problem s pripojenim
problem s pripojenim
ahojte poradte v com by mohol byt problem ... ked zapnem PC ukazuje mi ze som pripojena na internet ale potom mi ma signale (internetu) ukazuje taky zlty vykricnik ziadny pristup na internet co to moze byt (obrazok) ...dakujem
Re: problem s pripojenim
Tebe nepise, ze si pripojena na internet. Tebe pise, ze si pripojena k wifi sieti. To znamena, ze si len spojena s tym wifi routrom. Je mozne, ze router nema nastavene DHCP pre pridelovanie IP adries alebo pri DHCP nema zadane DNS servre, takze tam by mohol nastat problem.
Skus vlavo hore kliknut na Zmenit nastavenia adaptera, potom kliknes na zariadenie, ktore tam bude a bude to wifi, neviem aky bude mat popis. Ked na to kliknes, das Podrobnosti a sprav screenshot, ktory sem vlozis do prilohy, tak ako si to spravila vyssie. Potom tie Podrobnosti zavri a ked budes na tej karte kde si klikala na Vlastnosti, tak dole vyberies Vlastnosti, potom Internet Protocol Version 4 a urob z toho screenshot.
Skus vlavo hore kliknut na Zmenit nastavenia adaptera, potom kliknes na zariadenie, ktore tam bude a bude to wifi, neviem aky bude mat popis. Ked na to kliknes, das Podrobnosti a sprav screenshot, ktory sem vlozis do prilohy, tak ako si to spravila vyssie. Potom tie Podrobnosti zavri a ked budes na tej karte kde si klikala na Vlastnosti, tak dole vyberies Vlastnosti, potom Internet Protocol Version 4 a urob z toho screenshot.
Iný PC nemáš možnosť vyskúšať? Prípadne sa pripojiť cez kábel?
no som na stolovom PC a tam ide net, mam tu zapojeny tento kluc (wifi). Lenze ked dam do notebooku tak ten kluc ani nesvieti nechapem preco
..mala som problem s windowsom a nedal sa mi vypnut a vtedy som postlacala nejake tlacitka tak bohvie ci som daco nanastavila omylom 
- Prílohy
-
- 10183876-tplink-wireless-wifi-usb-adapter-tlwn321g.jpg (37.36 KiB) 2082 zobrazení
Tam v nastaveni, ktore vidiet na druhom obrazku by som upravil DNS servre, teda tie spodne dva riadny vypln rucne a daj tam cisla 8.8.8.8 a do druheho riadku 8.8.4.4, to su DNS servre Google. Problem by mohol byt tam.
Ked ti USB kluc v notebooku nesvieti, tak je logicke, ze nefunguje. Problemom by mohol byt port na USB, skus to zapnut do ineho USB, ak este daky na notebooku mas. Ak nezasvieti, tak je problem niekde v notebooku, napriklad v ovladacoch. Popripade skus do toho isteho portu (otvoru) zapojit nieco ine co mas na USB, napriklad mys, fotoaparat, telefon alebo hocico ine. Okrem toho, uz asi vsetky aj 5 rokov stare notebooky maju vstavanu wifi kartu, takze nepotrebujes ziadny takyto USB kluc. Len treba mat wifi kartu nainstalovanu a castokrat je ju potrebne zapnut - niektore notebooky maju z bocnej strany tlacitko na zapnutie wifi, ine sa zapinaju na klavesnici stlacenim klavesy na ktorej je wifi oznacena, napriklad FN+F2.
Ked ti USB kluc v notebooku nesvieti, tak je logicke, ze nefunguje. Problemom by mohol byt port na USB, skus to zapnut do ineho USB, ak este daky na notebooku mas. Ak nezasvieti, tak je problem niekde v notebooku, napriklad v ovladacoch. Popripade skus do toho isteho portu (otvoru) zapojit nieco ine co mas na USB, napriklad mys, fotoaparat, telefon alebo hocico ine. Okrem toho, uz asi vsetky aj 5 rokov stare notebooky maju vstavanu wifi kartu, takze nepotrebujes ziadny takyto USB kluc. Len treba mat wifi kartu nainstalovanu a castokrat je ju potrebne zapnut - niektore notebooky maju z bocnej strany tlacitko na zapnutie wifi, ine sa zapinaju na klavesnici stlacenim klavesy na ktorej je wifi oznacena, napriklad FN+F2.
//autoeditácia príspevku (25 Aug 2012, 20:50)
uz zase mi to nejde
..zase je tam ten zlty trojuholnik
...skusala som aj to s tymi DNS servermi a nic sa nestalo
..moze byt este v niecom inom chyba ? prosimmm

uz zase mi to nejde
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Ked sa nastavis myskou nad ten zlty trojuholnik, tak co ti napise??? Napise, ze nie je pripojenie k internetu alebo nieco ine???
ked nato dam myskou vypise :žiadny prístup na internet (ako na prvom obrazku) 
-
hojko
Site Admin
Chod do vlastnosti wifi karty, teda aby si sa dostal tam ako je v tvojom druhom prispevky v tom druhom obrazky a tam vypni Internet protocol 6 (teda tam bude prazdne policko vlavo od toho). Potom chod vlavo dole klikni na Start - Spustit a tam napis: cmd
Potom napis ipconfig /all a sprav z toho screenshot, ktory sem daj.
Potom napis ipconfig /all a sprav z toho screenshot, ktory sem daj.
neviem ci som to dobre pochopila ale snad
a dufam ze som tam na konci mala dat enter 
-
hojko
Site Admin
Druhy screen je spravny, len tam nie je nic vidiet, trebalo by to natiahnut na vysku a hlavne sem dat tie udaje, ktore boli vypisane vyssie. Zaroven som si vsimol, ze tam mas akusi VPN cez nb4wds.com, co je to, tak to netusim.
-
typek61
Darca
daj aj screen so spravca pocitaca ci tam nemas otaznik
myslis spravcu uloh ci ? 
-
typek61
Darca
pravym tento pocitac,spravovat,spravca pocitaca
//spravca zariadeni sorry
//spravca zariadeni sorry
toto si myslel ci nieco ine ? 
Naposledy oživil kikina4.2 - 03 sep 2012, 22:19.