Československo
Re: Československo
Československo som zažil pár rokov, ale nepamätám sa na to. Všetko má svoje výhody aj nevýhody. Na jednej strane by sme boli viac, ako 15-miliónový štát, ktorý by mal v Európe trochu väčšiu vážnosť, moji rodičia si život v ČSR viac pochvaľovali, ako na to nadávali. Na druhej strane sme 2 národy a väčšinou to tak dopadne, že sa viacnárodný štát rozpadne, napr. aj Juhoslávia alebo Sovietsky Zväz. Výhoda je tá, že viacmenej sami rozhodujeme o našich veciach a už sa nemôžme na nikoho iného sťažovať, jedine Slováci na Slovákov a Česi na Čechov. Dobré je, že máme v podstate dobré priateľské vzťahy a tak by to malo byť.
Mohli by sme na začiatok skúsiť aspoň Československú federatívnu republiku.
sme v EU, ake vyhody by to prinieslo?
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
hlavne ked sa mozno v blizkej buducnosti sformuje "europska federacia".
Btw ja rozpad vnimam velmi pozitivne, koniec koncov cesi nam vzdy srali na hlavu. Ale urcite som za to, aby sme cela V4 uzsie spolupracovali, mali silnejsie ekonomicke vazby, spolocny letecky priestor a pod.
Btw ja rozpad vnimam velmi pozitivne, koniec koncov cesi nam vzdy srali na hlavu. Ale urcite som za to, aby sme cela V4 uzsie spolupracovali, mali silnejsie ekonomicke vazby, spolocny letecky priestor a pod.
To sa nestane, lebo historicky na to neexistuje žiadna náväznosť, aby sme spoločne fungovali.
-
TommyHot
Addict
Okrem madarov mame podobnu rec, inak mame spolocnu historiu, podobnu mentalitu, nase krajiny vyzeraju totozne a mame k sebe velmi blizko aj v inych sferach. Osobne si myslim, ze keby sme vytvorili jednotny trh, tak nepotrebujeme export do Nemecka, na ktorom sme teraz vsetci styria zavisli. Ja sa cudujem, ze uz davno nemame spolocnu menu, ktorou by sme voci sebe zlepsili trhove podmienky. A napriklad aj v pripade vojenskeho napadnutia inou krajinou by sa nam lepsie branilo, keby mame spolocnu armadu, rovnako tak v pripade priodnych katastrof nevidim dovod, preco by slovenska armada na juhu slovenska nemohla ist pomahat na sever madarska a opacne. Len samozrejme kazdy sa hra na svojom piesocku a preto sme vsetky 4 krajiny zaostale.
Viem, že história sa prehliadať nedá, ale nevyťahuj ju na mňa prosím a zahľaďme sa do budúcnosti. Výhody? Tak už len ten názov ČESKOSLOVENSKO (Made in Czechoslovakia to už má šmŕnc!) má určite väčšiu váhu ako keď to je osobitne a väčšina ľudí na svete si aj tak najskôr vybaví tento termín pri nejakom kontakte s našimi krajinami a až potom si to rozdelí (keď vôbec). Boli by sme väčšia krajina, viac obyvateľov, ktorá by aj niečo znamenala nie ako teraz - dva malé štátiky! Silnejšia ekonomika jednoznačne, o športe ani nehovorím, čo robí krajine vo svete pozitívnejšie meno ako vrcholový šport? Nič, nereprezentuje krajinu v tak parádnom svetle tak ako športové úspechy je jedno v akom odvetví! V jednote je sila a ja vidím v ČSR obrovský potenciál. Určite som za spojenie kurňa veď žiadne iné dve krajiny na svete nemajú pozíciu a toľko spoločného ako máme my. Dobre teraz si väčšina krčmových tipov povie, že nechceme sa spojiť lebo prezident bude český. Pýtam sa čo mám z toho, že teraz je prezident slovenský, keď nám ho v podstate ani netreba. Alebo ďalej, hlavné mesto bude Praha. Ty vole teraz je to BA a tiež mi to je ukradnuté kedže sa všetci akosi majú ešte horšie a každý len nadáva. Tak sa nadávalo na Prahu teraz to je BA to je celé. Veď preto hovorím, že najprv aspoň federácia, aby sme na seba nekydali hneď z rána. Proste mne ide o to, aby sa ľudia v Československu mali lepšie a aspoň trochu sa priblížili na úroveň krajín zo západnej Európy. Či čo, nemôžeme sa mať lepšie? Kto to povedal, že musím všetci žiť tak ako žijeme keď na dohľad je lepší zajtrajšok. Keď sa chce všetko sa dábeardie napísal:sme v EU, ake vyhody by to prinieslo?
