Windows 8

Informácie o software, ankety...
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Windows 8

Príspevok od používateľa rochedo »

Buduci tyzden by mal byt uvolneny mod od uzivatela "kwanmacher", ktory vrati spat priesvitny Aero vzhlad pre okna:
http://www.neowin.net/news/windows-8-ma ... via-modder
krankenwagen
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krankenwagen »

Ahojte,

mam Windows 8 Enterprise 64 bit 90 dnovu verziu a nechtiac som dal v cmd prikaz slmgr /upk co mi odstranilo seriove cislo. Ako to, prosim, aktivujem spat aspon na tu 90 dnovu verziu?

Dakujem..

//back to Win 7...
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Snáď len preinštalovať WIn 8 nanovo, aj tak si tú Enterprise asi nemal nijak extra dlho, čiže nejaká extra stráta to (snáď) nebude. Btw., ako sa dá NECHTIAC spustiť tento príkaz? :D

rochedo: zaujímavé, ale neviem, či použijem. Jednak neznášam modovanie winov, a aj keď sú tie okná netransparentné, je to pekné. Väčšina programov ktoré používam bežia maximalizované, čiže rozdiel aj tak neuvidím.
Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

Nasiel som na nete zaujimavy clanok aspon pre mna:

Windows 8 sleduje spúšťané súbory

Prichádzajúci Windows 8 má okrem prezentovaných funkcií, vylepšeného dizajnu či vyššej rýchlosti aj skrytú funkciu, ktorú väčšinu používateľov určite nepoteší. Tzv. SmartScreen odosiela do Microsoftu informácie o každom súbore, ktorý stiahnete či spustíte a to vraj za účelom ochrany pred potenciálne škodlivým softvérom. Dáta sú pritom zaslané na analýzu hneď po stiahnutí či spustení súboru.

Takéto konanie môže niektorým ľuďom prekážať. Prvotnú hromadu údajov ale pravdepodobne vyhodnocuje algoritmus a ľudský faktor zasahuje až v prípade nájdenia problému. Je ale otázne, či Microsoft naozaj túto funkciu využije na ochranu pred nebezpečným obsahom.

Na skrytú funkciu upozornil istý programátor, ktorý taktiež spomenul aj potenciálne možnosti využitia takýchto údajov pre rôzne účely. SmartScreen sa ale dá vypnúť zásahom do nastavení systému. Stačí, ak si otvoríte Action Center a zmeníte nastavenie Windows SmartScreen. Aj po vypnutí sa ale bude používateľovi zobrazovať pravidelne hláška informujúca o vypnutí tejto funkcie. Tú ale môžete taktiež zakázať v Action Center: otvorením nastavení SmartScreen a vypnutím zobrazovania správ

cely clanok http://www.zive.sk/sledovanie-na-webe-p ... fault.aspx
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

navyse sa to pyta aj pri instalovani systemu, ci si to prajem povolit...ludia nic necitaju, iba odklikavaju a potom sa cuduju...
Hensym
VIP
VIP

Nevidím na tom nič zlé. Keď si aj stiahnem a cracknem hru, myslím, že to nikto riešiť nebude. Jediný logický dôvod, by bola cielená reklama. Ja som človek ktorý nemá nič proti cielenej reklame. Prečo? Pretože ak mám rád autá, tak ma viac potešia (resp. menej na*erú) reklamy o autách, ako reklamy o šminkách či elastických silónkach. :D
hellwet
Star
Star

Príspevok od používateľa hellwet »

mam doma SSD zatial nie je v PC lebo na to nemam cas ho tam dat. Len mam taky dotaz, ci mam dat 8 na SSD alebo tam dat 7? Lebo hravam hry a neviem, ci budu podporovane este hra BF3 zatial nepisu, ze je podprovana na 8
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Postupne pojde vsetko co islo aj na sedmicke len treba nejaky ten cas pockat, kedze sa jedna o novy system. BF3 som skusal a funguje bez problemov. Rovnako mi isli vsetky hry co som skusal.
hellwet
Star
Star

dobre ale tak oplati sa mi potom dat osmicku na SSD alebo radsej sedmicku?
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Uz to tu bolo rozoberane ze celkovo ide o lepsie vyladeny system a to nielen v hrach. Otazka je ci sa ti nove prostredie bude pacit alebo nie. Najpr si to vyskusaj. Ak ti ide len o vykon tak jednoznacne osmicka.
hellwet
Star
Star

dobre ale mna tam hneva to metro rozhranie to sa podla mna skor hodi pre tablety nez PC alebo notebooky
Hensym
VIP
VIP

