Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Posilnovanie

Príspevok od používateľa hughito »

http://www.body-test.cz/napoje-znehodnocujici-kreatin

K vstrebávaniu:

Kód: Vybrať všetko

To spolu nijak nesouvisí. Kreatin jde ze žaludku dřív. Každá surovina se pak ve střevě vstřebává po svém. Kreatin rychle, kasein pak pomalu. Nijak se to netluče. Tyhle věci o tom, že "kasein zpomaluje vstřebávání kreatinu" tvrdí opravdu jen idioti, kteří nemají základní znalosti o tom, jak funguje trávicí ústrojí.
Nehledě na to, že i rozmíchávání kreatinu do mléka, je tak do 2-3 deci. Tam je jen pár gramů kaseinu.
K džúsu.

To je asi nejvetsi hovadina vubec.
Dzus je extremne kysely, je v nem spousta cukru, coz maximalne prekyseli zaludek. A kreatinu nedela dobre kysele prostredi, takze se rychleji znehodnoti.
Naopak, mleko neutralizuje zaludecni steny. A cista voda ma neutralni pH.
Ešte k dávkovaniu: http://www.body-test.cz/kreatin-davkovani-a-rizika
ColdRain
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ColdRain »

cize zakyslenie sposobuje cukor? ved kreatin sa prave davkuje s cukrom aby sa rychlejsie vstrebaval
pegasusss
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa pegasusss »

pozor tam je pisane len o džuse ako takom ... mozno sacharidy ktore sa predavaju nerobia kysle prostredie teda nemaju take Ph ...
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Tak o tom kyslom prostredí je to podľa mňa blbosť. Ak by sa kreatin znehodnocoval v kyslom prostredí, tak by nezabral nikomu. Pokiaľ viem, tak v žalúdku je oveľa nižšie pH a je úplne jedno, s čím je kreatin podávaný. Existuje viacero foriem kreatinu a práve argumentom o kyslosti a znehodnocovaní kreatinu sa tieto nové formy rady prezentujú. Podľa mňa je to len marketing, nič viac.

http://new.biomag.sk/show_article.php?id=196
ColdRain
Addict
Addict

presne tento clanok som cital kedysi aj ja ... cele mi to pride trosku prehnane s tymi sacharidmi a mliekom
hughito
Redeemer
Redeemer

inak, bude to s tou kyslosťou žalúdka a následným znehodnocovaním kreatínu až také vážne ?

"1. Kreatín monohydrát (značka Creapure®) je po 120 minútach v roztoku kyseliny HCl s pH 1 a teplotou 37°C takmer 100% zachovaný (viac ako 99% kreatínu ostalo dostupného)"

"Výskum už niekoľkýkrát potvrdil, že kreatín monohydrát je dostatočne stabilný pre bežné užívanie v teplej tekutine a pre kyslé prostredie a vyvrátil potrebu pre Kre-Alkalyn® a iné produkty, ktoré nemajú podložené účinky."

:arrow:

To je krásný. Ale lidi mají různou kyselost žaludku a někteří prostě mají s kreatinem problémy. Proto se s těma výzkumama ohledně jiných forem kreatinu začalo.

Roztok ve skle se nemusí chovat nijak agresivně. Bohužel stěny žaludku nejsou ze skla a nejsou neutrální.

A ono většinou stačí jen dávat kreatin, když máš kyselinu nízko - tj. nic jiného netrávíš.

Článek z Biomagu tedy odpovídá jen na jednu otázku.
ColdRain
Addict
Addict

neviem teraz comu sa snazi ten clovek vyjadrit, resp co obhajit. ci konzumaciu kreatin monohydratu, resp ten svoj sposob, alebo ine formy kreatinu.
kazdopadne aby sme si to zhrnuli, zaludocna kyselina nemoze mat pH nizsie ako 1, nizsie to proste nejde, cize v tomto pripade je to uz najextremnejsie mozne prostredie.
druha vec, zaludocna stena je vystlana kyseline-odolnou vystelkou, ktora je voci tejto kyseline vysoko odolna, ani nadmerne mnozstvo kyseliny ju neposkodi a urcite nemoze byt kysleho pH, kedze je priamo spojena so zaludocnou stenou a ta uz nie je nijak inak chranena, cize by ju sama vystelka rozleptala.

