Podvod s dobierkou
Podvod s dobierkou
zdravim pred par dnami mi kamarat napisal ze objednaval vec v hodnote 180 € ale prisla mu nejaky stary sice funkcny telefon. v hodnote asi 30 € on si to vobec neobjednal . len zistil ze na baliku bola adresa ineho cloveka z ineho mesta ...adresa bola jednej 86 rocnej pani ktora s tym nemam nic spolocne ked to je cez pol slovenska. islo o to ze odosielatel napisal na balik inu adresu ako do toho papieriku co vyplnujes na poste . da sa to vobec a ako potom zakrocit
no toto je nevyhoda dobierky
s tym uz vela nenarobis...jedine :
1/ kontaktovat odosielatela a zistit, ci tak spravil umyselne
2/ ak to spravil umyselne, tak zverejnit jeho meno a adresu tu na fore, cim usetris od rovnakych problemov ostatnych ludi
3/podat trestne oznamenie
http://www.kupa-na-inzerat.szm.sk/
s tym uz vela nenarobis...jedine :
1/ kontaktovat odosielatela a zistit, ci tak spravil umyselne
2/ ak to spravil umyselne, tak zverejnit jeho meno a adresu tu na fore, cim usetris od rovnakych problemov ostatnych ludi
3/podat trestne oznamenie
http://www.kupa-na-inzerat.szm.sk/
ale tu sa nejedna o trestny cin ...len o priestupok nakolko suma nepresahuje hranicu minimalnej mzdy... takze ako ma zistit skutocneho odosielatela ked na baliku bolo napisane uplne ine meno....ale niekde mu museli prist peniaze ale to vyplnuje na poste ten papierik s jeho skutocnou adresou na kt. mu pridu peniaze
-
vendo
Guru
- Kontaktovať používateľa:
no podla mojich skusenosti ti na poste nevydaju balik dokial nezaplatis.
Rovnako posta neruci za to, ze tam najdes to, co si si skutocne objednal...ruci len za to, ze sa tovar neposkodi pocas prepravy.
Informaciu, kam poslali tvoje peniaze by ti ale dat mali vediet.
Podla datumu a tvojho mena to musia vediet zistit ak sa preukazes obcianskym.
Chod na postu a spytaj sa rovno tam.
Rovnako posta neruci za to, ze tam najdes to, co si si skutocne objednal...ruci len za to, ze sa tovar neposkodi pocas prepravy.
Informaciu, kam poslali tvoje peniaze by ti ale dat mali vediet.
Podla datumu a tvojho mena to musia vediet zistit ak sa preukazes obcianskym.
Chod na postu a spytaj sa rovno tam.
-
qwerty-xyz
tak,...................... ale nie kazdeho to napadne ked ti za chrbtom stoji X dochodcov, mozno aj nejaky nervozny pan podnikatel a aj tetuska spoza prepazky spolu s kamerou sleduju co tam zo seba hras vola a neides sa odbavit niekde mimo na stolik (kam samozrejme az tak vela ludi a kamare nevidi) Viem to pretoze ked som skubal baliky co mi prisli tu od chlapcv z fora (bol som rad ze prislo presne to co som chcel a som im vdacny) tak to nejako tak vyzeralo a baliky boli zabalene FEEEEEST dobre.vendo napísal:nabuduce, skontrolovat na poste co preberas, mas nato pravo a ak sa v baliku nenachadza to za co platis tak nezaplatis
-
motherfuckinggayfish
Novice
a ako si to riesilmotherfuckinggayfish napísal:Mne sa niečo podobne tiež raz stalo..