viac obyvatelov ani vacsia rozloha nerobi krajinu zaujimavejsou, take Rakusko o rozlohe CR je ovela vyznamnejsia krajina a bude este dlhe roky, ak aj nahodou CSFR znova vznikne, o com pochybujem
btw., CSFR uz raz bola a nevydrzalo to...
ked sme rozdeleni, mame raz tolko medaili
aj federacia bude stale podriadena Prahe
sorry, ale ziaden z tvojich 'argumentov' nie je relevantny
btw., CSFR uz raz bola a nevydrzalo to...
ked sme rozdeleni, mame raz tolko medaili
aj federacia bude stale podriadena Prahe
sorry, ale ziaden z tvojich 'argumentov' nie je relevantny
Vidno, že o tej histórii moc nevieš. Spoločné vzťahy neboli nikdy idylické, v žiadnej kombinácii. Takže ak sa bude stále fungovať na úrovni národných štátov, pokladám takéto niečo za nemožné.TommyHot napísal:Okrem madarov mame podobnu rec, inak mame spolocnu historiu, podobnu mentalitu, nase krajiny vyzeraju totozne a mame k sebe velmi blizko aj v inych sferach. Osobne si myslim, ze keby sme vytvorili jednotny trh, tak nepotrebujeme export do Nemecka, na ktorom sme teraz vsetci styria zavisli. Ja sa cudujem, ze uz davno nemame spolocnu menu, ktorou by sme voci sebe zlepsili trhove podmienky. A napriklad aj v pripade vojenskeho napadnutia inou krajinou by sa nam lepsie branilo, keby mame spolocnu armadu, rovnako tak v pripade priodnych katastrof nevidim dovod, preco by slovenska armada na juhu slovenska nemohla ist pomahat na sever madarska a opacne. Len samozrejme kazdy sa hra na svojom piesocku a preto sme vsetky 4 krajiny zaostale.
-
TommyHot
Addict
Vztahy medzi obycajnymi ludmi boli vzdy v poriadku, ak nebolo nieco v poriadku tak za tym vzdy boli len politici, ktori hrotili situaciu.
Tvrdis, ze nemame spolocnu historiu? A co tak rakusko-uhorsko? Uz v 14. storoci sa formovala prva V4. Po druhej svetovej vojne nas zas spajal "boj" proti sovietom.. Ano medzi tym sme medzi sebou mali konflikty, ale to len preto, ze sme do nich vzdy boli dotlaceni niekym silnejsim. Nebolo to tak, ze teraz si napriklad madari z nicoho nic zmysleli, ze podme zautocit na Slovensko a zabrat im uzemie.
Mame podobny trh, podobne skolstvo, zdravotnictvo, v podstate cely system a vsetko toto vychadza prave z nasej spolocnej historie.
Tvrdis, ze nemame spolocnu historiu? A co tak rakusko-uhorsko? Uz v 14. storoci sa formovala prva V4. Po druhej svetovej vojne nas zas spajal "boj" proti sovietom.. Ano medzi tym sme medzi sebou mali konflikty, ale to len preto, ze sme do nich vzdy boli dotlaceni niekym silnejsim. Nebolo to tak, ze teraz si napriklad madari z nicoho nic zmysleli, ze podme zautocit na Slovensko a zabrat im uzemie.
