Sex až po svadbe
Re: Sex až po svadbe
"Povedala mame, tak sa vybrali do kostola, vsetci sa vystriedali v spovednici a zili dalej ako keby sa nic nestalo."
Myslím si, že tú tvoju známu to istotne zranilo a zazlievala to svojmu nevlastnému Otcovi. A keď šli na tú spoveď odpustili si navzájom? Lebo čo je to za kajúcnosť. Veď ak mi nedokážeme odpustiť ľudom, ktorých vidíme, ako môžme žiadať odpustenie od Boha, ktorého nevidíme? Ale ak vy neodpustíte ľuďom, ani vám váš nebeský Otec neodpustí vaše poklesky.(Mt 6,15)
Je v tomto kopec falše. Denne sa modlíme odpusť nám, ako i my odpúšťame svojim vinníkom. A pýtam sa myslíme to niekedy vážne? Naozaj v srdci chcem "buď vôla tvoja"?
V tomto videu je to perfektne spracované:
Myslím si, že tú tvoju známu to istotne zranilo a zazlievala to svojmu nevlastnému Otcovi. A keď šli na tú spoveď odpustili si navzájom? Lebo čo je to za kajúcnosť. Veď ak mi nedokážeme odpustiť ľudom, ktorých vidíme, ako môžme žiadať odpustenie od Boha, ktorého nevidíme? Ale ak vy neodpustíte ľuďom, ani vám váš nebeský Otec neodpustí vaše poklesky.(Mt 6,15)
Je v tomto kopec falše. Denne sa modlíme odpusť nám, ako i my odpúšťame svojim vinníkom. A pýtam sa myslíme to niekedy vážne? Naozaj v srdci chcem "buď vôla tvoja"?
V tomto videu je to perfektne spracované:
Artmesai, mohol by si sa vyjadriť o mojich poznámkach k tvojmu článku?
Neviem totiž, či si ho zámerne vynechal alebo si si ich len nevšimol
Neviem totiž, či si ho zámerne vynechal alebo si si ich len nevšimol
Pilifo
Ahoj, prepáč nevšimol som si ho...
"Keď to celé riadila jedna bytosť, kto vytvoril ju?" - v tomto ti môžem povedal len jedno. Je to Tajomstvo Najsvätejšej Trojice a toto tajomstvo nás ľudí natoľko presahuje, že ho chápať nedokážeme. Neviem ti vysvetliť, ako, ale verím - mám na to iné dôkazy...či už konanie Boha v mojom živote, alebo proroctvá v Biblii - napríklad tu je jeden z jasných dôkazov prečo verím -
http://www.modlitba.sk/htm/svedectva/vi ... ideo19.htm
(ale neveril by som, keby sa moja viera mala zakladať len na presvedčeniach druhých ľudí, uveril som, lebo som sa sám presvedčil
)
"A prečo by ju zaujímalo jedno zrnko piesku (planéta Zem) a posielala by sem svojho syna, aby vykúpil ľudstvo"
O toto tu presne ide. Prečo? A jediná rozumná odpoveď je, že Boh je natoľko plný lásky a milosrdenstva, že mu to stálo za to. Verím, že smrť za mňa na kríži mu stála za to, veď keď sa pozriem na svoj život, vidím úžasnú zmenu
(musíte uznať, že to je nielen tak)
"ďalšie milióny galaxií (potencionálne naplnené životom) ju nezaujímajú?"
Buď si istý, že Boh sa teší z celého vesmíru, ale najviac z ľudí, ktorý opätujú jeho lásku. Ak tam sú niaky "mimozemšťania" - bytosti podobné nám, istotne aj tie miluje. Ale to je nám tajomstvom, aspoň zatiaľ
Chápem ako funguje TVT... tým článkom som chcel povedať, že sa to nevylučuje s Bibliou - obrana voči mnohým útočným evanjelikom atd.
Ale zamyslime sa. Nikto nemôže poprieť, že je možné, aby to s Bohom bola pravda:) A ak je tu len malinká šanca, oplatí sa ju každému skúmať, či to "náhodou" nieje tak. No ja som sa presvedčil a verím.
K tomu sexu po manželstve, dodám len toľko. Vec dôvery v Boha.
Ahoj, prepáč nevšimol som si ho...
