OBD 2 (Elm327)
OBD 2 (Elm327)
Dá sa cez OBD 2 diagnostiku zistiť či boli pretočené kilometre?
Re: OBD 2 (Elm327)
ODB2 nie je diagnostika, ale je to rozhranie, ktore sa pouziva uz 15 rokov medzi automobilmi. Elm327 je univerzalna diagnostika, ktorou toho moc nezistis. Dokaze vycitat stav kilometrov, ale jedna vec je vycitat stav kilometrov z budikov a druha vec je nacitat ich z riadiacej jednotky, z kluca, zo riadiacej jednotky svetla a neviem kde vsade sa to uklada, vsetko to zalezi od auta.
Aspon si mohol auto napisat o ktore sa jedna.
Aspon si mohol auto napisat o ktore sa jedna.
Nemám na mysli konkrétne auto. Keďže idem kupovať novú káru (neviem ešte presné akú ale niečo už mám vo výhľade) a mám doma tu Elm327 tak ma napadlo či sa tým dá zistiť ozajstný stav kilometrov, či neboli náhodou pretočené, ak sa to vôbec nejako dá zistiť.
Elm327 sa neda nazvat ani diagnostikou, nacitas tym tak udaje z motora a dokazes zmazat par chyb, ale nic lepsieho to nevie. Takato diagnostika je k nicomu, ale je pravda, ze pri starsich autach by si s tym dokazal zistit aspon co to o aute, napriklad aj to, ze ci pocet najazdenych kilometrov v riadiacej jednotke motora je rovnaky ako ten, ktore sa ukazuju na palubnom pocitaci.
Preto bola asi taká lacná
A čo myslíš starším autom? Čo tak toto http://auto.bazos.sk/inzerat/17669147/S ... ne-LPG.php ? Skúsil som ju nahodiť a ukázalo chybu p301, povedal že to dá do poriadku a ozve sa. Ale robil som to iba cez Torque.
Na tom Seate to pojde. Chyba P301 je sviecka na prvom valci, takze to nebude ziadny problem opravit, ak tam teda nie je problem s privodom paliva. Na takyto Seat si zozen skor diagnostiku VAG-COM (alebo hladaj ako VCDS), z Ciny sa daju zohnat do 25 eur.
-
Makovnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Vsetko zalezi na SW, ktory k tomu kablu pouzijes.
S ELM+redukciou sa daju menit udaje v body computeri (napr. Fiat), tzn. mozes si menit servisky, pocet najazdenych km atd... Udaje v RJ o kilometroch vsak nezmenis. (Tzn ano, vies zistit, ci boli amatersky pretocene)
Dalej mozes menit nastavitelne veci, napr. niektorym autam ide zapnut denne svietenie, zapnut otvaranie okien s dojazdom a i.
Mozes za jazdy sledovat parametre z cidiel a aktuatorov (telemetria).
Podstatna je vsak diagnostika - vypis a mazanie chyb.
S ELM+redukciou sa daju menit udaje v body computeri (napr. Fiat), tzn. mozes si menit servisky, pocet najazdenych km atd... Udaje v RJ o kilometroch vsak nezmenis. (Tzn ano, vies zistit, ci boli amatersky pretocene)
Dalej mozes menit nastavitelne veci, napr. niektorym autam ide zapnut denne svietenie, zapnut otvaranie okien s dojazdom a i.
Mozes za jazdy sledovat parametre z cidiel a aktuatorov (telemetria).
Podstatna je vsak diagnostika - vypis a mazanie chyb.
Tretí deň mi na Mazde 2 (2002) svieti check ABS. Skúsil som to prejsť tou diagnostikou no vypisuje iba chybu PO460. Neviete kde môže byť problém? Vie to z diagnostikovať problém bŕzd? Robil som to aplikáciu Torque na androide.
P0460 je chyba snimaca hladiny paliva...nema to nic spolocne s ABS...
Veď práve preto sa pýtam či tá diagnostika dokáže z diagnostikovať aj keď je niečo z brzdami. Je možné aby to iný software (na pc) dokázal, či je ta diagonstika na prd?
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
neviem ako na inych ale ja to pouzivam na fiate stilo cez soft fiat ecu scan a dost veci som s tym nastavil a usetril. nastavenie poctu kilometrov na tachometri by ma vyslo v servise po vymene budikov na 30e ci kolko to pytali. za toto som dal 9e. dalej som s tym vymazala par chyb, znamym po vymene oleja vyresetoval servisnu prehliadku a taketo drobnosti.