Mame podobny trh, podobne skolstvo, zdravotnictvo, v podstate cely system a vsetko toto vychadza prave z nasej spolocnej historie.
Vzťahy medzi obyčajnými ľuďmi bolo dobré - to je taktiež dosť ošemetné tvrdenie, ktorú určite nemožno považovať za 100% pravdivé. Ja som nepopieral, že nemáme spoločnú históriu, práveže máme, ale tých pozitívnych aspektov tam toľko nie je.
Rakúsko-Uhorsko v 14. storočí neexistovalo a vôbec hovoriť o nejakých národných štátoch a národnom povedomí v tejto dobe je nezmysel.
Proste - laicky sa zdá, koľko toho máme blízko, ako si veľmi rozumieme a podobne, ale história ukázala, že ani s tými Čechmi sme nevydržali.
Rakúsko-Uhorsko v 14. storočí neexistovalo a vôbec hovoriť o nejakých národných štátoch a národnom povedomí v tejto dobe je nezmysel.
Proste - laicky sa zdá, koľko toho máme blízko, ako si veľmi rozumieme a podobne, ale história ukázala, že ani s tými Čechmi sme nevydržali.
-
TommyHot
Addict
Mas pravdu to formovanie V4 v 14. storoci sa malo tykat Uhorska.
S Cechmi sme nevydrzali v jednom state, ale ja ani nehovorim aby sme vytvorili jeden stat. Ja hovorim aby sme viac spolupracovali a netvarili sa, ze sme tu kazdy sam za seba.
S Cechmi sme nevydrzali v jednom state, ale ja ani nehovorim aby sme vytvorili jeden stat. Ja hovorim aby sme viac spolupracovali a netvarili sa, ze sme tu kazdy sam za seba.
-
mARILYN mANSON
Medium Professional
Ja len pripomeniem, že počas 1. sv. vojny v 1915 sa tiež planovalo vytvorenie federativneho štatu čechov a slovakov, a ako to dopadlo všetci vieme.
toto zas tvrdiť nemôžeš to neni pravda....ja som to myslel skôr tak, že by sme boli fakt jednou zo športových veľmocí a vždy by sme dosahovali dobré výsledky si myslím a cudzí ľudia by si vraveli a sakra zasa československo a zasa a zasa....tí sú fakt dobrý
aktualna uroven futbalu v CR/SR ma imho pramalo spolocne s rozdelenim, vacsi problem je v nedostatocnom financovani sportov celkovo
Robbie42 napísal:Ako človeka narodeného v roku 1989 by zaujímalo, či je nejaký zásadný rozdiel medzi životom na Slovensku a v bývalom Československu, resp. či rozpad vnímate pozitívne?
Kód: Vybrať všetko
Či rozpad vnímate pozitívne?Môžem ti povedať rozdiel medzi ČSSR, uvediem ti taký príklad. Pri zárobku 3850 Kčs stál jeden syreček 1 Kčs no momentálne neviem cenu Českej republike. ale na Slovensku je to 1,004 €. Ja som zatiaľ nestretol človeka na Slovensku ktorý by zarábal 3850 €. Môžeš si urobiť svoj úsudok. Ty áno?
-
seth82
Darca
nadl: Si v zlej téme, to malo patriť určite sem http://www.hojko.com/konspiracie-nase-k ... -1000.html
Ale ako hovorím, v tej dobe hovoriť o nejakej národnosti je blbosť, to, že bol jedne panovník ako kráľ Poľska, Čiech aj Uhorska ešte nevidím ako nejaký zárodok V4.TommyHot napísal:Mas pravdu to formovanie V4 v 14. storoci sa malo tykat Uhorska.