"Keď to celé riadila jedna bytosť, kto vytvoril ju?" - v tomto ti môžem povedal len jedno. Je to Tajomstvo Najsvätejšej Trojice a toto tajomstvo nás ľudí natoľko presahuje, že ho chápať nedokážeme. Neviem ti vysvetliť, ako, ale verím - mám na to iné dôkazy...či už konanie Boha v mojom živote, alebo proroctvá v Biblii - napríklad tu je jeden z jasných dôkazov prečo verím -
http://www.modlitba.sk/htm/svedectva/vi ... ideo19.htm
(ale neveril by som, keby sa moja viera mala zakladať len na presvedčeniach druhých ľudí, uveril som, lebo som sa sám presvedčil
"A prečo by ju zaujímalo jedno zrnko piesku (planéta Zem) a posielala by sem svojho syna, aby vykúpil ľudstvo"
O toto tu presne ide. Prečo? A jediná rozumná odpoveď je, že Boh je natoľko plný lásky a milosrdenstva, že mu to stálo za to. Verím, že smrť za mňa na kríži mu stála za to, veď keď sa pozriem na svoj život, vidím úžasnú zmenu
"ďalšie milióny galaxií (potencionálne naplnené životom) ju nezaujímajú?"
Buď si istý, že Boh sa teší z celého vesmíru, ale najviac z ľudí, ktorý opätujú jeho lásku. Ak tam sú niaky "mimozemšťania" - bytosti podobné nám, istotne aj tie miluje. Ale to je nám tajomstvom, aspoň zatiaľ
Chápem ako funguje TVT... tým článkom som chcel povedať, že sa to nevylučuje s Bibliou - obrana voči mnohým útočným evanjelikom atd.
K tomu sexu po manželstve, dodám len toľko. Vec dôvery v Boha.
ty vole, tie tvoje prirovnania (Je to ako s jablkom. Buď ho zješ ešte nedozreté a bude ti skôr na škodu. Alebo si počkáš a zješ ho, keď dozrie - to bude vášmu vzťahu na osoh,.. bla bla )
to mozem povedat aj, ze sex je ako dobra svieckova. bud ju zjes co najskor, ked je tepla, alebo si ju odlozis do chladnicky a vytiahnes nechutnu o tyzden a zohrejes v mikrovlnke.
dalsie moje nazory su stotoznene v tomto videu, nechce sa mi to rozpisovat: http://www.videacesky.cz/skece/jim-jeff ... abozenstvi
its funny cuz its true
to mozem povedat aj, ze sex je ako dobra svieckova. bud ju zjes co najskor, ked je tepla, alebo si ju odlozis do chladnicky a vytiahnes nechutnu o tyzden a zohrejes v mikrovlnke.
dalsie moje nazory su stotoznene v tomto videu, nechce sa mi to rozpisovat: http://www.videacesky.cz/skece/jim-jeff ... abozenstvi
its funny cuz its true
-
qwerty-xyz
--- Takze sme dospeli k zaveru. V tvojom zivote sa ziaden zazrak nekonal, Tie očné hrátky su blbina ako das, pretoze to je normalna regeneracia, ja som sa s petardami inak ohral aj sa este aj ohram a viem o com pisem.
--- Nikdy si boha nevidel ani nikoho z nemu podobnych, ziadnych anjelov ani opdobne, to je fajn, aspon nemas diagnozu na anti-psychotika, aj ked ja by som ti z oddelenia klinickej psychiatrie isto iste nieco vybral.
--- Nevies dokazat co bolo pred bohom a DRISTY ale vyslovene DRISTY ze tajomstvo svatej trojice si nechaj pre dalsich 15 rocnych spoluziakov, NEhonicov, a vyznavacov krizikov ktori ti to mozno este zozeru, INTELIGENTNY a vseobecne rozhladny clovek, s dnesnym pristupom k informaciam, a vedomostiam ti to proste uz nezbasti CELY SVET ti uz na tu cirkev serie, a priznajme si narovinu ide to s nimi vsetkymi pekne do riti.
Keby ste aspoň trošku hľadali a skúmali.... Je toľko očividných zázrakov. Veľké množstvo eucharistický zázrakov. Páter Pio, nespočítateľné množstvá ľudí boli uzdravený zo svojich nevyliečiteľných chorôb v mene Ježiš, dôkazy v Biblii popísané aj históriou. Noemová archa...
Ale ak sa človek nepresvedčí sám, nikdy neuverí. Ale čo vám hovoriť? Ak je niekto úprimný pochopí, neúprimný zostane zatvrdnutý a ani pravda s ním nepohne...
