Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo

Príspevok od používateľa begbeee »

Zosúladenie...hm.

Ak sa rozbiehaš na ručnej, tak najhoršie, čo sa ti môže stať je, že ti skape motor.
Ak sa rozbiehaš bez ručnej, tak to zaváňa škodovou udalosťou.
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

Presne tak. Nechápem inštruktora. Či chce byť pre kolegovcami, policajtom borec, že jeho študenti sa vedia rozbiehať bez ručnej. :|

Takmer všetci čo si robia autoškolu s tým, že sedia prvý krát v aute sú happy, keď sa rozbehnú na rovine, prejdú bez problémov križovatkou, neskape im to atď.... nie ešte sa učiť rozbeh cez pedále
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Jasné že ma nezobral hneď prvú jazdu na 10% kopec a rozbiehaj sa na pedáloch. Je to náročnejšie ako na ručnej, priznávam. Takto sa dá rozbiehať len v prípade, že žiak pozná auto, vie kde zaberá spojka a hlavne nezazmätkuje.

Podľa mňa keď sa človek naučí dobre používať jeden spôsob tak si naň zvykne a dá sa rozbehnúť len s minimálnym posunom dozadu. Neobhajujem rozbeh na pedáloch že je lepší alebo rýchlejší ako na ručnej, ale ide o každého osobný zvyk.

To je to isté ako pri parkovaní, niekomu sa lepšie cúva do kolmej garáže, niekomu sa ide lepšie dopredu, niekomu nerobia problém oba spôsoby.
puma19944
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa puma19944 »

Zajtra ako som pisal robim skusky a teraz ma napadla jedna vec. Ak mi policajt povie ze chod do lava alebo do prava a tam bude zakazova znacka,viem ze tam nemam ist ale podla zakona to vyzera trocha inak:
Pokyny policajta sú nadradené pokynom vyplývajúcim z dopravných značiek a dopravných zariadení.

Cize ak mi nieco take spravy mam mu povedat ze tam nesmieme alebo mam to ignorovat a ist po tej volnej ceste :D?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pokyny policajta su nadradene asi pri beznej premavke. Myslim, ze v pripade autoskoly ide skor o chytak a tak bude lepsie spomalit a povedat, ze je tam zakazova znacka, resp. prikazany smer.
marek carey
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa marek carey »

puma19944 napísal:Zajtra ako som pisal robim skusky a teraz ma napadla jedna vec. Ak mi policajt povie ze chod do lava alebo do prava a tam bude zakazova znacka,viem ze tam nemam ist ale podla zakona to vyzera trocha inak:
Pokyny policajta sú nadradené pokynom vyplývajúcim z dopravných značiek a dopravných zariadení.

Cize ak mi nieco take spravy mam mu povedat ze tam nesmieme alebo mam to ignorovat a ist po tej volnej ceste :D?
Magicka veta, ktoru nam non-stop davali do hlavy: "Dopravne znacenie mi tam zakazuje ist, ale Vase pokyny su nadriadene akejkolvek uprave premavky, tak ak na tom trvate, pojdeme Vasim smerom." :D
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Toto je nočná mora každého žiaka, že mu policajt dá odbočiť do zákazu.
Seriously....je to urban legend.
marek carey
Medium Star
Medium Star

begbeee napísal:Toto je nočná mora každého žiaka, že mu policajt dá odbočiť do zákazu.
Seriously....je to urban legend.
Aka urban legend? Uplne bezna vec.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

úprimne, viete o prípade že by také niečo spravili? Ja pokiaľ viem zo zážitkov či už svojích alebo kamarátov, tak nikdy nepovedal policajt niečo v rozpore so značením. Iba bol napríklad ticho a čakal či pôjdeš rovno a vojdeš do zákazu alebo odbočíš (v prípade že je iba jedna odbočka, inak by povedal smer kam mám odbočiť). Alebo povedal "tu niekde zaparkujte" a čakal či potiahneš ešte 5 metrov alebo to odstavíš na žltej čiare prípadne v križovatke a podobne. Prípadne povedal smer žilina (aj keď napríklad na ten smer doľava nemôžeš odbočiť a musíš sa ísť otočiť doprava na kruhovom). Ale nikdy nepovedal choďte rovno aj ak tam bol zákaz alebo zaparkujte tu na žltej čiare alebo odbočte doľava proti prikázanému smeru. Čiže tieto pokyny sú také chytákové, ale nikdy nie v rozpore so značením.

