Vymena oleju
-
Weblink
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Vymena oleju
Ako casto menite olej? menite si ho sami? Co zo starym olejom?
-
mato951
Star
Re: Vymena oleju
na mojom aute to bude tak cca 12000km na otcovom 15 000 km, mení nám ho mechanik,olej si necháva a potom s ním vykuruje autodielnu 
-
RATZINGER666
Darca
olej menim kazdych 7500km, stary nechavam v servise 
-
hojko
Site Admin
Menim podla servisneho intervalu (obcas sa presvihne), kde konci stary, tak to netusim. Ale tusim sa to dava niekde likvidovat.
Podľa dokumentácie ku autu- každých 10 000km. Značka Mobil 1.
Mení mi ho doma sused z ulice, automechanik. Rovno hádžem aj nový olejový, vzduchový a palivový filter.
Starý olej používam do motorovej píli na nazanie reťaze.
Mení mi ho doma sused z ulice, automechanik. Rovno hádžem aj nový olejový, vzduchový a palivový filter.
Starý olej používam do motorovej píli na nazanie reťaze.
Olej si menim sam, popri tom aj olejovy filter a vacsinou aj sviecky (niektori hovoria, ze zbytocne, ale je to pareurova zalezistost). Olej odovzdavam v zbernom dvore (bohvie, kde to potom konci).
Olej mením raz ročne v servise, vychádza mi to na tých cca 12-13 tis. kilometrov akurát na servisku. Popritom všetky filtre apod. Dávajú mi tam Castrol 5W-40, čo robia so starým olejom netuším.
Olej si mením doma sám, nieje to žiadna veda, každých 8.tis. km. Starý ešte lejem do traktora, a tomu zjavne chutí, totiž žerie olej 
-
uNreal_saTch^
Professional
Raz rocne / nastaveny prejazdeny interval. Vzdy to ale presvihnem o cca mesiac, pretoze sa riadim podla palubneho pocitaca a ten mi ukaze az uz je vymena potrebne (samozrejme neletim hned na druhy den do servisu). Servis navstevujem pravidelne, ale som voci tomu mierne paranoidny. Mam pocit ze doba je taka, ze ta chcu vsetci osklbat a teda nespravia vsetko jak sa ma, pricom si vyuctuju aj pohlad na auto.
-
Suffel
Guru
Olej si menim sam, spolu s olejovym a vzduchovym filtrom, kazdych 12 000km... Stary olej nechavam uz na otca ten to dava na zberny dvor...
Ja som si vo svojich autách tiež menil olej sám. Vždy som dával 10W40. Do prvého auta (Nissan Almera N15 1.4 benzín) som dával Castrol Magnatec a menil som ho každých 15000 - 20000km. Bol som schopný toľko najazdiť niekedy aj za pol roka, takže som ho menil dva krát za tú dobu, čo som ho mal (vlastnil som ho niečo vyše roka).
Potom som mal Rover 416Si 1.6 benzín, kde som dával olej s viskozitou 10W40 ale olej som dával Valvoline Maxlife. Tu som menil olej 3x za celú dobu, čo som mal auto. Vždy po prejdení 15000km. Auto som vlastnil 3,5roka.
Teraz mám Rover 75 2.0 CDT. Olej a filtre boli menené hneď po kúpe vozidla a ako obvykle, auto dostalo 10W40 od Valvoline Maxlife. Tu budem meniť tiež každých 15000km.
Výmenu filtrov som nespomenul, nakoľko téma sa týka iba výmeny oleja. Olej nechávam, nakoľko ma strýko na chalupe aj piecku a tým olejom zakuruje. Lepšie povedané, zapaľuje tým piecku.
Potom som mal Rover 416Si 1.6 benzín, kde som dával olej s viskozitou 10W40 ale olej som dával Valvoline Maxlife. Tu som menil olej 3x za celú dobu, čo som mal auto. Vždy po prejdení 15000km. Auto som vlastnil 3,5roka.
Teraz mám Rover 75 2.0 CDT. Olej a filtre boli menené hneď po kúpe vozidla a ako obvykle, auto dostalo 10W40 od Valvoline Maxlife. Tu budem meniť tiež každých 15000km.
Výmenu filtrov som nespomenul, nakoľko téma sa týka iba výmeny oleja. Olej nechávam, nakoľko ma strýko na chalupe aj piecku a tým olejom zakuruje. Lepšie povedané, zapaľuje tým piecku.