Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?
Re: Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?
http://fico.blog.sme.sk/c/295103/Tvrde- ... iesia.html
ako vidno, tak už aj Fico pomaly prehadzuje výhybku....
možno je to o tom, že Smer má pomerne stabilnú, silnú voličskú základňu, a uvažuje ešte nad jej ďalším posilnením....
Situácia a názor spoločnosti v problematike sa zrejme začína otáčať.... Ako vidím aj v politike, aj celkovo v názore ľudí a takisto aj na základe vlastných spomienok a skúseností.... Za pozitívne to nepovažujem, ale ako jednotlivec to pre túto chvíľu zvrátiť na strategickej úrovni nedokážem (ale ako sa hovorí "Es kommt der Tag")....
Môj názor na vec je taký, že je to jeden z príznakov potvrdzujúcich postupujúcu "buranizáciu" spoločnosti.... Teda postupne viac a viac zblbnutí ľudia, odchovaní na TV, reality show, bulvárnych celebritách, ktorým je hedonistický dekadentný štýl života dennodenne predkladaný ako jediná správna alternatíva.... a tak sa sním viac a viac sami stotožnia.... to sa netýka len drôg, je to skôr o celkovom nazeraní na veci a na svet....
By som povedal, že až nezdravá tolerancia a liberalizmus.... aby to nakoniec neskončilo takto http://www.csfd.cz/film/185578-absurdistan/
Čo som si ale všimol na základe vlastných skúseností je to, že povedzme tak 10 rokov dozadu, sa tráve venovali vyslovene len ľudia, pre ktorých nemal nikto iné označenie ako feťáci a bolo to na nich znať na prvý pohľad (životný štýl, zanedbaná hygiena, absencia stáleho zamestnania či štúdia).... V dnešnej dobe (v 2007-mom som začal chodiť na VŠ, tam so si začal všímať tieto veci zase) sa tráve, extáze podobným chobotinám venuje omnoho viac ľudí ako v dobe, ktorú som spomínal.... A to aj takí, na ktorých by som to na prvý pohľad ani nepovedal.... Mám za to, že to bude tým, čo som spomínal o čosi vyššie....
Nadšený z toho nie som, ale takto to je....
ako vidno, tak už aj Fico pomaly prehadzuje výhybku....
možno je to o tom, že Smer má pomerne stabilnú, silnú voličskú základňu, a uvažuje ešte nad jej ďalším posilnením....
Situácia a názor spoločnosti v problematike sa zrejme začína otáčať.... Ako vidím aj v politike, aj celkovo v názore ľudí a takisto aj na základe vlastných spomienok a skúseností.... Za pozitívne to nepovažujem, ale ako jednotlivec to pre túto chvíľu zvrátiť na strategickej úrovni nedokážem (ale ako sa hovorí "Es kommt der Tag")....
Môj názor na vec je taký, že je to jeden z príznakov potvrdzujúcich postupujúcu "buranizáciu" spoločnosti.... Teda postupne viac a viac zblbnutí ľudia, odchovaní na TV, reality show, bulvárnych celebritách, ktorým je hedonistický dekadentný štýl života dennodenne predkladaný ako jediná správna alternatíva.... a tak sa sním viac a viac sami stotožnia.... to sa netýka len drôg, je to skôr o celkovom nazeraní na veci a na svet....
By som povedal, že až nezdravá tolerancia a liberalizmus.... aby to nakoniec neskončilo takto http://www.csfd.cz/film/185578-absurdistan/
Čo som si ale všimol na základe vlastných skúseností je to, že povedzme tak 10 rokov dozadu, sa tráve venovali vyslovene len ľudia, pre ktorých nemal nikto iné označenie ako feťáci a bolo to na nich znať na prvý pohľad (životný štýl, zanedbaná hygiena, absencia stáleho zamestnania či štúdia).... V dnešnej dobe (v 2007-mom som začal chodiť na VŠ, tam so si začal všímať tieto veci zase) sa tráve, extáze podobným chobotinám venuje omnoho viac ľudí ako v dobe, ktorú som spomínal.... A to aj takí, na ktorých by som to na prvý pohľad ani nepovedal.... Mám za to, že to bude tým, čo som spomínal o čosi vyššie....