Nikto ťa nenúti to Metro používať. Klikneš na tlačítko Desktop a prepneš sa do rozhranie "sedmičky", kde je vzhľadovo všetko rovnaké.
PS: keď sa Metro hodí pre notebooky? Ako sa líši PC a notebook? Myš, klávesnica, monitor. :)

Každopádne, na SSD daj osmičku, a budeš príjemne prekvapený rýchlosťou. Daj tomu páč dní, skúšaj to Metro, gestá a jeho funkcie, a verím, že si zvykneš a bude veľmi praktické aj na myši. :) Ja si ho neviem vynachváliť.

Hry ti pôjdu snáď úplne všetky. Rozbehal som od najnovších až po nestarnúce klasiky. :)
hellwet
Star
Star

dobre to som potreboval vediet, ci sa da metro vypnut a este, ci rozbehnem vsetky hry na osmicke. Lebo rovno by osm tam uz dal osmicku a vlastne co sa tyka rychlosti toho SSD bude ta osmicka fatk rychlejsia na SSD ako sedmicka?
iWin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa iWin »

Tak ale potom ta 8icka vlastne straca vyznam nie? ja som mal sice len CP na notebooku a moc som sa v tom nevrtal.. ale okrem toho noveho UI som zvysenu rychlost a nejake extra funkcie mimo toho UI nepostrehol
CheZteR
Redeemer
Redeemer

ja by som dal na ssd 7micku, 8 je sama o sebe ultrarychla, mne sa nb zapina 4sekundy a do toho ratam aj moje odkliknutie z metra na pracovnu plochu :)
hellwet
Star
Star

dobre lebo sedmicku mam na dvd a osmicku pokial by som chcel musel by som ju stahovat a este kym by som to stiahol atd,...
Hensym
VIP
VIP

Ja som nenapísal, že sa to Metro dá vypnúť. Nedá. Resp. dá, ale len third-party softvérom, a do toho by som ja nešiel. Ja som len napísal, že to Metro je len náhrada za Štart, ty sa odklikneš na Desktop, a máš klasické desktop prostredie Windowsu. Keď budeš niečo potrebovať v Metre, proste sa tam jedným klikom zase vrátiš...

Význam to nestráca, keďže tá osmička je x-krát rýchlejšia a stabilnejšia ako 7.
Supersonic
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Supersonic »

mozte mi povedat ako sa da pohybovat v tom metre? som trochu z toho mimo vojdem do dakej aplikacie a vyjst sa mi potom odtial uz neda nijako to mam stale stlacat start tlacitko na klavesnici odznova aby ma to zase hodilo na zaciatok alebo co ? :D
CheZteR
Redeemer
Redeemer

ak si v aplikacii v metre, vlavo hore v rohu je minimalizovana plocha
Supersonic
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Supersonic »

asi sa nechapeme ide o to ze napr si zapnem metro a spravy no a potom ked chcem ist na nejaku dalsiu aplikaciu v tom metre napr do posty tak sa neda normalne cez esc napr vyjst na tu "zaciatocnu" obrazovku metra ale musim bud stlacit tlacitko start aby ma to hodilo na tu zaciatocnu obrazovku metra alebo cez ten lavy horny roh potom potiahnut dole a dat zase start... preco to takto komplikovane spravili stacilo by to nastavit na esc a nemusel bysom to takto zbytocne ako chory robit... :roll: toto keby nejako rozumnejsie vyriesili tak by to bolo celkom fajn ale asi mi nic ine neostava len si nato zvyknut :D
Napísať odpoveď