Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo
Re: Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo
Tak vodicak som urobil na prvy raz 
V našej autoškole sa to údajne stalo raz, inak nikdy. Na jazdách mi napríklad inštruktor hovoril že "doľava", pritom na prvej križovatke bol zákaz, a odbočiť som mohol až na druhej. Raz som sa nachytal, od vtedy som si dával bacha na všetko čo mi hovoril.
K tomu rozbehu. My sme prakticky prvú hodinu na parkovisku strávili rozbiehaním (parkovisko bolo v kopci, o to lepšie) a vyskúšal som si obe spôsoby, aj na ručnej, aj bez, a od vtedy som sa počas celej autoškoly s ručnou nepohol, vždy iba s pedálmi, a ani raz sa mi nestalo, že by som išiel dozadu. V bežnej premávke na inom aute a bez inštruktora to samozrejme je o inom, a tak tam radšej najprv na istotu - teda aj s ručnou.
K tomu rozbehu. My sme prakticky prvú hodinu na parkovisku strávili rozbiehaním (parkovisko bolo v kopci, o to lepšie) a vyskúšal som si obe spôsoby, aj na ručnej, aj bez, a od vtedy som sa počas celej autoškoly s ručnou nepohol, vždy iba s pedálmi, a ani raz sa mi nestalo, že by som išiel dozadu. V bežnej premávke na inom aute a bez inštruktora to samozrejme je o inom, a tak tam radšej najprv na istotu - teda aj s ručnou.
Problém na pedáloch je inak aj ten, že každé auto má záber inde. Ručná je istota. Ak jazdíš na vlastnom aj pedále sa dajú.
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Ak máš dosť rýchle nohy a si pripravený dať hodne plynu aj rýchlo vrátiť nohu na brzdu, dá sa aj s neveľmi známym autom. Mne sa rozbieha vždy lepšie s pedálmi, no ale neberiem nikomu že mu je lepšie s ručkou.
-
johny541
King
Veľa závisí aj od toho, ako ďaleko za tebou stojí ďalšie auto. Napríklad teraz v KE keď vychádzam z podzemného parkoviska Auparku a na konci kopca je semafór kde skoro stále chytím červenú...Už sa mi veľa krát stalo, že ten zamnou vôbec nepredvída a tak sa na mňa nalepí, že nemám inú možnosť a musím sa rozbehnúť na ručnej. Ja osobne by som nikdy takto neriskoval a do kopca nechávam stále min 2-3 metre priestoru, pretože nikdy nevieš či ten pred tebou sa vôbec vie pohnúť na ručnej...Už sa mi aj také stalo, že ženská zišla 2m pokiaľ sa pohla dopredu.
|To potom štartuješ efektne s prešmykom, piskotom a dymomFabo napísal:Ak máš dosť rýchle nohy a si pripravený dať hodne plynu aj rýchlo vrátiť nohu na brzdu, dá sa aj s neveľmi známym autom. Mne sa rozbieha vždy lepšie s pedálmi, no ale neberiem nikomu že mu je lepšie s ručkou.
-
Michaelo
Hardcore addict
Osobne väčšinou používam ručnú brzdu. Hlavne ak vychádzam na kruháč (je to z parkoviska od Kafu do kopca) alebo stojím na semaforoch (tiež je tam mierny kopec). Nie vždy no ak vidím že tam je viac áut alebo práve skočila červená tak nebudem držať brzdu 5 minút a zatiahnem ručnú.
K vyučovaní na hodine. Mňa stále učil na ručnej až kým som mu ja nepovedal prečo neučia (Alebo aspoň neukážu) ako sa rozbehnúť len s pedálmi. Povedal mi že ručná je najistejší spôsobom ale keď chcem tak môžem (práve som stál na semafore, tak mi stihol vysvetliť ako na to). Od vtedy si vyberám čo je pre mňa pohodlnejšie.