Nadšený z toho nie som, ale takto to je....
variacia na dekadenciu Rima vztiahnuta na aktualnu dobu? je mozne, ze spolocnost je v takom stadiu, ze stupat sa uz neda a bude sa musiet stat nieco, co nas vrati znova na zaciatok, ci uz WWIII alebo nieco ine, ale za nasho zivota to asi zazijeme
Som jednoznačne za dekriminalizáciu marihuany.Naozaj som nedokázal nájsť dôvod prečo by malo byť jej užívanie zákázané. Ja osobne nefajčím marihuanu tak ako cigarety jednoducho kvôli tomu ,že dym poškodzuje pľúca..
JJ ale ten z MJ je napr. menej karcinogenny nez cigaretovy, aj ked dym ako dym skodi proste.
http://www.topky.sk/cl/100370/1307787/N ... luzi-krvi-
Takže tolko k tvrdeniu, že po marihuane je clovek v pohode a nevyvolava konflikty.....
Takže tolko k tvrdeniu, že po marihuane je clovek v pohode a nevyvolava konflikty.....
-
Digital
Guru
- Kontaktovať používateľa:
dosť komické, 1 prípad z 10000 pri ktorom zato mohla akurat "marihuana". Dosť smiešne robiť si názor na základe tohto a ešte aj na základe topiek.Pinhead napísal:http://www.topky.sk/cl/100370/1307787/N ... luzi-krvi-
To by mal byt chlapec nevinny, ked za to mohla ta zla zla marihuana.
-
Nadeo
Guru wannabe
Zavrime ho chudaka, ved si pichal travu do zil. Vobec to nema nic spolocne stym, ze to bol nejaky ko*ot, moze za to trava. Prosim ta Pinhead, topky?
Topky-netopky, islo len o to, že roznymi toxikomanmi sirene tvrdenie o tom, že po marihuane je clovek vysmiaty a nekonfliktny zjavne nemusí byť pravdivé a absolutne platné.... Je to zrejme individuálna záležitost a niekto je vysmiaty a niekto iný zase babku naporcuje ako ovcu na jatkách....
Pokial dobre citam, tak ju nezavrazdil, lebo mal haluze z travy...ale zavrazdil ju, lebo chcel od nej prachy a ona mu ich nechcela dat a este k tomu isiel zakopat svoje oblecenie aj zbran do lesa, aby zahladil stopy, takze sa jedna o klasicky pripad lupeznej vrazdy...navyse vidiet pomerne logicke triezve zmyslanie pachatela s planovanim...niekto kto kona v drogovom deliriu alebo v amoku obvykle nezahladzuje po sebe stopy, ktore by ho mohli usvedcit...
podla mna ten chalan mal problemy uz davno a nie malo...rodina nezvladla jeho vychovu...a takto to dopadlo...
nizsia inteligencia + nepriazniva osobnostna konstalacia vlastnosti + ignoracia okolia a nepriaznive prostredie + problematicky vek...a "naval prachy sem!!!"...ale jasne, urcite za to moze trava...pochybujem, ze bol priamo pod vplyvom marihuany pri spachani skutku...a to ze hulil kludne aj den predtym, to ma nieco znamenat?...jak keby som si dal rano pivo a vecer niekoho zabil, tak poviete, ze som vrazdil pod vplyvom alkoholu ??!!
podla mna ten chalan mal problemy uz davno a nie malo...rodina nezvladla jeho vychovu...a takto to dopadlo...
nizsia inteligencia + nepriazniva osobnostna konstalacia vlastnosti + ignoracia okolia a nepriaznive prostredie + problematicky vek...a "naval prachy sem!!!"...ale jasne, urcite za to moze trava...pochybujem, ze bol priamo pod vplyvom marihuany pri spachani skutku...a to ze hulil kludne aj den predtym, to ma nieco znamenat?...jak keby som si dal rano pivo a vecer niekoho zabil, tak poviete, ze som vrazdil pod vplyvom alkoholu ??!!
