Čínska ruža

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
mirka169
Novice
Novice
Používateľov profilový obrázok

Čínska ruža

Príspevok od používateľa mirka169 »

Ahojte. Mám čínsku ružu, no je nejaká divná. Najprv zo seba zhadzovala lístky, pokým ich nezhodila všetky. Myslela som si, že vyschla, no naďalej som ju polievala. Po čase začala pučiť a vyrástlo na nej niekoľko lístkov. Bola som rada, že sa mi ruža znovu ujala, no opäť aj púčiky začali schnúť. Teraz mi na nej ostali iba zoschnuté púčiky. Skúšala som ju aj pohnojiť, no nepomohlo. Dá sa jej ešte nejak pomôcť? Ďakujem. :(
Prílohy
p8220112.jpg
p8220108_0.jpg
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Čínska ruža

Príspevok od používateľa TommyHot »

Treba ju premiestnit. Najlepsie do rohu izby, kde na nu neprazi slnko, ale stale ma dostatok svetla, takze juh, juhozapad.taktiez by nemala byt velmi v prievane. Aspon nasa ruza takto funguje uz 23 rokov. Sice uz asi 18 rokov nemala kvety, ale stale je krasne zelena.
marek carey
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa marek carey »

Odlom kus vetvicky, ak bude zelena, tak este zije, ak nie, tak uhnila, respektive skusaj lamat, ci najdes nejake zelene miesto.
Kedze nemala listy a ty si ju polievala, je velka sanca, ze ti proste zhnila, tak tam mozno pomoze rychlo presadit do druhej hliny, a dat ju na Slnko (kedze nema ziadne listie, nemas ju ako spalit). A ak uvidis, ze zacne vyhanat, tak potom ju z priameho slnka daj prec, ale nie do rohu izby, tam je pre nu malo svetla na to, aby kvitla, tam maximalne preziva. :)
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Nasa ruza zas nezniesla slnko, tak sme ju premiestnovali kade tade po byte az sa nakoniec ujala v rohu izby otocenej na juho zapad...
marek carey
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa marek carey »

Tak, ved vsetko je individualne, tazko povedat, co je najlepsie vo vseobecnosti, treba skusat.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Naša ruža je pomerne dlho na slnku (izba s priestrannými oknami orientovanými na západ) a darí sa jej už dlhé roky. A to sa aj často a výdatne zalieva. Tažko povedať čo sa stalo s tou tvojou, ale ja by som ju dal na slnečné miestečko.
Janette
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janette »

My mame tu ruzu uz peknych par rokov, je umiestnena na vychod na parapete okna. Dari sa jej mimoriadne dobre, uz kvitne vyse mesiaca v kuse ... A na hnojivo nereagovali nase kvetiny dobre, namiesto toho sme skusili ryzovu vodu (tu, ktora sa vyleje, ked sa umyva ryza). Rozhodne jej to neuskodilo ...

Kedysi bola umiestnena na zapad s velkymi oknami, tiez sa jej darilo dobre, myslim, ze nie je prieberciva, co sa tyka miesta. Len nech zostane na jednom mieste po dlhsiu dobu a ma dostatok slnka a vody.
Pridam rano fotky ..
matoa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matoa »

keď u nás takto ruža uschla, tak ju mama ostrihala, že zostala len tá hrubá časť. po čase to dorástlo a odvtedy je už v pohode... ale u kamaráta taký pokus nevyšiel, tak vykapala... možno aj preto, že dilino ju odstrihol kúsok nad zemou :D
Napísať odpoveď