marek carey: a nie je to náhodou tak ako som napísal, ale ak za to niekoho vyhodí lebo sa rozhodol v danom momente zle, tak prikrášli historku že mu policajt kázal? Veď vždy je zlý policajt, učiteľ, rodič.. my nikdy nie :)

veď už len z princípu je to blbosť. Pokyny policajta sú nadradené, ale vo výnimočných prípadoch. Hádam ťa nepošle do zákazu aby si spôsobil nehodu. Alebo do protismeru alebo niečo. To by neposlal ani skúseného keby nemusel, a nie ešte začiatočníka čo ľahko zostresuje. Vieš aké zdrby by z toho mal, keby sa niečo stalo? Navyše v autoškole je za teba zodpovedný inštruktor, tak ak sa ty nespýtaš svoju čarovnú formulku, musel by sa ju spýtať inštruktor inak by on platil pokutu (a práve preto ti radšej skočí na pedále a nedovolí ti do protismeru vbehnúť). Ale inak by som si celkom rád pozrel ako mu to hovoríš keď ti dá taký pokyn :) Kým to dopovieš a kým ti odpovie, prejdete ďalšie dve križovatky
puma19944
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa puma19944 »

audiotrack napísal:úprimne, viete o prípade že by také niečo spravili? Ja pokiaľ viem zo zážitkov či už svojích alebo kamarátov, tak nikdy nepovedal policajt niečo v rozpore so značením. Iba bol napríklad ticho a čakal či pôjdeš rovno a vojdeš do zákazu alebo odbočíš (v prípade že je iba jedna odbočka, inak by povedal smer kam mám odbočiť). Alebo povedal "tu niekde zaparkujte" a čakal či potiahneš ešte 5 metrov alebo to odstavíš na žltej čiare prípadne v križovatke a podobne. Prípadne povedal smer žilina (aj keď napríklad na ten smer doľava nemôžeš odbočiť a musíš sa ísť otočiť doprava na kruhovom). Ale nikdy nepovedal choďte rovno aj ak tam bol zákaz alebo zaparkujte tu na žltej čiare alebo odbočte doľava proti prikázanému smeru. Čiže tieto pokyny sú také chytákové, ale nikdy nie v rozpore so značením.

marek carey: a nie je to náhodou tak ako som napísal, ale ak za to niekoho vyhodí lebo sa rozhodol v danom momente zle, tak prikrášli historku že mu policajt kázal? Veď vždy je zlý policajt, učiteľ, rodič.. my nikdy nie :)

veď už len z princípu je to blbosť. Pokyny policajta sú nadradené, ale vo výnimočných prípadoch. Hádam ťa nepošle do zákazu aby si spôsobil nehodu. Alebo do protismeru alebo niečo. To by neposlal ani skúseného keby nemusel, a nie ešte začiatočníka čo ľahko zostresuje. Vieš aké zdrby by z toho mal, keby sa niečo stalo? Navyše v autoškole je za teba zodpovedný inštruktor, tak ak sa ty nespýtaš svoju čarovnú formulku, musel by sa ju spýtať inštruktor inak by on platil pokutu (a práve preto ti radšej skočí na pedále a nedovolí ti do protismeru vbehnúť)
Napisal som to preto,lebo takato vec sa na tej autoskole kde chodim uz stala...Zdravy rozum hovory ze policajt ta chce len nachytat,ale pokial pravidla poznas dobre tak troska nad tym treba proozmyslat.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Áno, taká sa stala aj na mojej, aj na každého autoškole, vždy a všade...bla, bla, bla na strašenie vyplašených žiakov.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

no schválne. Povedzme, že mi dal pokyn odbočiť do zákazu. Čo obnáša také odbočenie? Vyhodiť smerovku, spomaliť, podradiť. Nech mi toto všetko zabere cca 5 sekúnd. To robím až keď mám jasno že tam môžem, čiže predtým sa ho musím spýtať. Koľko trvá kým sa spýtaš tú formulku? Stopoval som si to, bežným tempom mi to trvalo presne 9:30 sekundy. Takže už sme na 14 sekundách. On mi musí ešte odpovedať. Ktožvie čo bude hovoriť, ale tak kratšie ako 5 sekúnd to nebude trvať. Už sme na 20 sekundách. Samozrejme pri suchej vozovke, inak sa to ešte natiahne. A teraz - ideme po meste rýchlosťou 50km/h. To je cca 14 metrov za sekundu. Za 20 sekúnd prejdeš neuveriteľných 280 metrov. To je viac ako polovica bežeckého okruhu. V takomto predstihu ti nikdy nedá príkaz. Inak by ten príkaz musel vyzerať asi "na štvrtej križovatke doprava" a to ešte nehovoriac o tom, že tú križovatku poznáš. Inak značky na nej ani nevidíš v takej diaľke, takže aj s pýtaním začneš podstatne neskôr až keď ich zbadáš.
marek carey
Medium Star
Medium Star

