SodaStream - rady, problemy (vsetko)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Fuxxo
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

SodaStream - rady, problemy (vsetko)

Príspevok od používateľa Fuxxo »

Zdravim ludia, podobnu temu som na fore nenasiel, tak ju zakladam.

Vcera sme sa stali majitelmi tohoto "sodomatu" na vyrobu sody... Ani som netusil, ze je v tej umelohmote nejaka CO2 flaska :D hned ako som to zistil, tak som sa pustil do googla, ze kolko stoji vymena tej CO2-kovej flase. pri cene cca 25€ mi skoro vytlacilo oci z jamiek, tak by som sa rad opytal, ci nemate skusenosti s plnenim tychto flias alebo s lacnejsou vymenou?

Ake sirupy ste ochutnali a ktore by ste neodporucali kupovat? My mame doma Sirup Tonic, ale to nie je nasa silna stranka, takze tonic viac nekupime...

inak ak to mam zhrnut, tak to je obycajny vyrobnik syfonu ako boli niekedy na syfonove bombicky, ktore sa dali vymenit v zeleziarstve alebo v drogerke, len je obleceny v modernej umelohmote...
ArAsHiD
Professional
Professional

Re: SodaStream - rady, problemy (vsetko)

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Najlepšia príchuť je citrón, pomaranč a grep.Vyhni sa cole(vec názoru) a ľadovému čaju ( :smt096 )...
/Pravda, najlepšie je to čisté :)
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

25 euro mas za celu bombicku, s tym ze neprinesies prazdnu. Inak je to o dost lacnejsie :) sak stlacene CO2 nemoze byt tak drahe :)

http://www.kvk.sk/soda/detail/91/napln- ... zAodQlcAnA

a najlepsi sirup? ziadny :P
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Ja som bol dosť prekvapený tým Energy sirupom, chutilo to dosť podobne ako klasicý energy drink, síce to obsahovalo aj kofeín, ale nebol to ten pravý energy drink. Tá cola je fakt grc, chutí to ako nejaká CBA kola za 20 centov ..
matoa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matoa »

akurát mama vravela, že by bolo treba vymeniť, a že okolo 7€ stojí výmena...

sharky-no napísal: a najlepsi sirup? ziadny :P
presne tak... ja som skúšal pomaranč, no to bola zgrclina :D ale zasa koľko ľudí, toľko chutí...
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Ja Sodastream nevlastním,ale spolužiak má doma a oni dávajú naplniť tú bombičku u nejakého súkromníka v meste,ktorý rozváža sódu.Ja som chutnal akurát len Colu a možno to ma presvedčilo nekúpiť Sodastream.
UN2552
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa UN2552 »

Dava sa tam nejaky speialny sirup ? :D lebo ak nie tak si mozez zohnat uz namiesany sirup co sa dava do kofoly :D
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Niekde som cital clanok o tom, ze preco nekupit Sodastream. Ak to najdem, tak to sem hodim.
kompi
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kompi »

vymena bombičky za 90L stoji 7,5€
sirupy som mal tonic cola, cola energy,energy drink,orange,hrozno,malina
z bombičky ak som ratal dobre sa vazne da vyrobit 90litrov predtym boli 80 a 70 litrove....
čo sa tyka sirupou tak orange je total identicky z fantou. tonic nechuti ani to hrozno ale malina sa celkom dala....
cola a cola energy skoro to iste ta energy je proste z viac kofeinom
energy drink prirovnal by som k red bullu abo maxu ked vypijem liter trosku nabudi ale napr z takym monsterom ale rockstar neporovnatelne....
cenovo sa da pekne usetrit 18L sirup 5,70€ len to treba vediet aj kolko ta toho dat je tam riska na vrchnaciku kazdeho sirupu potom sa daktory cuduju ze sa rychlo minie sirup ked daju vela...
mam to dva roky spokojnost a nezakopavam aspon o tie PET flaše....
Fuxxo
Darca
Darca

tak u nas sa o PET-ky bude zakopavat stale, nakolko na dmomace piete si chodime naberat stavicu.. a robime v lese, takze nejako si tu stavicu so sebou musime zobrat :)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

mame sodastream uz cez rok a sme s nim spokojny. usetrit to usetri, nekupujeme ziadne flaskove napoje. iba mlieko a alkohol, sem tam nejaky dzus.
sirupy nekupujeme ziadne, to bol prave zamer sodastreamu (pre nas), nepit ziaden cukor zbytocne.
zena si obcas do pohara naleje trosku vina (pol deci vina na 2 deci sody), najlepsi sirup :D
Fuxxo
Darca
Darca

NicolauStream? :D
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

a čo skúsenosti pomaly o dva roky neskôr ?
ja som doteraz fungoval na sirup+sóda z lidlu (mimoriadne bublinková), no som už jediný doma, kto ju pije a celkovo mám rád bublinky, tak by ma zaujímalo, aké máte po čase skúsenosti

aký máte model ? ako tak pozerám ich stránku, tak rozdiel je naozaj nepodstatný - je mi jedno, či je z plastu alebo kovu; dokonca fľašky sú pri každom plastové...
neviem, či kašlem na tie drahšie a zoberiem s kľudom angličana http://www.alza.sk/sodastream-jet-white ... 617584.htm kde sú síce tie jednorázové, no alza má akciu a dáva k tomu 2x 750ml, takže hneď to trošku zvýhodní, spolu s tým citrokola sirupom by ma to vyšlo na ani nie 60€ spolu...môžem oželieť "led indikáciu" stupňa nasýtenia :lol:

