poškrabaný Gorilla Glass

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
l3p1dl0
Amateur
Amateur

poškrabaný Gorilla Glass

Príspevok od používateľa l3p1dl0 »

Zdravím pánové,

Pred týždňom som si kúpil smartphone Huawei Ascend G300, ktorý má (ehm..) Gorilla Glass. Zhodou okolnosti sa mi stala menšia nehoda, v snahe zastaviť mobil z padajúcej kachličky (parapeta ako kachličky) som ho síce zachránil, no v tom momente som ho šuchol o okraj kachličky displejom...a kedže Gorilla Glass je absolútne nepoškriabateľná tak čuduj sa svete, škrabance ako bejk sú na svete(viď. príloha) . Dotyková plocha je neporušená, všetko je funkčné, škrabance vidno hlavne na slnku. Cítiť ich jedine ak prejdem po displeji nechtom. Takže moja otázka znie, či existuje niečo take čím by sa tieto škrabance dali "odstrániť" alebo pomôže len kúpiť nový digitizér za 25€. Počul som niečo o nejakých fóliach, ale veľmi tomu nechcem veriť. Takže ak ma niekto podobné skúsenosti, sem s nápadmi :)

Ďakujem.
Prílohy
Fotografia0051-1.jpg
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: poškrabaný Gorilla Glass

Príspevok od používateľa uplink »

Skúšal som tonu produktov a nič nefungovalo na gorilla glass, až niečo nájdeš, daj určite vedieť.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

jop gorilla glass je sračka... Moja nokia mi ani raz nespadla a už mám 2x škrabanec
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

gg nie je neposkrabatelna, netreba verit vsetkym "videodokazom" z youtube kde bo mobiloch trepú hasákom a mobil veselo funguje dalej :)
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

GG je šmejd a reklamný trik, videl som vela poškriabaných GG displejov...
110mat110
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 110mat110 »

Obavam sa, ze toto jedine vymenit. Ale netusim ako sa ti to podarilo, kedze ja ako sa snazim moj mobil nedokazem poskriabat.
--==[ RA ]==--
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa --==[ RA ]==-- »

Len pre informáciu... GG je tvrdené sklo, teda ma tvrdosť o niečo vyššiu ako obyčajné sklo. A keď si pozriete stupnicu tvrdosti napr. tu: http://sk.wikipedia.org/wiki/Mohsova_stupnica_tvrdosti tak zistíte že sa to dá poškriabať. Zrnká piesku na kachličke, ktoré ti v tomto prípade pravdepodobne poškriabali GG to teda dokážu.
Myslím, že niekto to na tomto fóre to už písal, stačí pohľadať, ale záver bol takýto.
l3p1dl0
Amateur
Amateur

bola to záležitosť asi pol sekundy, pravdepodobne som displej asi moc silno pritlačil na okraj kachličky...aj keď potom som to "skúmal" a nič extra ostré na okraji kachličiek som nenašiel. Hold smola, ťažko plakať nad rozliatym mliekom, človek si zvykne :)

Počul som o nejakom laku na autá, zubnej paste, špeciálne "vodičky" a iné srandy za 50€ :D
CheZteR
Redeemer
Redeemer

vidíš, a možno by stačila fólia za 5€ a toto sa nemuselo stať :)
l3p1dl0
Amateur
Amateur

ani neuveríš, ale keď som chcel prísť pondelok domov, hneď som ju chcel objednať :) teraz mi už bude naprd, kúpim jedine kryt aby sa nepoškrabalo telo, fólia je už zbytočná.

A inak ma dosť prekvapilo, že v krabici nebola na mobile fólia...ani ako príslušenstvo ani nalepená na displeji...
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Ono je aj dost rozdiel "GG" na lacnom telefone a GG na normalnom telefone. iPhone som minule na skusku skriabal s klucom (tlacil som ako som najviac vedel) a bez vysledku.

