Windows 9

Informácie o software, ankety...
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Windows 9

Príspevok od používateľa Hensym »

audio: Aero ale v 7 nikdy nebolo povinné. Tuším ani vo Viste (neviem, používal som ju dosť krátko). To, že ľuďom nevadilo UI v sedmičke beriem tak štatisticky, keďže ak som čítal nejaké kydy na Vistu, tak nikdy sa to netýkalo vzhľadu, alebo UI (samotné rozloženie UI je podobné XP, zmeny boli naozaj hlavne vo vzhľade), ale vadil im OS ako taký. Na 7 väčšina používateľov nepovedalo ani pol slova, takže si myslím že im to UI nevadilo. Tu sa ale asi dostávame zasa k tomu, že ľudia na tú Vistu kydali len preto, lebo to robili ostatní (česť výnimkám), podobne ako (verím v to (resp. dúfam že sa to zmení)) teraz pri osmičke.

Inak, politika MS a vnucovanie nových produktov (naozaj nie tak často, bez irónie). Je to zlé? Microsoft, a nie len Microsoft pochopil, že ľutia majú silný komplex konzervatívnosti, a sami nepochopia, že to nové môže byť lepšie. Držia sa starého. Držia sa tradície. Stačí sa pozrieť na ohlasy XP - 7 teraz, dať si ruku na srdce a spýtať sa, či MS s vnucovaním 7 spravili zlý krok. :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

to nie je o konzervatívnosti. Skôr by som povedal, že ľudia sú zvedaví. Nepoznám jediného človeka čo by sedminu neskúsil. Warez tu je a aj bude, každý ju ukúsil. Či ju dostal v novom počítači, alebo si ju stiahol, alebo sa s ňou stretol v škole. A napriek tomu je stále kopec ľudí čo používajú XP, tých čo presli na linux alebo mac je vďaka sedminám viac ako bolo kedysi a zvyšok ju síce používa, ale iba na takej úrovni, že nové veci čo v nej pribudli nikdy nepoužijú (cháp. hranie hier, internet, multimédia..). Sedmina jednoducho nezaujala. Keby hej, nerobili by nový systém. Myslíš že v ňom bude okrem vzhľadu niečo nové? Pribudne pár vecí čo 90% ľudí nikdy nevyužije. To je všetko o marketingu. Jeden systém sa neujal, spravíme nový. Rovnako ako sa neujal longhorn, tak ho premenoval (doslova iba premenovali) na vista. Ten sa tiež neujal, tak pridali pár veci, niečo opravili a vydali ho ako windows 7. Pritom to všetko mohol vyriešiť service pack, ale nové meno - "nový" systém.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Longhorn = vyvojarsky nazov Visty
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

audio mas pocit, ze sa najpouzivanejsi system (a to tie statistiky brzdia len drbnuti korporati, ktori su zzity s 10 rokov starym XP) neujal na trhu? http://en.wikipedia.org/wiki/Usage_shar ... ng_systems

Novy system robia vzdy, kedze im to zvysuje zisky. Tak isto robi kazdu chvilu novy system aj Apple a nemam pocit, ze ich systemy by sa neuchytili, alebo by boli zle. Upgrade OS X je samozrejmostou takmer pre kazdeho.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

TommyHot: na svete je stále viac počítačov a stále viac ľudí využívajúci počítač. Keď som ja nastupoval na strednú, tak mal počítač jeden spolužiak a to sme ho všetci obdivovali. Ja som mal prvý počítač (z bazáru) v treťom ročníku strednej. To boli časy windowsu XP. Terza má počítač každé decko 6 a viac ročné. Dokonca v každej rodine viac počítačov. Každý svoj notebook, a ešte nejaký stolový na hry. Tak nemôžeš porovnávať takéto štatistiky. Je jasné že keď je viac užívateľov počítačov, a že keď do každého počítača dajú ten systém už v základe, tak že sa bude používať viac ako XP
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Tak potom nerozumiem tie reci o neuchyteni sa. Keby bol taky nechceny, tak sa rapidne zvysi dopyt po PC, ktore maju predinstalovany linux, alebo su bez systemu. Trend je vsak opacny, k junu 2012 predali 600 milionov kopii.

Btw naozaj nerozumiem, co bolo na tom XP take dobre? Okrem toho, ze na svoju dobu vyzeral dobre, tam kazdu chvilu nieco spadlo, applikacie sa spustali dlho, vsetko bolo zasekane jak prasa a pridelovanie resourcov bolo cele zle. Ten system je na terajsiu dobu absolutne nepouzitelny a oproti windows 7 uz len z hladiska architektury je to parodia na OS. XP ma prinutilo nadobro migrovat na lunex, 7 ma premigrovalo spat na windows.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

to že predali, ešte neznamená že ho tých 600 milionov ľudí aj používa :) To iba znamená, že ich agresívny predajný marketing založený na vnucovaní funguje tak ako si predstavovali. Ale sám poznám kopec ľudí čo si kúpili notebook preto, lebo ho chceli a nie preto, že tam bol operačný systém. A prvé čo spravili bola reinštalácia.

//edit: a tiež naopak: to že XP nepredali toľko kopii ešte neznamená, že sa nepoužíva(l) viac ako sedmičky ale nelegálne.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Windows XP bol prvým produktom Microsoftu, ktorý ponúkal [pokiaľ bol legálny a patchovaný pravidelne] ako takú stabilitu a dobré zadelovanie systémových prostriedkov. Viem že ešte v raných buildoch som bol príjemne prekvapený ako dobre ten systém funguje.

