Autá značky FIAT
Re: Autá značky FIAT
z mojej strany FIAT nikdy v zivote..
s fiatom mam skusenosti len cez kamosa, ktore si kupil punto 96, mal ho casto v servise, vymenili mi snad pol motora (zhasinalo mu na neutrali, kolisali otacky, kopec veci s elektrikou, neslo kurenie, zaradil spiatocku, nesvietilo, palubovka mu pulzovala podla rychlosti a pod.). po dvoch rokoch ho predal a kupil fiat punto 2002. v zaruke mu vymenili opat par veci v motore, horsie ze na diely musel cakat (to bola asi chyba predajcu ze nemal diely skladom). Pametam si len skrtiacu klapku, vymenili ju mesiac po kupe, cakal na tu viac ako tyzden..
Fiat ma nikdy nepritahoval a asi ani nebude. To je ale len moj osobny pocit. Pre mna je to bezduche auto, podobne ako vw group..
Fiat ma nikdy nepritahoval a asi ani nebude. To je ale len moj osobny pocit. Pre mna je to bezduche auto, podobne ako vw group..
Ja som fiat tiez nemohol ani vidiet a nakoniec aj jeden mam. Prisla dobra kupa punta 2004 1,2 a nemozem nic zle na to auto povedat. Za tie peniaze je to uplne super auto. Taky bicyklik do mesta s dobrou spotrebou. Velmi milo ma prekvapila znacka fiat. To je asi tym ze nic som od nej ani necakal
. Samozrejme, ze s mojim E90 to nemozem porovnavat v nicom, ale ani v cene.
-
johny541
King
- Kontaktovať používateľa:
Mali sme Mareu Weekend 1.9JTD už poriadne dávno a nebol s ním absolútne žiadny problém. Kupované pri tuším 100tis. km a predané pri 180 000. Vynikajúco poslúžilo rodine. Neviem, každy sa sťažuje na Fiat, Citroen, Renault. Mali sme všetky spomínané značky a v živote sme s nimi problém nemali. Ba dokonca Renault Laguna (starší po facelifte, 2 generácie dozadu) bol sto krát pohodlnejší ako passat toho istého dáta. Aj čo sa týka sedačiek, aj čo sa týka podvozku. To bolo veľké plus na dlhé cesty pre rodinu.
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
mam stilo 1.9 jtd a je to skvele. absolutne sa to nekazi, davno ma kilometre ked by malo vsetko odchadzat a vsetko je ok. max. capy som menil. jazda vzadu je hrozna, no vpredu je to OK. mali sme aj bravu motor 1.4 co je najhorsi aky len mohol byt, kazovy a jazdilo sa mi na nej super. kazilo sa to lebo sa o to nikto nestaral
Mám osobnú skúsenosť s Fiat Marea Weekend 1.9TD (r.v. 1996), jazdil som na ňom zhruba 1,5 roka a keď som ho predával, normálne sa mi tlačili slzy do očí. Čo som sa napočúval, že sa to bude stále kaziť a že sa samo rozpadne kvôli hrdzi. Nakoniec za celý ten čas som menil akurát náboje zadných kolies. Bolo obdivuhodné, že keď sme boli v aute 5 + plný kufor, na diaľnici išlo auto krásne svižne, žiadna brzda premávky. A hlavne, interiér bol veľmi pohodlný a osadený kvalitnými sedačkami, na ktorých za celé tie roky neboli natiahnuté poťahy a aj tak vyzerali ako nové. Okrem toho bola prítomná aj klíma a ABS. Nový majiteľ si tiež nevie Mareu vynachváliť a dokonca zanevrel na svojho Passata, ktorý "nemá také pohodlie a ťah do kopca". 