"alebo si ju odlozis do chladnicky a vytiahnes nechutnu o tyzden a zohrejes v mikrovlnke."
Keby si vedel koľko vzťahov sa rozpadlo len preto, že tam príliš rýchlo ťahali sexualitu... Ale v manželstve sexualita nikdy neuškodila...
Ale ak sa človek nepresvedčí sám, nikdy neuverí. Ale čo vám hovoriť? Ak je niekto úprimný pochopí, neúprimný zostane zatvrdnutý a ani pravda s ním nepohne...
"alebo si ju odlozis do chladnicky a vytiahnes nechutnu o tyzden a zohrejes v mikrovlnke."
Keby si vedel koľko vzťahov sa rozpadlo len preto, že tam príliš rýchlo ťahali sexualitu... Ale v manželstve sexualita nikdy neuškodila...
Not sure if troll, or actually serious...
Qwerty, to je irónia, ty mu hovoríš aký je "náboženský fanatik", a pritom nevidíš aký si ty ateistický fanatik
Hrnieš sa dopredu ako buldozér, použiješ akýkoľvek (aj nezmyselný) argument, len aby si si bezhlavo presadil svoje, pritom absolútne nedbáš na jeho argumentáciu, všetko hneď zavrhneš. Takto sa diskusia veru nevedie
A ak si myslíš že kresťania sú duté hlavy a že nevedia rozmýšlať, opak je pravdou. Môžem ti garantovať, že keby si sa prišiel pozrieť do nejakého spoločenstva mladých, bol by si šokovaný. 
-
mirak2
Hardcore addict
no mal som spoluziaka na strednej, ktory bral vieru trochu viac vazne, nenadaval, nepil, slusak, na biblicke olympiady chodil reprezentovat... surprise, surprise, bol to asi najmenej chytry chlapec v triede a to sa aj dost snazil, aby sa dostal na taku uroven.
Artmesai:
Inak, keby som nepoznal viac ľudí s podobnými názormi, tak by som si myslel od prvého príspevku že si robí prdel, ale teraz už fakt neviem či to je trolling alebo to myslí vážne. Takéto názory som ešte nezažil, nevidel, nepočul.
A keby si aspoň ty trošku hľadal a skúmal, tak zistíš, že na každý tebou popisovaný dôkaz + ďalšie, existuje aj iné logickejšie vysvetlenie, z pohľadu druhej strany. Prip. to druhá strana vyvracia. Viac k tebe už neviem, nemôžem a ani nechcem, až sa mi rozum zastavuje.Keby ste aspoň trošku hľadali a skúmali....
Inak, keby som nepoznal viac ľudí s podobnými názormi, tak by som si myslel od prvého príspevku že si robí prdel, ale teraz už fakt neviem či to je trolling alebo to myslí vážne. Takéto názory som ešte nezažil, nevidel, nepočul.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
wtf? V manželstve sexualita nikdy neuškodila? Ty kde žiješ? Len v tej blbej súdnej sieni čo chodí na jojke bolo minimálne 20 prípadov kde jeden z manželov podvádzal druhého s milenkou/milencom lebo im vzájomný sex nevyhovovalArtmesai napísal:...
A ťahali príliš rýchlo sexualitu? Preboha, veď tu nikto nenapísal že po týždni chodenia sa máme spolu vyspať. Nech sú pred prvým sexom spolu pol roka, rok, dva roky.. koľko len potrebujú. Aký je v tom rozdiel oproti tvojím prípadom? Tiež môžu do toho rýchlo ťahať sexualitu, tak sa narýchlo po pol roku vezmú.
...keby si vedel, kolko vztahov sa rozpadlo, lebo zacali tr*kat az po svatbe... a kolko ich vydrzalo, lebo rychlo tahali sexualitu.Artmesai napísal: Keby si vedel koľko vzťahov sa rozpadlo len preto, že tam príliš rýchlo ťahali sexualitu... Ale v manželstve sexualita nikdy neuškodila...
Artmesai: tebe sa pekne píše o biblii keď máš 15 a žiadne problémy. Neplatíš si bývanie, jesť máš zadarmo... Počkaj keď trošku dospeješ a tvoj Pán sa na teba s prepáčením vysere.