Však nie jeden štát, ale celkovo sú tam proste veci, ktoré stoja proti tomu (z historického hľadiska). O nás a Maďaroch hovoriť hádam nemusím, ale ani s Poliakmi nemáme šťastnú históriu, nevraviac o vzťahoch Čechov s Poliakmi. Ale tak samozrejme, ja som sa každú spoluprácu medzi ľuďmi, najlepšie na internacionálne úrovni bez nejakých umelých obmedzení vo forme štátu či národu.
ehmm ehmm.. Nuž kde začať snáď len aby si dotyčný preštudoval kroniku Jána z Turca, či takého Juraja Turza, ktorý napísal Nostra Natio Slavica= naša slovenská nácija 16 str.Rakúsko-Uhorsko v 14. storočí neexistovalo a vôbec hovoriť o nejakých národných štátoch a národnom povedomí v tejto dobe je nezmysel.
Pomenovanie Slovák je české a má hanlivý význam. ešte Sloven- Slovenka by som pochopil. Geneticky sme inač príbuzní so Slovincami. Preto máme aj rovanké pomenovanie pre ženy Slovenka, aj pre mužov sme kedysi mali.
Našinci si v históri latinsky vtedy písali buď Slavica alebo Uhor -Hongoris. preto Diderot aj Francúzky lexikón tvrdia, že Uhri používajú slovanské nárečie. Diderot precestoval celú európu ,žeby bol blbec a nepoznal pomery? Inak nijaký iný slovanský národ si v tej dobre Slavica nepísal, česi boli Bohemi, rusi ,rusi poliaci predtým poľania.
Slovák aňi mena ňema, preto že krajinskou meno jeho je Uhor, tak ako Staroslovena bolo meno Bulhar.
.."
Dobruo slovo Slovákom, súcim na slovo
Michael Miloslav Hodz̆a, Levoča
strana 88
lebo Sloven ten ktorí sa za starodávnych časov menuvau menom cudzích národov a síce hňeď panón, sarmat, hňeď Jás, hňeď Hún, hňeď Avar, hňeď Bulhar, hneď Uhor bez pochibi nebou inší ako tunajší rodák a tuzemsko Slovenskí...
...
Z dvojčat jednorodní je Sloven ktorí teraz sa menuje Slovák....
Z genetického hľadiska má pravdu akurát tí avari, huni a iní sú vymsylené názvy. Nikdy neexistujúcich etntík.
http://books.google.sk/books?printsec=f ... &q&f=false
k tomu odporúčam nájsť záborského knihu
Pre súvislosť odporúčam toto, v školách sa o tom určite nedočítate že Záborský okrem písania "srandičiek" napísal aj hiistorické dielo.
Dejiny kráľovstva uhorského
od počiatku do časov Žigmundových.
1875.
http://zaborsky.blogspot.sk/
http://zaborsky.blogspot.sk/2007/06/o-s ... skych.html
Toto opdporúčam na pobavenie. Lepšie ako pozerať priblblé reality show.
Ďalej k pochopeniu pojmu slova národ. Slovenské slovo národ nemá ten istý význam ako nation - natio vzniknuté po francúzkej revolúcii. Slovo nation, teda moderné národy skutočne vznikli pomerne neskoro, pretože nation označovalo politické zoskupenie ľudí, nie etnické tradičné a geneticky príbuzné etnikum.
Po francúzkej revolúcii vznikli národy presne v duchu rozdeľuj a panuj. Tieto národy boli umelo vytvorené. Slovenský národ ale nevznikol po francúzkej revolúcii. Slovenský Ná-rod už z koreňa slova vyplýva spoločný rod. Teda náš národ je v pravom slova zymsle aj etnikum so všetkým čo k tomu patrí. preto nemožno tvrdiť, že národy nejestvovali to vám sám Turzo vyvracia svojim výrokom. Národy jestvovali len sa chápali v etnickom a genetickom zmysle. Až neskôr po revolúcii im bol priradený ten dnešný význam. Však aj výsledky revolúcie hovoria za svoje, umelo vytvorené národy vyhrali a vydobili si svoje ostatné boli potlačené. Inal latinské slovo natio spočiatku tiež bolo používane vo význame etnikum, to znamná zoaskupenie ľudí spoločných tradícií, reči i genetického základu.