Kamarát má Fiat Pandu 4x4 a nedá na ňu dopustiť.... Pár krát som sa v nej viezol a za tie peniaze je to fajn vozítko - pokiaľ niekto nemá na poriadne SUV, ale potrebuje 4x4 tak je to dobrá kúpa. Priechodnosť má väčšiu ako by človek čakal, dokonca kúri (talianske auto!!!) a zatiaľ je spoľahlivé.... Ja som síce na iné kategórie a značky vozov, spomínaný Fiat sa mi celkom pozdáva.... Dokonca by som si ju vedel predstaviť ako 3. auto v rodine....
Inak nejako Fiaty nepoznám a ani ma nelákajú....
neber si to k srdu, ani ta nechcem urazat, nic proti tebe, len proti fiatom...Pinhead napísal:Kamarát má Fiat Pandu 4x4 a nedá na ňu dopustiť.... Pár krát som sa v nej viezol a za tie peniaze je to fajn vozítko - pokiaľ niekto nemá na poriadne SUV, ale potrebuje 4x4 tak je to dobrá kúpa. Priechodnosť má väčšiu ako by človek čakal, dokonca kúri (talianske auto!!!) a zatiaľ je spoľahlivé.... Ja som síce na iné kategórie a značky vozov, spomínaný Fiat sa mi celkom pozdáva.... Dokonca by som si ju vedel predstaviť ako 3. auto v rodine....
ma niekto ponatia kam sa dokaze dostat obycajna trapna felicia s predkom? a o priechodnosti ani nehovorim a o cene duplom nehovorim..
ale aby som bol este k teme... na dispecingu mame dva fiaty, ducato a doblo. dakujem pekne. co sa tyka ducata, to tu nejdem rozoberat, lebo sa bavime o osobakoch nie o dodavkach alebo "light truckoch" . Co sa tyka Fiata Dobla (po face lifte tusim to je jednotkova rada r.v. 2007). nidky. pruzenie? tu sa o nejakom pruzeni neda hovorit. pohodlnost sedadla? ked si odmyslim nenastavitelnu laktovu opierku, tak clovek sedi na drevenej lavicke potiahnutej nejakou talianskou latkou. nehovorim o tom, ked zacne prsat na tu plechovu strechu izolovanu a tlmenu nicim, clovek is pripada ako keby sedel v sude. motor rozoberat nejdem, lebo to pri 1,4 zazihovke zmysel ani nema, nakolko to auto ma vykon asi viac v minuse ako v pluse (multijet je ina kapacita). co sa tyka opravy ci uz zamkov dveri, veci okolo pristrojovky, tapacirov dveri, elektriky motora... malo krat sa stane, ze nieco clovek rozoberie bez toho aby sa nieco zlomilo. to proste neexistuje a makaronovci sa vyhrali s tym aby ukryli 2-3 skrutky tak, aby ste ich ledva nasli. elektricke konektory pri motore alebo pri elektrickych dieloch v 75% ich nemozno rozpojit, lebo su zaoxidovane a v niektorych pripadoch mi to pripada ako keby boli zalepene... nahradne diely velmi drahe a casto maju neocakavanu schopnost vydrzat menej ako druhovyroba.
sused kupil Fiat Stilo 1,6i 76KW, ako ho kupil stale sa nieco kazi, nefunguje, hapruje. hned som mu povedal, ze si radsej mohol za 1600€ kupit Fabiu alebo ja neviem nejaku G III alebo dolozit peniazky a kupit G IV...
