Ma to zmysel?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Sadowl
Novice
Novice

Ma to zmysel?

Príspevok od používateľa Sadowl »

Tuto temu budem pisat pod novym nickom kedze chcem ostat v anonymite. Tento prispevok bude dlhy za co sa dopredu dost ospravedlnujem, ti ktori to docitaju dokonca im dakujem a prosim vyjadrite k tomu svoj nazor, lebo ja uz skutocne neviem ako dalej.
S mojim priatelom som uz cca 2 roky ale posledne tyzdne/mesiace, som proste nebola vo svojej kozi. On si to aj vsimol a zvykol sa ma spytat co mi je naco som ja vzdy zareagovala ze nic vsetko je ok(ja sama som vlastne nevedela co sa deje). Vec sa ma tak, ze ja ho neskutocne milujem(je to moja prva velka laska aj ked niesom ziadna pubertiacka). Z jeho strany vsak necitim taky isty cit. Je ku mne dobry to ano stara sa o mna, chodievame na rozne vylety, smejeme sa spolu...ale citovo je akokeby chladny, mam pocit ze proste ja ho milujem o dost viacej ako on mna. Uz davnejsie sa stalo take ze to bolo na rozchod(pre zistenie istych veci co nechcem konkretizovat) ale aj vtedy sa nejako nesnazil ten vztah zachranit, ja som skor bola iniciatorom zachrany ako on, pricom ten preslap urobil on a nie ja. Ja sa snazim svoje city k nemu brdzit pretoze nechcem aby to vyzeralo tak ze ja sa k nemu vzdy budem tulit a on nic). My dvaja spolu fungujeme super rozumieme si, ale mam pocit ako keby sme boli sor kamarati, fakt sa vela smejeme ale prejavy tych citov su zriedkakedy..zle je aj to ze v posteli si (podla neho rozumieme) podla mna by to mohlo byt o dost vasnivejsie a menej stereotypne(a o doost castejsie). Hovori ze proste on je v tych veciach taky ale ja viem, ze so svojimi ex to mal inak nastavene ako so mnou. Ja som z neho vlastne ani na zaciatku vztahu necitila vasen ako to pri zaciatkoch vztahoch byva, takze to nemoze byt sposobene casom ktory sme spolu. V inych vztahoch som nikdy nebola ziarliva, ale pri nom odkedy sa stali iste veci proste ziarlim. Strasne to chcem potlacat ale niekedy sa to proste neda lebo sa diali(keby to tu opisem tak az neuveritelne veci) a proste niekedy mu neverim. On ziarlivy vobec ale vobec nieje co mi pride divne a pripisujem to k tomu ako ma celkovo berie.. Som v skutocne velmi zlej situacii nakolko na jednej strane s nim chcem ostatnem kvoli mojej velkej laske k nemu, na druhej strane vsak niekedy tak trpim, ze mam pocit akoby bolo lepsie sa ho vzdat..fakt mam pocit akokeby bolo prekliatie niekoho tak milovat
Bushido
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Ma to zmysel?

Príspevok od používateľa Bushido »

Ja často hovorím ľuďom, rob tak, ako cítiš že je to správne. Možno keby ten vzťah ukončíš, tak zistíš, či k tebe niečo cítil a či bude zisťovať čo sa stalo prípadne sa snažiť o nápravu. Ak to zobere v pohode, tak k tebe asi fakt veľa necítil.
Alebo je tu druhá možnosť, najbližšie mu nepovedz že ti nič neni, keď je toho kua dosť... Cítiš sa úplne zle a trápiš sa, tak mu nehovor, že ti nič neni, ale vysvetli mu situáciu. Veľa vzťahoch krachne na tom, že si ľudia nevedia niektoré veci povedať. Komunikácia je základ, len sa treba vzájomne chápať.
Sadowl
Novice
Novice

Dneska som mu vysvetlila o čo ide..povedal že ma miluje ale že ked som uz rozhodnuta nebude ma presviedcat a radsej nech netrpim a niesom s nim ako keby som mala trpiet s nim...nieco v tomto zmysle.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Po dvoch rokoch to tak byva, ze city opadnu, beriete sa ako kamarati a clovek sa spamata az vtedy ked je uz neskoro. A to pisem z vlastnej skusenosti kde to skoncilo po troch rokoch, tiez sa citila ako kamaratka, v posteli to bolo tiez stereotypne a mne to bolo ako keby jedno. Ked nastal prvy problem z jej strany, az vtedy som si uvedomil, ze nechcem o nu prist a zacal som bojovat a chcel som to zlepsit, ale za ten mesiac som to nestihol a rozisli sme sa. Ked sme sa po par mesiach rozpravali, tak mi povedala, ze ona sa snazila, ale ze to uz neslo a ze to chcela davnejsie ukoncit, ale to nedokazala.

Moja rada je to, aby ste sa hlavne uprimne a od srdca porozpravali, aby si mu povedala to co si tu napisala a povedala mu to podrobnejsie, uviedla priklady a ukazala mu svoje city. Na tahu je on, prave on sa musi teraz spamatat.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Ty sa mu vyznas a vrati sa ti reakcie ze ked uz si sa rozhodla, ze ta nechce trapit? Este chce nechat aj rozhodnutie rozchodu na tebe aby on mal ciste ruky. Ten clovek ta nemiluje a ty to vies uz dlhsie. Presne ako si povedala uz ste iba kamarati.
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

sadowl.. niekedy nie je lahke najst tie spravne slova v krizovych okamihoch
.
tie ostatne veci prichadzaju casom v kazdom vztahu. a nemozes porovnavat studentske bezproblemove vztahy s tymi realnymi (do ktorych sa pletie praca, stres, financie...).daj tomu este sancu, sustred sa na to pekne..a hlavne, ked ta nieco serie, tak to povedz
.
ver mi alebo nie..mate viac, ako mnoho inych parov