-
Nadeo
Guru wannabe
Ako dokazes, ze to spravil pre travu? Podla mna bol je*** a spravil to pre to.Pinhead napísal:Topky-netopky, islo len o to, že roznymi toxikomanmi sirene tvrdenie o tom, že po marihuane je clovek vysmiaty a nekonfliktny zjavne nemusí byť pravdivé a absolutne platné.... Je to zrejme individuálna záležitost a niekto je vysmiaty a niekto iný zase babku naporcuje ako ovcu na jatkách....
Otázne je, ako bol už naučený na marihuanu.. niekto dá jedného jointa a je v pohode.. iný dá polku a nevie o svete. Tak isto s alkoholom.. niekto vypije 5 pív a je v pohode, iný nevie stáť na nohách už po troch.Pinhead napísal:Topky-netopky, islo len o to, že roznymi toxikomanmi sirene tvrdenie o tom, že po marihuane je clovek vysmiaty a nekonfliktny zjavne nemusí byť pravdivé a absolutne platné.... Je to zrejme individuálna záležitost a niekto je vysmiaty a niekto iný zase babku naporcuje ako ovcu na jatkách....
On si možno dal dva šľuky s kamarátmi a šiel k babke... ale podľa mňa musel mať šľahnuté aj nejaké piko alebo podobné......
http://www.cbsnews.com/8301-205_162-573 ... t-smoking/
Vsimli ste si v poslednej dobe ,ze stale viac a viac sa ukazuje marihuana v tom lepsom svetle? A to hlavne v mainstream mediach. Ze by si konecne niekto vsimol aj odbornu stranku tejto veci a nerobil zavery len kvoli dlhorocnym predsudkom voci tzv. drogam?
Tak napriklad, co sa tyka poskodenia pluc, neviem ci sa to uz aj tu riesilo, ale co som pozeral slovenske stranky, tak 1 joint = 20 cigaretam, nachylnost na rakovinu je u fajciarov marihuany niekolko krat vacsia ako u fajciarov tabaku(clanok sa nesie v uplne inom duchu) a hla sttaci 1 poriadny odborny vyzkum, ktory zhrnuje fakty pocas niekolkych rokov a mame tu uplne iny pohlad na vec. No vyjadrite sa protidrogove komanda na tento fakt, som zvedavy co napisete :X... a len tak mimochodom nie som zastanca nicenia si pluc, urcite stale odporucam si kupit vapik v hodnote max do 300€ a nemusim sa bat o svoje pluca.
//autoeditácia príspevku (06 Aug 2012, 14:57)
http://hnonline.sk/slovensko/c1-5691655 ... de-vazenie
Takze konecne ziadne tresty za male davky, aj tak je to zosmiesnenie celeho tohto problemu, zevraj vykonavanie verejnoprospesnych prac...
Vsimli ste si v poslednej dobe ,ze stale viac a viac sa ukazuje marihuana v tom lepsom svetle? A to hlavne v mainstream mediach. Ze by si konecne niekto vsimol aj odbornu stranku tejto veci a nerobil zavery len kvoli dlhorocnym predsudkom voci tzv. drogam?
Tak napriklad, co sa tyka poskodenia pluc, neviem ci sa to uz aj tu riesilo, ale co som pozeral slovenske stranky, tak 1 joint = 20 cigaretam, nachylnost na rakovinu je u fajciarov marihuany niekolko krat vacsia ako u fajciarov tabaku(clanok sa nesie v uplne inom duchu) a hla sttaci 1 poriadny odborny vyzkum, ktory zhrnuje fakty pocas niekolkych rokov a mame tu uplne iny pohlad na vec. No vyjadrite sa protidrogove komanda na tento fakt, som zvedavy co napisete :X... a len tak mimochodom nie som zastanca nicenia si pluc, urcite stale odporucam si kupit vapik v hodnote max do 300€ a nemusim sa bat o svoje pluca.
//autoeditácia príspevku (06 Aug 2012, 14:57)
http://hnonline.sk/slovensko/c1-5691655 ... de-vazenie
Takze konecne ziadne tresty za male davky, aj tak je to zosmiesnenie celeho tohto problemu, zevraj vykonavanie verejnoprospesnych prac...