este zacriem ku ku Fiatom Ducatam... ked zacnete citat nejake forum, tak velke percento sa zacina slovami "TOTO AUTO SI V ZIVOTE NEKUPUJTE" s tym jednoznacne suhlasim, alebo dalsie slusne hlody ako "to ani nehovorim o tom, ze sa zacnu chybove kontrolky na pristrojovke rozsvecovat len tak pre zabavu".. to svedci o kvalite fiatov. ani servis nemaju najexcelentnejsi (teraz myslim FIAT vseobecne)
Fuxxo: s tým Ducatom brzdi...o akých percentách tu píšeš...schválne daj mi link na fórum kde píšu samé nesváry....chlape tie dodávky, jedno či staré alebo novšie (nie úplné nové) majú nabehané ťažké kilometre každé jedno..a stále tie autá chodia.. a že by majitelia nejako krachovali
tie staršie ročníky si zoservisoval za pár korún a išlo to do zblbnutia
schvalne.. co ma nabehane viac Ducata alebo T4-ky? pohrabem sa na forach a postnem to sem.. take zaujimavosti ta asi netrapia.. citat dobre veci to hej ale ostatok nechat pretiect pomedzi prsty..Header napísal:Fuxxo: s tým Ducatom brzdi...o akých percentách tu píšeš...schválne daj mi link na fórum kde píšu samé nesváry....chlape tie dodávky, jedno či staré alebo novšie (nie úplné nové) majú nabehané ťažké kilometre každé jedno..a stále tie autá chodia.. a že by majitelia nejako krachovali
ale jasné že aj T4
ja som reagoval na to ako si spomenul tie fóra.. mi to prišlo ako keby všade je o tom aute písaný iba hnoj. Pritom som mal dá sa povedať v rodine 3 Ducata a žiadne nebolo nespoľahlivé. Ba by som povedal že slúžili veľmi dobre.
Pozri, iné je čo sa píše niekde na "fundovanom" fóre a iné to môže byť zasa v reály. Už som to tu písal že záleží od kusu + FIAT sám o sebe....ale stále mi nepríde že by to boli tak zlé autá
Pozri, iné je čo sa píše niekde na "fundovanom" fóre a iné to môže byť zasa v reály. Už som to tu písal že záleží od kusu + FIAT sám o sebe....ale stále mi nepríde že by to boli tak zlé autá
na firme mame dve ducata dvojkove, a problem za problemom... dnes ti tie fora nepostnem, musim napisat kolegovi, ktory momentalne hadze slinu na vankus a on ovlada viac tieto fora ako ja... a uvidis, ze ked si to precitas sa aj celkom slusne zasmejes na tom, ako to podali ludia, ktori vlastnia ducata a problemy riesli cez autorizovany servis FIAT 
Oco mal firemne Doblo pred 6 rokmi to prve 1,9 jtd tusim a nedal na neho dopustit rozvazal na nom stavebne stroje a aj ked bol nalozeny tak to islo, bolo iba dvojmiestne takze pocit z jazdy sa neda opisat, ale v predu sa sedelo fajn, tieto nove fiaty su ale otrasne a nemoderne. Cest 500vke ktoru si ale ziadny chlap nekupi.
Header - nasiel som nieco pre teba
toto mi najviac utkvelo v pamati 
http://www.dieselpower.cz/forum/viewtop ... ht=#468602
//autoeditácia príspevku (01 Sep 2012, 18:45)
a este len doplnim, ze to sa jedna o motor Multijet 160... a o kazovosti mtorov Multijet 100 to ani nehovorim...
//autoeditácia príspevku (02 Sep 2012, 21:07)
pre karmistu: človek by mal hodnotiť na základe vlastných skúsenosti. tie očividne mať nebudeš.
dakujem za komentar. ty ma asi osobne poznas, ked toto tvrdis, ze ty frajer nasiakly informaciami.. zec mi kiwi primitiv bez podpisu
http://www.dieselpower.cz/forum/viewtop ... ht=#468602
//autoeditácia príspevku (01 Sep 2012, 18:45)
a este len doplnim, ze to sa jedna o motor Multijet 160... a o kazovosti mtorov Multijet 100 to ani nehovorim...
//autoeditácia príspevku (02 Sep 2012, 21:07)
pre karmistu: človek by mal hodnotiť na základe vlastných skúsenosti. tie očividne mať nebudeš.
dakujem za komentar. ty ma asi osobne poznas, ked toto tvrdis, ze ty frajer nasiakly informaciami.. zec mi kiwi primitiv bez podpisu
Ludia co hovorite na fiat mareu weekend v benzine? Uvazujem ze by som nieco taketo zaobstaral pre zenu
nezda sa ti to pre zenu velke?