Na tuším birdz alebo kde som čítala tiež takúto tému, kde si baba našla chalana čo je silno veriaci a chce sex až po svadbe. Nakoniec mali sex pred svadbou. Porovnala som dátumy kedy písala že už to mali a kedy založila tému. Trvalo to 2 mesiace. To ani ja som nemala po dvoch mesiach vzťahu sex ako tento silný kresťan. Takže keď trošku vyrastieš a prestaneš byť v tých sektárskych kruhoch (rodina, náboženstvo v škole, kostol) a začneš rozmýšlať rozumom (prípadne si nájdeš babu tak aj penisom) tak potom sa vráť diskutovať a obhajovať ako dôležité je riadiť sa v 21. storočí pravidlami ktoré fungovali pred 2000 rokmi
tu je tá téma: http://www.zdravie.sk/sz/510/t1590422/p ... vadbe.html
takže oprava: nejakých 10 dní ho táto viera a názor sex až po svadbe držali.
Na tuším birdz alebo kde som čítala tiež takúto tému, kde si baba našla chalana čo je silno veriaci a chce sex až po svadbe. Nakoniec mali sex pred svadbou. Porovnala som dátumy kedy písala že už to mali a kedy založila tému. Trvalo to 2 mesiace. To ani ja som nemala po dvoch mesiach vzťahu sex ako tento silný kresťan. Takže keď trošku vyrastieš a prestaneš byť v tých sektárskych kruhoch (rodina, náboženstvo v škole, kostol) a začneš rozmýšlať rozumom (prípadne si nájdeš babu tak aj penisom) tak potom sa vráť diskutovať a obhajovať ako dôležité je riadiť sa v 21. storočí pravidlami ktoré fungovali pred 2000 rokmi
tu je tá téma: http://www.zdravie.sk/sz/510/t1590422/p ... vadbe.html
takže oprava: nejakých 10 dní ho táto viera a názor sex až po svadbe držali.
-
DarkNation
Expert
Artmesai: Vezmi si priklad paru,chlap ma penis velky 35centimetrov a zena to zisti az po svadbe(kedze pred svadbou pre nich boli take veci tabu,nemala to ako vediet) a v pri ich prvom pokuse o pomanzelsky obaja zistia ze z fyziologickeho hladiska to seba jednoducho nepasuju,zenu sex neskutocne boli a tak si to ani jeden z partnerov neuzije.Kde sa stala chyba?
DarkNation: V tomto prípade by chyba bola zrejme v tom, že podľa mňa by sa nemali miešať moc kultúry medzi sebou. 
Myslel som si, že len moja terajšia priateľka je tak nábožensky založená 
No ako vidím tak som sa mýlil a dosť silno, a dokonca ešte chalan, ach, úprimne sa ťa spýtam, ako môžeš pozerať na všetky tie krásne čajky v meste a hlavne teraz cez leto a nemať hriešne úmysli, alebo keď si s priateľkou, tak s ňou vôbec nedráždiš, neviem ale ja by som to nevydržal
No ako vidím tak som sa mýlil a dosť silno, a dokonca ešte chalan, ach, úprimne sa ťa spýtam, ako môžeš pozerať na všetky tie krásne čajky v meste a hlavne teraz cez leto a nemať hriešne úmysli, alebo keď si s priateľkou, tak s ňou vôbec nedráždiš, neviem ale ja by som to nevydržal
Filipito: Ale veď ak má chlapec 14-15 rokov a nemá žiadnu priateľku, tak to vie vydržať asi ľahko. Otázka je tá, že čo keď si nájde priateľku, ktorá nebude chcieť čakať do svadby, ktorá bude chcieť z času na čas vymýšľať...
Je to možno long shot, ale to by som veľmi zvedavý, ako by sa chlapec zachoval potom, keď príde ku konkrétnej situácii a bude sa musieť rozhodnúť tu a teraz, že čo a ako. Teraz má teóriu zmáknutú v malíčku, ale či by to vedel využiť v praxi všetky tie reči, to je otázne.
Je to možno long shot, ale to by som veľmi zvedavý, ako by sa chlapec zachoval potom, keď príde ku konkrétnej situácii a bude sa musieť rozhodnúť tu a teraz, že čo a ako. Teraz má teóriu zmáknutú v malíčku, ale či by to vedel využiť v praxi všetky tie reči, to je otázne.
raz by dostal krásnu pusu + by mal možno priateľkinu ruku v nohaviciach a neviem neviem či by si stál za tou teóriu 
Veď presne o tom hovorím. Teóriu môže ovládať akokoľvek dobre, ale keď príde prax, tak by stálo zato vidieť, čo mu prebieha hlavou. 
-
DarkNation
Expert
Napríklad taký jonah Falcon ma 34 cm a to je beloch