Re: Podvod s dobierkou
ahojte, ma mi prist z bazosa mobil na dobierku, ktory som si objednal od jedneho typka. zavolal som mu dohodli sme sa a cez mail som mu poslal adresu.
teraz som sa ale trochu zacital na temu podvody s dobierkou a trochu sa obavam ci to necaka aj mna
inzerat s tym mobilom uz z bazosa vymazal a cez mail mi neodpisal (nepotvrdil) a kedze som mu mail pisal cez ten bazos tak jeho mail nemam, viem akurat jeho tel. cislo. cena mobilu sa mi zdala tiez celkom slusna ale zasa nic extra vyhodne.
dalo by sa spravit nieco take ze ked mi pride ten "zlty papierik" tak predtym ako si to pojdem na postu vyzdvihnut tak mu zavolam/napisem sms ze ma oklamal a ze neprislo to, co malo, ze tam mobil nieje a ze to idem riesit cez policiu a potom podla jeho reakcie sa rozhodnem ci si telefon pojdem vybrat alebo ho neprevezmem nech mu ho poslu nazad....
myslite ze by to fungovalo? pripadne mate aj ine navrhy/skusenosty ako predist podvodu este pred prevziatim zasielky? cenim si kazdu odpoved...
teraz som sa ale trochu zacital na temu podvody s dobierkou a trochu sa obavam ci to necaka aj mna
inzerat s tym mobilom uz z bazosa vymazal a cez mail mi neodpisal (nepotvrdil) a kedze som mu mail pisal cez ten bazos tak jeho mail nemam, viem akurat jeho tel. cislo. cena mobilu sa mi zdala tiez celkom slusna ale zasa nic extra vyhodne.
dalo by sa spravit nieco take ze ked mi pride ten "zlty papierik" tak predtym ako si to pojdem na postu vyzdvihnut tak mu zavolam/napisem sms ze ma oklamal a ze neprislo to, co malo, ze tam mobil nieje a ze to idem riesit cez policiu a potom podla jeho reakcie sa rozhodnem ci si telefon pojdem vybrat alebo ho neprevezmem nech mu ho poslu nazad....
myslite ze by to fungovalo? pripadne mate aj ine navrhy/skusenosty ako predist podvodu este pred prevziatim zasielky? cenim si kazdu odpoved...
A keď ti naozaj poslal mobil a hento na neho vybafneš? Keď už raz dobierku preberieš, tak smola, aj keby si tam našiel noviny. Preto keď sa kupuje niečo hodnotnejšie a drahšie je najlepší spôsob osobné stretnutie, kde si môžeš dotyčnú vec, v tvojom prípade mobil vyskúšať a zistiť prípadné vady. Ak však bývate ďalej od seba, tak sú dve možnosti: veriť dotyčnému alebo si nájsť iného predajcu, bližšie k tebe.
-
hojko
Site Admin
hasky8: Ak ti pride dobierka, mozes si nechat vypisat listok s tym, ze nemas peniaze, pripadne ho najdes v schranke. A mas potom 18 dni na vyzdvihnutie na poste. Mozes to spravit tak ako si povedal, zavolas mu a povies mu do telefonu, ze co ti to poslal a uvidis reakciu, podla toho to mozes pripadne skusit uhrad do autu, ze to bol druhy balik, ze si sa pozeral na mobil co si objednaval napriklad brat a ze sa ospravedlnujes, ze ten tvoj balik je este na poste alebo nieco v tom style.
-
PhYs0c
King
kamošovi raz namiesto grafickej karty prišiel balík s letákmi, s tým už nič nespravil ale druhý krát keď mu prišla dobierka spravil presne toto isté, pred prevzatím vynadal odosielateľovi, že ho odr*al a že čo to má znamenať atď, odosielateľ povedal, že mu to je ľúto ale jeho tiež oklamali tak spravil to isté aby nejako získal späť peniaze.... takže nakoniec platil ešte dobierku naspäťhasky8 napísal:ahojte, ma mi prist z bazosa mobil na dobierku, ktory som si objednal od jedneho typka. zavolal som mu dohodli sme sa a cez mail som mu poslal adresu.
Ale niekedy si podvodník môže preveriť aj to, či ty hovoríš pravdu, že si zásielku prevzal. Na podacom lístku má číslo zásielky a na www.posta.sk si zistí, či bol prevzatý alebo nie.