Že je to pravda potvrdzuje aj genetika, ktorá ale zároveň absolútne vyvriacia kopletne celú doteraz známu históriu.
Genetika úplne valcuje, sťahovanie národov nijaké sťahovanie národov sa nikdy neudialo a ak sa udialo nejaké sťahovanie slovanov tak to bola spätná migrácia z oblasti ukrajiny nie však nové osídľovanie.
V podstate Slováci ešte dnes z 50 precent majú haplogrupu R1a, toto číslo sa bude ešte zvyšovať pretože databáza slovenských vzoriek je malá a pretože y dna haplogrupy sa dedia z otca na syna bez ohľadu na matku.
Teda polovica dnešných Slovákov ešte dnes pochádza zo spoločného predka z pred vyše 20 000 rokov. Tu zlyhávajú veľké teórie o obrovskom rasovom a etnickom miešaní. V podstate je polovica Slovákov príbuzná na etnickom základe genetikou Teda polovica z nás je príbuzných.
Ale čo je ešte zaujímavejšie je to že u Slovákov podľa diverzity haplotypov sa určuje vek haplogrupy R1a na 11 400 rokov dozadu. Teda Slováci a Poliaci majú najstaršiu R1a v európe . Teda žiadne migrácie v 6 str. sem sa nemohli diať. Je dokázteľné že R1a je proto európska haplogrupa a že nositelia R1a boli v Európe prví.
Tu je rozloženie R1a v európe
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... 1A_map.jpg
R1a sa najviac vyskytuje medzi slovanskými národmi, Rusko, Poľsko, Česko, Slovensko, Bielorusko, Ukrajina nevidím problém ju preto nazvať slovano -árijská.
http://rodstvo.ru/old.aspx
tu zistíte mnohé zaujímavosti, napríklad že Hitler Einstein a Napoleon patrili do rovankej genetickej haplogrupy. Teda boli geneticky príbuzní.
A ideme ďalej, R1a sa dokonca vyskytuje aj v Nemecku a v Západnej európe, pričom dnešní západní európania sú R1b teda R1a musela obývať európu pred dnešnými západoeurópanmi a musela byť vytlačená, čo je dokázané aj vykopávkami.
U nás v našej vynikajúcej vede, vám archeológ, ktorý skúma veľmoža z Matejoviec zapotí, že to poslal do Nemecka a že Nemci to radi skúmajú lebo je cítiť že ide o germánskeho veľmoža. / v článku pod mojim textom sa to dá nájsť/ Nuž veľmi čudná logika " je cítiť", ja cítim len hnilobu a veľké smradľavé ...
Dodnes neboli uverejnené výsledky analýzy Y-DNA a haplogrupy veľmoža, hoci existujú a samotný archeológ to priznáva. Za vyše 5 rokov neboli schopní vypustiť na svetlo božie haplogrupu lebo sa asi Nemci obávajú, ale archeológ Vám zapotí, že podľa DNA má pôvod z uralu. Y- DNA nikdy neslúžilo na určovanie pôvodu ale stronciová analýza ktorú pre istotu nemajú hotovú, by toto určiť mohla. Pritom aj DNA analýza je hotová a bola urobená v Maďarsku ale podľa "nášho archeológa" ju museli dať ešte preveriť do Nemecka, zrejme by na Slovensku niekto odpadol keby vyšla na povrch skutočná haplogrupa. Pokiaľ viem jediná haplogrupa ktorú kladú nepsrávne na ural je R1a . Ak by s R1a slovneského veľmoža od Matejoviec niekto chcel spraviť germána, musel by potom urobiť z germánov aj všetkých slovanov.
http://spravy.pravda.sk/povod-velmoza-s ... domace_p29
A aby to ešte nebolo málo tak Slováci sú geneticky príbuznými s keltami, starými germánmi, atď.. atď.. odnikiaľ sme sa sem neprisťahovali a ak hej tak určite nie v 6 str. ale podstatne skôr. R1a je v západnej európe tuším dokázana 3000 bc podľa vykopávok Z lichtensteinskej jaskyne a Eulav.
