Čo sa týka webu -> http://www.psvita.sk, menu je úplne hore to vysúvacie.
Vycentrovanie menu...
Vycentrovanie menu...
Zdravím, mám menší problém s vycentrovním MENU do stredu web stránky. Respektíve na mojom PC a aj vo všetkých prehliadačoch sa zobrazuje super. Problém nastáva u užívateľov ,ktorí mi píšu ,že ho majú posuntí na stranu. Zrejme to bude iným rozlíšením. Vedel by mi niekto z Vás s týmto problém pomôcť ? Voped dík 
-
weroro
Flash coder
- Kontaktovať používateľa:
Re: Vycentrovanie menu...
Pokiaľ tam máš zadefinovanú šírku toho menu (v sekcii ul#navigation), tak nechápem prečo ho zarovnávaš pomocou
Použi
Kód: Vybrať všetko
left:47%;Kód: Vybrať všetko
margin-left: auto;
margin-right:auto;-
lowmanek
Light Professional
Uz ma weroro predbehol
este doplnim, ze ak by si chcel mat zo svojich stranok "strecove gate" (upravia sa podla rozlisenia klienta), tak pouzi CSS3 vlastnost @media screen http://www.w3schools.com/css/css_mediatypes.asp
Super funguje to, dík ! Ja som skúšal
// Len neviem prečo mi to celé posunolo dole v každom prípade hodil som
margin:0px auto;Kód: Vybrať všetko
top:-13px;Re: Vycentrovanie menu...
ja to robim ze si cez JS zistim sirku stranky (v pixeloch) a tusim cez cookies ju predam PHP ktory nastavi poziciu cez CSS
(aj preto mam radsej programovanie aplikacii ako webov)
(link - menu)
// sakra asi mi nenacitalo ostatne komentare alebo som slepy
(link - menu)
// sakra asi mi nenacitalo ostatne komentare alebo som slepy
-
lowmanek
Light Professional
(Ak sa budem mylit ma opravte, CSS do hlavy tlacim iba posledne 2 tyzdne)S-player napísal:Len neviem prečo mi to celé posunolo dole v každom prípade hodil somKód: Vybrať všetko
top:-13px;
niektore prehliadace maju prednastavene marginy (nejake zanedbatelne cisla). v predoslom zapise si s "margin: 0px auto" deklaroval, ze top a bottom budu mat 0px a left a right auto...ked si to zrusil a nastavil iba to, co ti napisal weroro, tak si napisal iba margin pre strany, ale nie pre vrch a spodok...
//skus to zapisu teda pridat
margin-top: 0pxRe: Vycentrovanie menu...
Nie, pred tým som tam nemal "margin: 0px auto;", to som sa pokúšal dávať na vycentrovavanie MENU ešte pred tým. Ked som si s tým ,ale nevedel dať rady napísal som sem. Čo sa týka "margin-top:0px" to som samozrejme hned skúsil ,ale žiaľ to nešlo tak som nahodil -13px..
// Vyskúšal som teraz ešte raz "margin:0px" / "margin-top:0px" a šľape to aj bez "top:-13px" asi som nemal dostatočne refreshnutí web...
// Vyskúšal som teraz ešte raz "margin:0px" / "margin-top:0px" a šľape to aj bez "top:-13px" asi som nemal dostatočne refreshnutí web...
-
weroro
Flash coder
- Kontaktovať používateľa:
Lebo sisi prepísal, predtým zadefinovaný margin. Však si tam predsa mal margin: 0 0 0 -137px; a keď si hneď za to dáš margin: 0 auto; tak vyresetuješ ten predošlý a zadáš mu nové hodnoty. Preto som písal margin-left a margin-right lebo som videl, že margin už použitý máš.
Napíšem to ešte raz. ŽIADEN "margin: 0px auto" som tam momentálne NEMAL ! Túto vec som skúšal ešte na obed či to nepomôže vycentrovať MENU. Nepomohlo tak som sem neskôr pridal tému následne v zdrojáku už ten margin NEBOL ! Nahodil som tam ten margin-left a margin right (margin: 0 0 0 -137px; som zmazal a nahradil to bola tá chyba ) a pekne to sadlo až nato ,že to bolo nižšie. Tak som vyskúšal margin-top:0px ,ale nešľapalo to ( Zle som obnovil web a nenačítalo to .css ) tak som nahodil top:-13px čo už šlo. Následne som si v tejto téme ,ale prečítal dalšiu odpoved , vyskúšal ešte raz margin-top:0px a už ide šľape ! Snad som to tentokrát vysvetlil už dostatočne jasne. Samozrejme všetkým vám dakujem za radi...