Tak isto znamenal veľký skok čo sa týka multimédií a hier, vďaka podpore nových knižníc a viacerých programátorských prostredí [APi].

Osobne som si s XPčkami užil tie najlepšie časy, po katastrofálnych skúsenostiach s OS Win 95, 98, 98 SE, Me a 2k.

Takže to čo si napísal o XP s tým si dovolím nesúhlasiť.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Tiez poznam ludi co si kupili notebook s XP a prve co urobili, ze tam nainstalovali napriklad opensuse :) takze oblubenost XP moze byt tiez relativna.

Ale aby sme nemlatili prazdnu slamu, tak mi teda vysvetli co je take super na XP oproti win7, ze je podla teba win7 neoblubenejsi a nezaujimavejsi?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Kto obhajuje Windows XP pred 7mičkami?
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

uplink takze dobre pridelovanie systemovych prostriedkov? preemptivny multitasking sice v XP bol, ale uplne zle implementovany a nidky nefungoval a nefunguje ani teraz po troch service packoch. Preto bolo vsetko zasekane ked si spustil na pozadi niekolko aplikaci. System obsluzil procesy jak isli do fronty a ak sa to niekde zaseklo a proces si vyziadal cely procesor tak mu ho OS s radostou dal a zvysok jednoducho skoncil. Preto vzdy vyblafla hlaska "application closed unexpectedly" alebo system na cas zmrzol a mohol si uz len cakat ze sa prebudi, alebo ho natvrdo resetnut. Toto sa ti na Windows 7 prakticky nestane, kedze systemove prostriedky su pridelovane jednotlivym procesom podla potreby.

Dalej taky memory management. XP o dnesnom standardnom memory managemente (ktory mali unixy ked bol win este v plienkach a dnes ho pouzivaju vsetky najpouzivanejsie OS) ani nesniva. Proces si vyziada urcite miesto v pamati, a ked sa vypne tak uvolni miesto v pamati (toto si riesi OS sam). Ak nasledne spustis ten isty proces, tak cakas rovnako dlho kym sa natiahne, kedze sa musi cely proces zopakovat. Nebolo nic nezvycajne, ze na XPckach bolo 75% pamate permanentne nevyuzitych a user si madlil ruky aky vymakany system ma.

Pri dnesnych memory managementoch (ktory mala uz Vista ako tak implementovany) si proces vyziada miesto v pamati, a ked quitne tak zjednodusene to co ma ostat v pamati tam ostane a ostatne sa zahodi. Potom ked znova spustis proces, tak uz ma kniznice a dalsie veci ulozene v pamati a preto sa takyto proces spusti podstatne rychlejsie a cely system je svyznejsi. Sice user vidi 3.8GB z 4GB zapratanej aj ked nic nebezi, ale vacsina veci je v bufferoch, ktore sa vyprazdnia kedykolvek to vyzaduje nejaky proces a OS uzna za vhodne.

Takze co vlastne je na tom pridelovani prostriedkov na XP take super?
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

audiotrack napísal:to nie je o konzervatívnosti. Skôr by som povedal, že ľudia sú zvedaví. Nepoznám jediného človeka čo by sedminu neskúsil. Warez tu je a aj bude, každý ju ukúsil. Či ju dostal v novom počítači, alebo si ju stiahol, alebo sa s ňou stretol v škole. A napriek tomu je stále kopec ľudí čo používajú XP, tých čo presli na linux alebo mac je vďaka sedminám viac ako bolo kedysi a zvyšok ju síce používa, ale iba na takej úrovni, že nové veci čo v nej pribudli nikdy nepoužijú (cháp. hranie hier, internet, multimédia..). Sedmina jednoducho nezaujala. Keby hej, nerobili by nový systém. Myslíš že v ňom bude okrem vzhľadu niečo nové? Pribudne pár vecí čo 90% ľudí nikdy nevyužije. To je všetko o marketingu. Jeden systém sa neujal, spravíme nový. Rovnako ako sa neujal longhorn, tak ho premenoval (doslova iba premenovali) na vista. Ten sa tiež neujal, tak pridali pár veci, niečo opravili a vydali ho ako windows 7. Pritom to všetko mohol vyriešiť service pack, ale nové meno - "nový" systém.
Ty nepoznáš jediného človeka, ktorý sedminu nevyskúšal, a ja zase nepoznám nikoho, kto by hovoril, že "sedmina nezaujala". To nie je len o štatistikách, podľa mňa je to dosť aj o tom, že ten OS bol proste lepší. Aj Vistu pchali všade, nasilu, do domácich PC, notebookov, škôl, ale pozri sa kde je v štatistikách.

Za ďalšie. "Sedmina jednoducho nezaujala. Keby hej, nerobili by nový systém. Myslíš že v ňom bude okrem vzhľadu niečo nové? Pribudne pár vecí čo 90% ľudí nikdy nevyužije." Takže medzi 7 a 8 sú rozdiely, ktoré 90% ľudí nevyužije? Rovnako to bolo aj medzi XP a 7? Že som si to nevšimol. Líši sa to markantne. Či už funkcionalitou, tak aj rýchlosťou a stabilitou. Myslím, že toto ocení snáď celých 100% užívateľov.
Napísať odpoveď