Čo je však nepríjemné pre politické národy ako sú Nemci, Francúzi, Maďari a iné je pripustiť, že oni skutočne geneticky nie sú tí germáni, a tí kelti ktorí sa v európe spomínajú. Oni sú tí ktorí vytlačili pôvodné obyvateľstvo. Okrem toho je Ďalšia vec že všetky tieto tzv. etniká ktoré história spomína sú bludy, sú to buď rodové pomenovania alebo pomenovania možno podĺa vodcov alebo sú vymyslené rozprávkármi typu anonymus a môj najobľúbenejší Niederle ktorý vymyslel sťahovanie slovanov, skúste si prečítať jeho dielo budete žasnúť. V tej knižke neponúka ani jeden dôkaz. Je to taká rozpráva aké zbieral záborský odporúčma vám toto dielo. Jednu citáciu by som snáď mohol prihodiť
oplatí sa !! Nasmejete sa aspoň vy inteligentnejší čomu sa dnes všetkému verí. Keď už toto nieje konšpirácia potom neviem akurát že toto je väčšinou odobrená konšpirácia....Také pozdji v době železné neustalo zde obchodní spojení s Uhry, se Švýcary, s Itálií
a v posledních stoletích pedkesfanské éry i s Gallií a pes ni
se Stedozemním moem.^....
.....s tím srovnání. Jsou mnohem nepatrnjší. Slovanský pranárod,
který sedl mezi Vislou a Dnprem, neml toho spojení jako Germani
a neml pak ovšem ani těch kulturních a umleckých popud
ke zvýšení svého vlastního blahobytu. Obchod byl nepatrný. ....
Dám vám aj odkaz už si nepamätám ktorá časť to bol ale je to dielo život starých slovanu tuším.
http://archive.org/search.php?query=cre ... 65-1944%22
Ale aby som pokračoval tieto etniká ktorých je na tícíce s príponami idi, oti, uni, ari, všetko boli geneticky jedno etnikum teda je vylúčené aby pomenovania ako kelti, germáni, heruli, kvádi, markomani, označovali rozdielne etniká. Nie etnikum bolo vždy iba jedno s R1a haplogrupou - geneticky príbuzné. Ak sa aj líšili menami to neznamná že šlo o roizdiele etniká, tak ako Slováci Slovinci, Rusi, Poliaci. To je jedno slovanské etnikum založené aj na genetike.
Ale poďme ďalej
Ďalšie R1a nálezy. V číne oblasť Tarim boli objavené múmie s datovaním do 5000 rokov dozadu. U všetkých bola dokázaná haplogrupa R1a kaukazoidné črty svetlé vlasy a krásne šaty. V Číne okamžite tieto vykopávky zastavili po vypuknutí nepokojov z toho že nechceli priznať že na ich území kedysi nežili aziati ale kaukazské typy ľudí vysoké s európskymi črtami.
tu je nejaká ukážka
http://history.cultural-china.com/en/52H6280H12107.html
Tu je zasa iný nález tiež R1a
To nieje zďaleka všetko v južnej amerike sa našli ďalšie múmíe kakuazoidného typu so svetlými vlasmi no dodnes sa nikto neodvážil urobiť výskumy Y -dna haplotypu.The Ice Princess of Altai
Ice Princess of Altai
In 1993 archaeologists found the mummified body of a young woman on Ukok Plateau, less than 200 kilometres away from the Denisova cave. She became known as the Princess of Altai, She died 2,500 years ago and the cause of her death and the tattoos she has is still shrouded a mystery. The brain and internal organs were removed, assumingly as a part of an ancient funeral ceremony. However, scientists managed to obtain DNA (haplogroup R1a), and it helped to reconstruct the ethnic history of the Pazyryks, who inhabited the Altai mountains during 5-3 centuries B.C. The Princess does not relate to any of the Asian races; She has a European appearance with blond hair and she is 170 centimetres tall (5 feet 6 inches).