a potreba "inych" kreatinov prisla jedine z potreby vyssieho zisku, kedze samotny monohydrat je pomerne lacny oproti kadejakym inym "fancy" variantam
hughito
Redeemer
Redeemer

Ten človek píše o tom, prečo je dôležité dávkovať kreatín v istom čase a len s istými nápojmi. Ja sa riadim týmto návodom a je to lepšie, ako keď som dával kreatín v podstate hocako.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ja mozem len povedat svoju skusenost, ze som braval kreatin s dzusom a este glukozou a zaberalo to velmi slusne. Kreatin je celkovo jedna z mala legalnych veci ktore pri spravnom uzivani naozaj funguju a zvecsuju objem svalov /samozrejme este aj protein bez toho to nejde/.
ColdRain
Addict
Addict

hughito napísal:Ten človek píše o tom, prečo je dôležité dávkovať kreatín v istom čase a len s istými nápojmi. Ja sa riadim týmto návodom a je to lepšie, ako keď som dával kreatín v podstate hocako.
nu, za pokus nic nedam. nabuduce skusim a uvidime.
ked to davas s tym teplym mliekom davas tam aj nejake sacharidy?
hughito
Redeemer
Redeemer

Malty od oka a po tréningu automaticky, keďže to miešam spolu s proteínom a maltou.
pegasusss
Light Professional
Light Professional

pocujte chodite niekto rano behávať , ak áno ako to riešite s jedlom ? lebo bežať s ranajkami v bruchu sa mi uz par krat nevyplatilo ... :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

pegasusss: Tak si vstan o hodinu skor, daj si nejaku jednu zemlicku a chod behat az potom. Beh nalacno sa neodporuca, pretoze sa najskor spaluje cukor, bielkoviny a az potom tuky, navyse si viac unaveny a podas nizsiu vykonnost. Preto by si mal aspon nieco zjest.
pegasusss
Light Professional
Light Professional

nie nie na lačno nechodievam len zasa s ranajkami je to tiez hardcore ... a jedna zemlicka nema ziadne biekoviny a svaly po spanku su bez bielkovin tak preto sa pytam ze ci je tu niekto , kto s tým má skusenosti a ako to rieši ...
hughito
Redeemer
Redeemer

A prečo chodíš behať ráno ? Je to nutné ? Ak áno, tak by som to riešil ráno len proteínom + bcaa.
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

ja tiez planujem zacat rano, neni teplo, prazdne ulice a myslim ze to dobre nastartuje cloveka do dna...tak teda mozem rano pol dennej davky gainera? pripadne nejake pecivo ?
pegasusss
Light Professional
Light Professional

ked mi vydá čas , tak chodim večer , no ked mam napr. posilka/kondičný tréning/brigáda tak mam cas len ráno a samozrejme ked idem s kamaratmi , tak tí preferujú zvačša ráno ... hughito ďik za radu , skusim do toho šupnuť ešte ovocie a mozno to bude idealne ... :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

pegasusss napísal:pocujte chodite niekto rano behávať , ak áno ako to riešite s jedlom ? lebo bežať s ranajkami v bruchu sa mi uz par krat nevyplatilo ... :D
-nebehavam, ale odporucal by som nalacno za hrst komplexnych aminacov a jedlo az ked sa vratis.Aj ten protein je dobra volba.
Emkej
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Emkej »

chcel by som sa spýtať, cvičím teraz Insanity workout, také celkom hard kardio 6x týždenne a neviem či mám začať aj silový tréning, predtým som cvičil 6 týždňov TBT čo ste mi tu radili len neviem či by som to telo stihlo regenerovať ak by som začal aj s činkami, čo myslíte?
hughito
Redeemer
Redeemer

Záleží od veľa vecí - aj od intenzity tréningu, ale potom hlavne od jedla, regenerácie, suplementácie. Každopádne, ja vždy počas rysky cvičím, ale len také lahodné FB.
Napísať odpoveď