takže mne to príde, že je to o tom istom, záleží len na dizajne - potešila aj možnosť doplnenia bombičky za 7,5€, rovnako prípadné príslušenstvo stojí len pár eúr, takže nakoniec to vyzerá, že tá počiatočná investícia nebude až tak veľká ako som si myslel...i keď je to dosť marketing...spomenuli ste tie staré "sódovače" a máte pravdu - jediný rozdiel medzi nimi a týmito novými je vzhľad, len tu zaplatíme obrovské peniaze, keďže tie sirupy sa aj tak lejú až po "sbublinkovaní"

taktiež otázka - je tá limitofka
http://www.nay.sk/sodastream-darcekove- ... /d-341236/
a ak dobre rozumiem - sú v balení 3 tie plastové fľaše, čo idú do sodastreamu ? ak áno, tak určite zoberiem jet aj s tou edišn za 65€ a mám aj nahradné fľaše, poprípade ak by som chcel mať viac naraz :)
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

nam to uz len zavadza v kuchyni, nikto to nepouziva :lol:
DropDead
Addict
Addict

tak mne to slúži ako náhrada za balenú sódu predovšetkým...rýchla príprava - hneď studené a to, že nebudem musieť riešiť nebublinkové zvyšky vo fľaškách je pre mňa +
ale je pravda, že tie staré komunistické sódovače by mi podľa mňa rovnako dobre poslúžili, len keď si vezmem do úvahy vek tých sránd a hliník, tak sa mi do toho veľmi ísť nechce pravdupovediac :lol:
taktiež kedže to je čistá sóda, tak môžem trebárs používať rovnaké sirupy atď atď
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Taktiez to planujem kupit otcovi na narodky, kedze ma rad sodu. Len sa bojim toho, co DEVZY napisal, ze to bude stat doma nevyuzite :D Ale vsak za pokus to stoji a uvidi sa. Akurat mi vadi na tom, ze je ta flasa taka mala a voda musi byt vychladena aby dosiahla dobru bublinkatost.
DropDead
Addict
Addict

teraz som sa na to ešte raz pozrel...akože...zoberme si, že dáš 60+€ za niečo, čo je ako...niečo, čo dostane z bombičky CO2 do vody...ale nič iné to nedokáže - ten, kto prišiel so sodastreamom je génius - zarobil neuveriteľné peniaze na zbytočnosti...
každopádne má to svoj účel, no ja sa začínam pozerať po internetoch a skúsim pozrieť aj obchody, či nie je možné dostať sifónky a bombičky - i keď tam mi vadí, že tam bombička/nádoba, teda na jedno naplnenie tej sifónky jedna bombička ? aspoň tak som to niekde zachytil, no každopádne dám pohár, do toho sirup a zo sifónky si tam strieknem bublinkový zázrak za pár eúr

ale...zase po krátkom hľadaní som našiel hastex.sk, kde majú ako bombičky, tak fľaše...ale ceny ? 43€ za 2l sifónku ? http://www.hastex.sk/produkt/27/sifonove-flase.html ...toto riešenie by bolo sympatické, ak by to človeka stálo tak 10-15€ a 20€ aj s desiatimi krabičkami bombičiek
no napríklad som narazil na túto stránku http://www.arc-slovakia.sk/shop/sortime ... O2---10-ks no to je veľkoobchod ale pozerám, že sa tieto veci ešte vyrábajú, takže verím, že nie je scifi si to zohnať do 20€aj s krabičkami bombičiek
riešenie je aj bazoš...no úprimne - je tam plno ešte z minulej éry, ktoré boli z hliníka a to by som veľmi kľudne nepil
sharky-no
King
King

skusenosti ?

mame tu lacnu verziu co si sem postol na linku od alzy, a zatial to funguje, nic sa nezlomilo, bombicky sa v pohode doplnaju, jedna nam vydrzi tak mesiac. mame to cca rok doma. uz sa obycajna soda u nas nekupuje, len sladke zbrndy pre deti hej, bo kupovat zas drahe sirupy sa moc neoplati, lebo sa minu jak nic! :lol: ked sa vsak kupi sirup, tak hlavne mandarinka - chuti ako fanta/mirinda.

Jediny problem je s flasami, ze ked sa do nich davaju sirupy, tak velmi lahko zasmradnu... s cistou sodou taky problem nebyva.. cize u nas sa to osvedcilo. mame 2 bombicky, jedna nahodena v stroji, druha rezerva cize bublinky mame stale, lebo za mesiac sa vzdy podari tu bombicku doplnit :)
DropDead
Addict
Addict

len tá cena, no zase s tými sirupmi to nie je tak zlé - ja som zvyknutý si dávať stále málo, aby bolo menej sladké, takže ja by som aj tak nepoužíval doporučenú dávku, no menej...a ak nenájdem nejakú sifónku, tak sa kúpi ten stream aj s tou edišn ala dráček - potešia hlavne tie tri náhradné fľaštičky

mimochodom dávaš to do obchodu za tých 7,50€ doplniť ? osobne som si myslel, že to bude robené na počkanie, či ?
sharky-no
King
King

tiez som kupoval v nejakej spesl edition aj s flaskami a sirupmi...

a hej je to na pockanie, v hociakom elektre kde predavaju sodastream, doneses prazdnu bombicku a oni ti z pod pultu vytiahnu plnu. a to je cele.
Napísať odpoveď