Ani nie kedze bude na tom jazdit aj s dcerou a ked niekam ide tak potrebuje zbalit pol domacnosti
a nech sa nauci poriadne parkovat s takymto autom kedze mam v plane o cca rok dva kupit galaxy
parkovat by si ju mal naucit ty, nie? 
-
Makovnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
"....malo krat sa stane, ze nieco clovek rozoberie bez toho aby sa nieco zlomilo. to proste neexistuje a makaronovci sa vyhrali s tym aby ukryli 2-3 skrutky tak, aby ste ich ledva nasli. ... "
To uz ked ma dakto lave ruky a je mechanicky neschopny, tak sa to zial stava.
Uz si rozoberal Seata? az potom uvidis, co su schovane sruby a uchyty.
Nahradne diely na Fiaty nie su vobec drahsie nez na vsetku konkurenciu. Neviem odkial sa tento otrepany blabol nesie, ale vidam to vsade mozne a je to samozrejme blud, staci si pozriet katalogy, napr. www.elitecat.sk.
Samozrejme je to vyjma dielov "zarucene lacnych od kamosa" na Das auto koncern, kde sa moze stat, ze si kupujete diel na svoje auto, zatial co niekto iny si kupuje zarucene super lacny diel z vasho auta.
To uz ked ma dakto lave ruky a je mechanicky neschopny, tak sa to zial stava.
Uz si rozoberal Seata? az potom uvidis, co su schovane sruby a uchyty.
Nahradne diely na Fiaty nie su vobec drahsie nez na vsetku konkurenciu. Neviem odkial sa tento otrepany blabol nesie, ale vidam to vsade mozne a je to samozrejme blud, staci si pozriet katalogy, napr. www.elitecat.sk.
Samozrejme je to vyjma dielov "zarucene lacnych od kamosa" na Das auto koncern, kde sa moze stat, ze si kupujete diel na svoje auto, zatial co niekto iny si kupuje zarucene super lacny diel z vasho auta.
Keď už budeš nejakú konkrétnu Mareu Weekend obhliadať:jami napísal:Ludia co hovorite na fiat mareu weekend v benzine? Uvazujem ze by som nieco taketo zaobstaral pre zenu
1. popozeraj hore nad vodičovými aj spolujazdcovými dverami, či sa neodlupuje lak a ako to vyzerá s hrdzou.
2. otvor kufor, vyklop zadný nárazník (pozor aby išiel vyklopiť! ak nejde, dosť veľká pravdepodobnosť, že to bolo búrané a opravené len tak na oko) a prezri, či tie kovové časti nie sú prehnité.
3. auto zdvihnúť, alebo dať nad jamu - skontrolovať stav výfuku, konkrétne či nie je prehrdzavený a či nie je roztrhnutá harmonika, skontrolovať plastový kryt motora - ak je prehnutý, aj pri menšej nerovnosti s ním budeš šúchať o vozovku.
4. otvoriť kapotu a skontrolovať hadičku ostrekovača. Ak je tam pôvodná, pravdepodobne už bude zostarnutá a popraskaná, takže zvykne tiecť a kľudne ti vytečie aj celý obsah nádržky.
5. keď už budeš pri motore, prezri aj svetlomety - ak budú zvonka zájdené a zvnútra prepálené, nie je od veci ich vymeniť, lebo v noci to bude svietiť fakt naprd.
6. vnútri skontrolovať - el. ovl. okná (ak má), či zopína klímu (ak má), či funguje prúdenie vzduchu (ak nie, v prvom rade skontrolovať, či nie je problém s poistkou - skrinka je vľavo dole pod volantom).
7. ak má auto ABS, bolo by vhodné vyskúšať, či aj reálne funguje.
To je asi všetko, čo mi momentálne napadlo.