//pisem jej. nepremietaj si vsetko na svoj vztah :psssst:
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Lumir, zabudas ale na jednu vec, ona je podla mna ta, ktora sa sustredi na to pekne, povedala co ju serie. Ale druha strana je chladna a to je prave ta strana, ktora si musi uvedomit, ze je to chladne, ze nieco neklape, ze v posteli to nie je najlepsie, ze treba nieco zmenit, treba tam dat romantiku (ale zaroven aj posedenia s kamaratmi).
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Mozno sa ten vztah naozaj musi dostat do kritickej -existencnej situacie, aby si ta lahostajnejsia polovicka uvedomila, ze co vsetko je v hre a o co moze prist.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Sadowl napísal:Dneska som mu vysvetlila o čo ide..povedal že ma miluje ale že ked som uz rozhodnuta nebude ma presviedcat a radsej nech netrpim a niesom s nim ako keby som mala trpiet s nim...nieco v tomto zmysle.
to ako vážne? Takúto odpoveď po dvoch rokoch? Žiadne bojovanie, žiadne slzy, žiadne slová aby si nebláznila? Toto nevyzerá dobre, si mu úplne lahostajná.
Sadowl
Novice
Novice

nič proste...chce vysvetlienia, ale vsetko som mu uz povedala..
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Mne to pripadá ako keby na ten rozchod čakal, a teraz si mu konečne dala dôvod. Ale nechce aby bol on ten čo nechal ženu, chce aby si bola vinná ty.

//edit: prvú časť svojho príspevku som zmazal, zle som si prečítal jeho reakciu tak to čom napísal bolo úplne odveci :)
INsomNIA
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa INsomNIA »

Mne sa stalo nieco podobne.Ten stary Goldstein tak isto vyckaval...az som sa z inej strany dozvedela, ze on planoval rozchod.
A tiez tvrdil, ze nam to v posteli neklape.
Na tvojom mieste by ma moja hrdost donutila rozist sa.
Sadowl
Novice
Novice

No, mne on vcera tvrdil ako si ma chce vziat a nebyt s nikym inym len so mnou..to je cele uplne rozpoluplne..
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

Mne takisto skrachoval vzťah na tom, že babe niečo vadilo (samozrejme to bola z časti aj moja chyba), ona mi to dlho nehovorila a keď už sa z toho konečne vyrozprávala, tak už bolo neskoro a nedalo sa to už začať zachraňovať, lebo sa rozhodla, že bude lepšie byť single.

No z jeho reakcie na tvoje slová to vyzerá tak, že mu prípadný rozchod vôbec nebude prekážať, hoci to neznie dobre. Len nechce byť ten, kto to ukončí. V takto pokročilom čase sú už len 2 možnosti: buď sa jeho prístup k tebe naozaj zmení o 180° alebo môžeš pomaly začať rozmýšľať nad tým, ako najlepšie vyplniť voľný čas, ktorý si doteraz trávila s ním. Viem, prepáč, je to kruto povedané, ale pokiaľ si presvedčená o tom, že nezdieľa tie city rovnako silno, ako ty, resp. že by ich mal prejaviť o čosi viac, tak to nemá zmysel príliš dlho naťahovať. Ja uznávam ten názor, že vždy vo vzťahu jeden miluje viac, ako ten druhý, ale mala by tam byť aspoň aká taká rovnováha, nemalo by to byť až príliš rozdielne v tomto smere.

Držím palce, nech sa to vyrieši. Ak nie, tak určite vieš, čo je treba robiť. Hlavu hore. :)
test
Hardcore addict
Hardcore addict

hd_ - Nieco vadilo znamena co, ze ti aj povedala presne priciny alebo len nespecificky kategorizovala co jej vadi, alebo to vobec neopisala, len povedala "nie je to take ako by som chcela, nieco mi vadi, nieco mi nesedi", ha? Pretoze ak nevie nic upresnit, tak ani sama nevie co jej vadi a co chce, co zmenit a i.
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

Povedala mi konkrétne, čo jej vadilo (nebudem to špecifikovať, ale povedala to neskôr, ako by bolo vhodné). Ja by som sa neuspokojil s nejakou neurčitou odpoveďou typu "nie je to také, ako by som chcela" alebo "čakala som od toho niečo iné". To je zas na inú debatu, takže to nie je teraz podstatné.

Ide o to, aby Sadowl povedala priateľovi presne to, čo má na srdci a bola čo najviac konkrétna, vtedy je určite vyššia šanca niečo vyriešiť. Ak je však reakcia taká, akú predviedol jej priateľ, tak to stojí za uváženie, či to má zmysel alebo nie.
enterprise
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa enterprise »

Neviem. Všetko, čo si napísala, je len na základe tvojich pocitov keďže ja som s jednou cca 8 mesiacov, ale viem, že sú niekedy zveličené. :) Tak mu to normálne všetko povedz. Veď je to tvoj frajer, preboha. A podľa reakcie sa zariaď.

Ja ti verím, že to máš ťažké. Mysli však nato, že aj on môže mať nejaké problémy, o ktorých ty nevieš. Preto tak reaguje....
maciatko99
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa maciatko99 »

Ako sa to zmenilo sa posledné dni? Napíš či sa pohli ľady, som veľmi zvedavá.
Sadowl
Novice
Novice

Boli sme na dovolenke, vyrozpravali sme si to...zda sa mi ze iste veci pochopil a aj povedal ze sa to bude snazit napravit takze teraz je to fajn
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Len aby to nebolo len chvilkove, sama uvidis. Potom napis ako to bude o tyzden, dva alebo tri.
Napísať odpoveď