Si odbornik, ked si to nezazil, co? :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

zažil som také pokyny chytákové od inštruktora počas kurzu. Viem aký bol efekt. Ani som sa nenazdal a už mi skákal na pedále. A viem teda aj zhodnotiť koľko času by som potreboval aby som sa dokázal uistiť, a v prípade že je to chyták zareagovať inak (odbočiť na iný smer). Tu som ti to iba premenil na konkrétne čísla
Header
Professional
Professional

audiotrack napísal:no schválne. Povedzme, že mi dal pokyn odbočiť do zákazu. Čo obnáša také odbočenie? Vyhodiť smerovku, spomaliť, podradiť. Nech mi toto všetko zabere cca 5 sekúnd. To robím až keď mám jasno že tam môžem, čiže predtým sa ho musím spýtať. Koľko trvá kým sa spýtaš tú formulku? Stopoval som si to, bežným tempom mi to trvalo presne 9:30 sekundy. Takže už sme na 14 sekundách. On mi musí ešte odpovedať. Ktožvie čo bude hovoriť, ale tak kratšie ako 5 sekúnd to nebude trvať. Už sme na 20 sekundách. Samozrejme pri suchej vozovke, inak sa to ešte natiahne. A teraz - ideme po meste rýchlosťou 50km/h. To je cca 14 metrov za sekundu. Za 20 sekúnd prejdeš neuveriteľných 280 metrov. To je viac ako polovica bežeckého okruhu. V takomto predstihu ti nikdy nedá príkaz. Inak by ten príkaz musel vyzerať asi "na štvrtej križovatke doprava" a to ešte nehovoriac o tom, že tú križovatku poznáš. Inak značky na nej ani nevidíš v takej diaľke, takže aj s pýtaním začneš podstatne neskôr až keď ich zbadáš.
To čo píšeš je síce pekné, aj si to podložil dokonca, ale je to hovadina. Píšem iba pre to lebo som to sám zažil. Nepočul som to od kamarátov ani deda vševeda. Ešte na SŠ keď som robil vodičák tak na jazde som sedel vzadu a kamoš šoféroval. Na druhej križovatke bol zákaz odbočenia vľavo. Policajt mu povedal, odbočíme vľavo. Kamoš sa pozrel, zbadal a hneď na to povedal: je tam zákaz. Policajt mu odpovedal, tak pôjdeme v pravo. Celá záležitosť trvala tak 8-10 sekúnd. Potom jak odbočil v pravo mu kázal zastaviť o 300 metrov, vymenili sme sa a všetko bolo v poriadku. Žiadne sekundy, výpočty ani bežecké okruhy.
marek carey
Medium Star
Medium Star

Header napísal:
To čo píšeš je síce pekné, aj si to podložil dokonca, ale je to hovadina. Píšem iba pre to lebo som to sám zažil. Nepočul som to od kamarátov ani deda vševeda. Ešte na SŠ keď som robil vodičák tak na jazde som sedel vzadu a kamoš šoféroval. Na druhej križovatke bol zákaz odbočenia vľavo. Policajt mu povedal, odbočíme vľavo. Kamoš sa pozrel, zbadal a hneď na to povedal: je tam zákaz. Policajt mu odpovedal, tak pôjdeme v pravo. Celá záležitosť trvala tak 8-10 sekúnd. Potom jak odbočil v pravo mu kázal zastaviť o 300 metrov, vymenili sme sa a všetko bolo v poriadku. Žiadne sekundy, výpočty ani bežecké okruhy.
Ten kto nezazil tazko pochopi, teoria im vtedy ide lepsie. :P
Header
Professional
Professional

Tak šoférovanie je jedna z vecí, kde keď vieš teóriu bez praxe je to prúser 8)
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

marek carey napísal:Ten kto nezazil tazko pochopi, teoria im vtedy ide lepsie. :P
Co hovori na to vyhlaska, moze ta poslat policajt podla skusok do zakazu?
marek carey
Medium Star
Medium Star

test napísal:Co hovori na to vyhlaska, moze ta poslat policajt podla skusok do zakazu?
Vyhlaska hovori, ze jeho pokyny su nadradene vsetkemu ostatnemu, takze poslat ta tam moze. Ja inak nechapem, vy ste nikdy nekomunikovali s instruktomi pocas jazdy, alebo tak? Je milion pribehov, kam vsade policajt ziakov poslal ako to dopadlo tak neviem, co je tu vacsina z toho vyhukanych. Toto sa bezne deje, ked pridu na skusky policajti z ineho okresu, ktori nepoznaju mesto a len hovoria, kam mas ist, nevedia ake su tam znacky, rak ta poslu hocikde. To iste, aj ked is policajt potrebuje ist nieco vybavit, potreboval ist na postu zo strany, kde bol zakaz, tak tam vosli a nikto vtedy nerobil z toho take teatro ako sa robi tu. :P Takze k meritu veci, poslat ta tam moze, vyhlaska ti to umoznuje, je uz len na tebe, ci sa opytas, alebo nie, aby si zistil, ci to myslel ako chytak, alebo naozaj. Kto sedi ako pat penazi, tak hold, niekedy ma smolu.
Header
Professional
Professional

Už otec mi rozprával ako ich posielal policajt na skúške do zákazu a neviem aké chytáky skúšal. A to má vodičák cez 30 rokov. Takže novinka to rozhodne neni :mrgreen:
Napísať odpoveď