Ako dostať do BIOSu ?
Ako dostať do BIOSu ?
Ako sa dostanem do BIOSu ? ...potrebujem to koli nainštalovanie windowsu, ktorý sa mi stale len spušťa a vôbec nepríde na pracovnú plochu, vždy sa pred tým reštartuje takto to ide stale dookola, čiže by som potreboval asi načítať CD windowsu ktoré sa hned po reštarte spustí aby mi PC preinštaloval ...nejaké rady ako to spraviť ? ..ako spustiť bios a zadať tam prioritu CD ?...mám win 7 asus k53sv-sx786v ..
Re: Ako dostať do BIOSu ?
Aku mas zakladnu dosku ? Skus stlacit F1, F2, alebo DEL.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
pri štarte počítača by ti klávesu ktorou sa dostaneš do biosu malo napísať, niekde v rohu
f2 to konečne spustilo ..a teraz ako to nastaviť nič také tam nevidím 
Hľadaj nejaký riadok kde je predvolený HDD.Tam to zmeň na CD rom(sorry za neodborné výrazy ale už si nepamätám názvy)
Hladaj to niekde pod "Boot Sequence" prip. "Boot Order" Hladaj slovicko Boot.
Pre inspiraciu: http://goo.gl/M8e8Q
Pre inspiraciu: http://goo.gl/M8e8Q
boot mám kliknuté ..boot Option #1 toto ?
-
audiotrack
VIP
vymenil som a CD vobec nenačítalo 
CD ktore vkladas tiez musi byt bootovatelne.
a to je aké CD ?.. vkladám DVD-RW...
-
audiotrack
VIP
ak máš originálny windows, tak si niečo nastavil zle. Ak máš napálený, tak ho možno nemáš napálený ako boot cd, ale to nie je naša starosť, lebo warez tu neriešime
mám originál windows kupený s notebookom
... len k notbooku nebolo CD inak všetko produck key mám ..tak preto to mám na DVD RW
-
audiotrack
VIP
a oni ti ho dali na dvd rw?
Tak potom by ti teoreticky malo fungovat aj recovery: http://support.asus.com/Troubleshooting ... MD&no=1775
Skus stlacit F9 pri nabiehani pocitaca.
Skus stlacit F9 pri nabiehani pocitaca.
F9 mi načítalo vybral som jazyk a teraz tam mám na výber: Obnovenie win iba v ramci segmentu, obnovenie win v ramci celeho pevneho disku, obnovenie win v ramci celeho pevneho disku s dvoma segmentami ..
čo dať ?
čo dať ?
Prva moznost ti spravi obnovu len na prvu particiu (neviem ako mas rozdeleny disk) ostatne zachova.
Druha moznost ti vymaze vsetky oddiely a spravi ti obnovu na cely disk, ktory oznaci ako C:
Tretia moznost ti rozdeli disk na dva segmenty a rozdeli ich v pomdere C-25:D-75
Druha moznost ti vymaze vsetky oddiely a spravi ti obnovu na cely disk, ktory oznaci ako C:
Tretia moznost ti rozdeli disk na dva segmenty a rozdeli ich v pomdere C-25:D-75
no už som zvolil druhu možnosť a už bude dokončené za chvílu tak uvidím čo to spraví..potom ako postupovať ?..
Po obnove by si mal mat hotovy Windows v takej podobe ako ked si ho kupil a prvy krat zapol. Cize "tovarenske nastavenia".
Všetko je v poriadku ...moc Ti ďakujem za pomoc