Herná zostava okolo 500€

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Systemko
Amateur
Amateur

Herná zostava okolo 500€

Príspevok od používateľa Systemko »

Ahojte, chystám sa kúpiť si nejaký hrací PC, keďže môj už na dnešné hry naozaj nestačí. A Keďže sa do toho nevyznám moc, prosím vás o váž názor...
Zatiaľ mám na papieri túto PC zostavu, čo poviete? : (cena tam vychádza okolo 520€)

Skrinka: EVOLVE TORNADO case, ATX, plný bok, černo-stříbrný

Procesor: CPU AMD Athlon II X4 651 4core Box (3,0GHz, 4MB)

Matišná Doska: GIGABYTE A75-D3H (rev. 1.0)

Pamäť - RAM: 4GB DDR3-1600 Kingston HyperX XMP GreySeries 2x2GB (možnosť rozšíríť)

Grafická Karta: GIGABYTE 550GTX Ti 1GB (192) aktiv D H Ds D5

Hard Disk: HDD 2TB Seagate Barracuda 64MB SATAIII 7200rpm 2RZ

Optická Mechanika: DVDRW/RAM LG GH24NS 24x SATA černá bulk + SW

Zdroj: CoolerMaster GX Lite 500W PFC v2.3, 12cm fan 80 +

OS si tam chcem nahodiť XP
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Herná zostava okolo 500€

Príspevok od používateľa hojko »

Nekupuj GTX550, radsej doplat 40 eur a kup rovno GTX560, pretoze ziskas 30 percent vykonu naviac a v hrach to urcite ocenis, rovnako tak postaci na dlhsi cas. Myslim, ze by sa tam patrilo dat aj silnejsi zdroj. Neviem na co ti je akasi svietiaca skrinka, chces sa na pocitaci hrat alebo sa chces pozerat ako svieti???

Na takyto pocitac v ziadnom priapde nepatri Windows XP, pretoze ako pises, chces sa na tom hrat. A Windows XP podporuje len DirectX 9, avsak novsie hry su uz v DX10 a DX11, takze by to bol krok spat kupit vykonny PC, ale nevyuzit potencialu grafiky a okratit sa o detaily. Navyse aj vyuzivanie pamate je pri XP ine (3GB pri 32-bit systeme). V kazdom pripade odporucam Windows 7 a je to podla mna jedina vhodna volba pre takyto PC na hry, ak nie rovno uz nahodit Windows 8, ktory je momentalne RTM, cize fakticky vo finalnej verzii.
Systemko
Amateur
Amateur

Ďakujem,tu grafiku zmenim, a zdroj koľko wattový? Ja si myslím že 500w by mal postačovať, ale nevyznám sa v tom moc, tak aký navrhuješ? :)
S Windowsom som už 100%tne rozhodnutý, takže tam dam Win 7.
A čo ostatné súčasti zostavy? Matičná doska a procesor? Je to tak akurát? aby to bolo vykonné, respektive aj vyvaženy PC?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Co znamena pojem vyvazeny pocitac? Kupujes ho na hry pri ktorych hra najvacsiu rolu grafika karta, takze ta musi byt vykonovo daleko vpred pred procesorom.
Systemko
Amateur
Amateur

Trebars stretol som sa s tym že kamoš mal 2gb grafiku, procesor 2500+ a ramku 1gb, a myslím že to je odveci :|
Takže tak všeobecne je všetko v pohode? Nevadí že je to AMDčko a nie INTEL?
heker
Redeemer
Redeemer

Dolezity je vykon a cena procesora, nie znacka. Tento tvoj vybrany je cenovo a vykonovo velmi dobra volba. 4GB pamate su dnes take optimum, do buducna potom moznost rozsirit na 8GB.
Systemko
Amateur
Amateur

Ďakujem a ešte sa chcem spýtať, mam spravenu inu ponuku s procesorom
http://eshop.gecom.sk/zbozi/cpu-amd-fx- ... p=z:238879

A ešte čo sa týka tejto mojej vybranej matičnej dosky, tak ževraj ma integrovanu grafiku či čo, tak ako tomu mam chápať? Mam voliť inú?
heker
Redeemer
Redeemer

X4 651 je tak 15-20 percent lepsi procesor a je to plnohodnotne 4-jadro, to sa ale o FX neda povedat. Preco davas odkazy do Code, precitaj si pravdila a zistis, ze je to zakazane! Tebe je jedno ci ma doska intergrovanu grafiku alebo nie, pretoze kupujes grafiku kvoli hram a budes pouzivat prave tu co kupis.
Systemko
Amateur
Amateur

Okej, tak necham tam 651, zoberem tu väčšiu grafiku, a k tej matičnej doske, ešte mi ponukali tuto: http://micomp.ekatalog.biz/zbozi/gigaby ... p=z:226313 Ale je tam o dosť vyššia cena, tak ma zaojíma aké hlavne rozdiely su tam?
A ešte k tomu zdroju, prečo si mam vybrať silnejší? Tento nestačí? :D
heker
Redeemer
Redeemer

Zbytocne draha doska, tebe na tvoje vyuzitie staci doska v primeranej cene. Ani nevies na co by ti bola, tak neviem na co sa nad tym vobec zamyslas.
Systemko
Amateur
Amateur

No okej ďakujem za pomoc, takže tiež necham tu čo som písal úplne hore...A ešte otázky k tomu zdroju a procesoru a nevadi že ten moj vybraný procesor ma o polovicu menšiu frekvenciu mb?
Zdroj musím vziať viac W, alebo nie?
Napísať odpoveď