The tattoo covers the woman's both arms from her shoulders to her hands. A mythical animal is depicted on the left shoulder of the mummy - an antlered deer with the beak of a vulture. The Altai indigenous people say that the mummy is their progenitor and they call her Princess Kadyn (or Kydyn). They say that the tattoos conceal very important information for mankind but that the time to read the information has not come. They also believe that the woman was a priestess and that she passed away voluntarily to protect the Earth from evil spirits.
http://3.bp.blogspot.com/-KDe2j0cLXC0/T ... too_02.jpg
Stavíme sa aký mali? Na to už ani nepotrebujeme analýzu. Ktorú pri dnešnej politickej a historickej situácii aj tak nikdy nevykonajú. Vraj pravda je rasistická a už len pomyslenie dnes robiť takéto testy je rasizmus.
Now that we have looked at the DNA of the Tarim Basin mummies, when is somebody going to do the same for the mummies found at Paracasa, Peru? I know that anyone who is interested in them is considered a crank or a racist, but dammit--they do look very Caucasian. The hair is not just just light colored, but very fine and wavy in texture. The funerary masks sometimes have blue-colored stones embedded in them to represent the eyes.
If they do turn out to be Caucasian, it could be the biggest story in anthropology in a century. They could be a remnant population of our paleolithic ancestors if the Folsom/Solutrean hypothesis is true. Or if they are more recent arrivals, they could show some affinities for some still extant population. Greeks, Romans, wandering Irishmen? Who knows? I don't have any axe to grind in this, I just want to know where such unusual looking people came from.
Slovano árijci nielenže obývali celú európu ale slovanský jazyk je najstarší v európe o tom sú robené aj výskumy bohužiaľ toto sa nikdy pred verejnosťou nepovie, som si istý. Keď nie popierať zjavné tak aspoň zamlčať a nerozprávať.
Namiesto toho aby sa priznalo čo je zjavné je aj genetiky zneužívaná na historické účely politických rozumej vymyslených národov európy vzniknuvších po francúzkej revolúcii.
Slováci sú etnický národ, narodziel trebárs od Maďarov. Maďari majú v závysolsti od zdrojov od 30 do 60 percent R1a haplogrupy, nie sú to žiadny kočovníci z ázie ani aziati, ktorý majú haplogrupu C. Sú to európania a naši príbuzní, ktorí si myslia, že sú niečo iné.
Okrem toho v európe nikdy neboli divé aziatské hordy ani tatárov ani mongolov. Genetika jasne ukazuje, že v európe a európskej časti Ruska je zastúpenie mongoloidných skupín v mužskej populácii menšie ako jedno percento a preto sa ani neuvádza. Ak by tu boli nejaké hordy znásilňovali ženy a plodili deti bol by tu po tomto nejký výsledok, žiadny ale nevidíme.
Mohol by som pokračovať maď. jazykotvorcami ako napríklad Kazinczy, ktorý vytvoril desaťtisíce úplne nových slov do maď . jazyka čo sa dá ľahko overiť a dať výroky akým sposobom sa vyrábali Maďari, napríklad spolok femke a vývozy slovenských detí na dolnú zem k "preškoleniu" alebo výroky napríklad pomaďarčenca grunwalda že keď chce maďarský národ žiť musí asimilovať nemaďarské národy v uhorsku. Ale pokačovať radšej nebudem hoci je to pravda, aby som sa niekoho nedotkol.
Dúfam že toto aspoň niekoho prinúti študovať túto otázku etnických národov a genetiky a nebude sa spoliehať na závery našich pseudovedcov a historikov, platených z grantov nemeckých alebo kadejakých iných.
Koho chleba ješ toho pieseň spievaj.
Pohrebná reč švédskeho kráľa Karla XI.
http://www.tajnedejiny.sgo.sk/?p=624
no a prečo je problém v nedostatočnom financovaní športov? Lebo sme sa rozdelili.beardie napísal:aktualna uroven futbalu v CR/SR ma imho pramalo spolocne s rozdelenim, vacsi problem je v nedostatocnom financovani sportov celkovo