto mozte mat aj kamaratku. na kecanie a travenie casu spolu. Pokial mate dievca AJ na sex a veci s tym spojene tak to je fajn. pokial mate dievca LEN na sex, tak vam treba dat medailu.