A k teme, tie vodicky a pasty a kadejake hluposti velmi nezaberaju, takze jedine nove sklo a rovno nan foliu.
l3p1dl0
Amateur
Amateur

TommyHot napísal:Ono je aj dost rozdiel "GG" na lacnom telefone a GG na normalnom telefone. iPhone som minule na skusku skriabal s klucom (tlacil som ako som najviac vedel) a bez vysledku.

A k teme, tie vodicky a pasty a kadejake hluposti velmi nezaberaju, takze jedine nove sklo a rovno nan foliu.
Snáď jediný rozdiel môže byť medzi GG a GG2, nie ? GG2 je tvrdené sklo, vydrží o dosť viac ako GG. Nechce sa mi veriť žeby Čína a hlavne GG dávali reklamu na Huawei G300, že má GG pokiaľ ho v skutočnosti nemá, to by bol škandál. Verím tomu, že ak by som teraz zobral kľúče a špicom by som po displeji prešiel, nestalo by sa mu nič.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

ono je to zakon schvalnosti, ked sa snazis, neposkrabes, ale pri takejto nahode.. wualla :?
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

a preto si ja vzdy mobil ochranim maximalne tak aby to bolo premna zas pohodlne. napriklad teraz ako som kupil novu S3 som tam dal foliu na cele telo + tu gumu dozadu origianal od samsungu je velmi tenka takze nepocititi moc na vacsej hrubke. a maximalna spokojnost. gorila glass neverim ale aj keby vzdy davam na mobil foliu. minimalne na displej. nemusi byt draha folia invisible shield a pod. staci lacnak. kupujem od jedneho z nemecka na ebay 6kusov za cca 2 eura. za tie 2 eura to stoji a aj ked niekedy na 2 alebo 3 krat ju aplikujem ale predsa len perfektne :smt006
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Ináč škoda že výrobcovia sú tak hlúpi a nedajú tam fóliu takú nejakú kvalitnú od výroby, ako dalo LG na Pradu 3.0. Podľa mňa krásny ťah voči klientovi a myslím že do najbližšej výmeny nie je nutná fólia.

Ja osobne nemám rád fóliovanie, lebo je na nej vždy tona prachu, špiniek, bublinky a iné srandy.
110mat110
Light Professional
Light Professional

Neviem ako vy, ale mne folia na (kapacitnom) displeji neskutocne vadila. Stale som tukal zle, obcas mi dokonca tuk ani nezaregistrovalo. Odvtedy foliu nepouzivam. Tie na touchpade som foliu po par sekundach strhol.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

TommyHot napísal:Ono je aj dost rozdiel "GG" na lacnom telefone a GG na normalnom telefone. iPhone som minule na skusku skriabal s klucom (tlacil som ako som najviac vedel) a bez vysledku.

Ked je tam gorila, tak tam je gorila, to mas potom jedno. Maximalne ze by bola falosna reklama.

Inak ked som mal novy mobil (motorola) s GG vo vrecku s klucmi, tiez sa mi urobil skrabanec. Ked som skusal urobid dalsi (mimo displej) tak ani bohovi....
daniel.daniel
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa daniel.daniel »

ja mam samsung Galaxy SIII s GG 2 a telefon mi raz padol a spravil sa 2mm skrabanec ktory je vidno normalne a ked sa pozriem oproti nejakemu svetlu tak tam vidím dalších 100 mikroskrabancou ktore nechtom necitim ale za normalnych okolnosti ich nevidno
110mat110
Light Professional
Light Professional

obcas na take mikroskrabance (ale vazne ultramikro) pomoze pretriet hodvabnou handrickou na okuliare.
daniel.daniel
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa daniel.daniel »

no mozem vyskusat...ale ako sa na ten telefon tak pozeram tak sranda bo vidim tam take skrabance ako nejaka nitka..proste nieje to rovna ciara ale taka kaejaka
Napísať odpoveď