Keby sa tym vymletym hlavam v parlamente (hlavne KDH) toto opakovalo kazdy dien, mozno by z toho vzislo aj nieco pozitivne.Primár Centra pre liečbu drogových závislostí Martin Somora napriek týmto číslam nepovažuje marihuanu za najväčšiu hrozbu. „Najväčšie škody spôsobuje alkohol, ktorý je legálny. Ale keďže štát má z neho príjem zo spotrebných daní, zmeny sa asi nedočkáme.“
Neexistuje vec, ktora je neskodna ked sa s nou nezaobchadza s mierou. Aj rozky poskodzuju cievy.
No, no.
Každopoádne sa môžeme zhodnúť, že žiadne užívanie drôg a navyše časté, určite ničomu neprispieva. Démonizovanie marihuany je na smiech, takisto ako jej nekritické obhajovanie tzv. huličmi. 
Cely ten vyzkum je ale divny, kto urcuje od kedy ma byt hranica dospelosti? Stat, 18 rokov pritom nic neznaci, ludske telo sa vyvija do 21 rokov, akoze im tie testy spadli presne na hranicu 18 a menej rokov to nici IQ a 18 + uz nie?
-
axxis
Addict
lol wut? to, ze ta hranica je 18 rokov ukazali testy a nie stat Ty jelito. A navyse hranica dospelosti (resp. moznost uzivat alkohol pripadne omamne latky) je 18 len v Europe, v statoch je to 21 a v Japonsku napr. 20. Where is your god now?Korag napísal:Cely ten vyzkum je ale divny, kto urcuje od kedy ma byt hranica dospelosti? Stat, 18 rokov pritom nic neznaci, ludske telo sa vyvija do 21 rokov, akoze im tie testy spadli presne na hranicu 18 a menej rokov to nici IQ a 18 + uz nie?
Co ukazali testy? Na zaklade coho tvrdis, ze 18 rokov je hranica dospelosti podla testu? Tam sa iba pise, ze presne pred 18 rokmi zivota ked zacali fajcit sa im znizilo IQ. Preto sa znova pytam, preco by to malo byt pred osemnastkou a nie napr 20,21 ked to je realny vek, dokedy sa telo a ludska psychika este vyvija.Zato u těch, kteří začali s marihuanou před svými osmnáctými narozeninami, došlo k měřitelnému poklesu inteligenčního kvocientu.
Dalsie muchy clanku: To co je za vzorok ludi? Jedna sa o tu istu generaciu ludi z nejakeho Dunedinu citajucich iba 1037 ludi. Chcelo by to viac informacii, evidentne sa jedna o skupinu ludi, ktora je pouzivana aj na dalsie experimenty, celkovo na nich vyvijana psychicka situacia pocas vyskumu, ci nemal tento uzko vybraty vzorok aj ine problemy, napr rodinne, kulturna a vzdelavacia uroven tychto ludi, alkoholizmus, zavislost na ine drogy, motivacna uroven... toto vsetko su faktory ktore mohli ovplivnit vyzkum.
Z toho pre mna vypliva, o nic svetoborne sa nejedna a pochybujem ze tento vyzkum bude brat niekto vazne, jedna sa len o lokalny vzorok uzkej skupiny ludi, ktory nic nedokazuje, keby aspon ti ludia boli z inej casti sveta alebo aspon statu, rozdielnejsie generacie a aspon 2x tak velky vzorok, potom mozme hovorit o vyzkumu ktory nieco dokazal.
Btw ovela znamejsi vyskum na Kostarike, Jamajke a Grecku v 70-tych rokoch zas hovori napr o tom, ako je v tychto krajinach mensi vyskyt alkoholismu, vyvracia amotivacny syndrom, na vykonanom vzorku ludi sa dokazala vysoka ambicioznost, a to bol okruh ludi brany z globalnejsieho pohladu, urcite neslo o lokalnu dedinku s 1037 ludmi
//autoeditácia príspevku (02 Sep 2012, 2:39)
Tak ako pozeram na tie super seriozne vyzkumy z Dunedinu, v roku 2002 robili vyzkum, ktory bol tiez zamerany proti konope( ake prekvapive
Aspon takto, ked uz sa robi vyzkum,toto povazujem za globalny vzorok , nie lokalny Dunedin.The study of 5115 men and women took place over two decades between March 26, 1985 and August 19, 2006 in 4 American cities: Birmingham, Chicago, Oakland, Calif., and Minneapolis.