K jazde s policajtom: nemal som žiaden problém, do žiadneho zákazu ma neposlal ani nič podobné. Akurát raz stiahol okienko a začal nadávať na istú počernú obyvateľku s dieťaťom lebo si to vybrala krížom cez križovatku (mimo prechodu), tak sme sa aspoň zabavili
Ps.:
K vyučovaní na hodine. Mňa stále učil na ručnej až kým som mu ja nepovedal prečo neučia (Alebo aspoň neukážu) ako sa rozbehnúť len s pedálmi. Povedal mi že ručná je najistejší spôsobom ale keď chcem tak môžem (práve som stál na semafore, tak mi stihol vysvetliť ako na to). Od vtedy si vyberám čo je pre mňa pohodlnejšie.
K jazde s policajtom: nemal som žiaden problém, do žiadneho zákazu ma neposlal ani nič podobné. Akurát raz stiahol okienko a začal nadávať na istú počernú obyvateľku s dieťaťom lebo si to vybrala krížom cez križovatku (mimo prechodu), tak sme sa aspoň zabavili
Ps.:
Niekedy sa tak tiež rozbieham. Hlavne do veľkého kopca radšej kopnem plynu ako by malo zo zákruty vyjsť auto a narvať mi to priamo do boku.begbeee napísal:|To potom štartuješ efektne s prešmykom, piskotom a dymom
Gumy platia rodičia, čo?Niekedy sa tak tiež rozbieham. Hlavne do veľkého kopca radšej kopnem plynu ako by malo zo zákruty vyjsť auto a narvať mi to priamo do boku.
-
RATZINGER666
Darca
ale no, klud...
ked sa potrebujes pohotovo rozbehnut, niekedy Ti to ujde a gumy mozu aj presmyknut... ale pohotove rozbiehanie s piskotom a dymenim moc spolocne nema... skoda to riesit, raz za cas sa to stane a gumy sa tym urcite nadmerne nederu...
ked sa potrebujes pohotovo rozbehnut, niekedy Ti to ujde a gumy mozu aj presmyknut... ale pohotove rozbiehanie s piskotom a dymenim moc spolocne nema... skoda to riesit, raz za cas sa to stane a gumy sa tym urcite nadmerne nederu...
Chalani , pozajtria idem teda na jazdu .. prvú mimo cvičiska .. poradte niečo proti stresu .. 
-
RATZINGER666
Darca
ak si si isty rozbehnmi, tak to bude v poriadku, z toho mavaju ziaci strach najviac, ze in to niekde skape... si vo vozidle autoskoly, kazdy na to bude brat ohlad... spominal si, ze sa najviac bojis krizovatiek, tam sa Ti tiez nema co stat, pojdes najma po najmenej vytazenych cestach, pojdes si pomalicky svojim tempom, mas vedla seba instruktora, ktory Ta bude prve jazdy dirigovat aj na krizovatkach... skratka sa naozaj nie je coho bat 
Zbytočne sa nestresuj, predpokladám, že jazdy na cvičisku si zvládal v pohode. V premávke ťa prinajhoršom inštruktor nejak usmerní - a čo, však si v autoškole! Ak ti to pomôže, prvé chvíle za volantom auta som strávil hneď v premávke. Tiež som bol vyklepaný, ale postupne to nejak opadlo, v polke jazdy som si to už vyslovene užíval a na ďalšie jazdy som sa tešil. Uvidíš, že tak nejak to bude aj u teba. 
-
marek carey
Medium Star
Uvidis, akeho budes mat instruktora, ak sa ti menia, tak s niektorym si tak sadnes, ze stres ani nezazijes.Majstro napísal:Chalani , pozajtria idem teda na jazdu .. prvú mimo cvičiska .. poradte niečo proti stresu ..
Mám inštrutorku .. a mega dobrú sranda snou bola či na cvičisku tak aj na teoriimarek carey napísal: Uvidis, akeho budes mat instruktora, ak sa ti menia, tak s niektorym si tak sadnes, ze stres ani nezazijes.Neboj sa nic, on ti bude vsetko nazaciatku hovorit.
A ked ti to skape neriesis, to ti este mozno milion krat.
skapania sa nebojim .. natolko auto ovladať viem
-
marek carey
Medium Star
Instruktorky su najlepsie.Majstro napísal: Mám inštrutorku .. a mega dobrú sranda snou bola či na cvičisku tak aj na teorii![]()
skapania sa nebojim .. natolko auto ovladať viemskor tych križovatiek a premavky to je tak asi všetko
-
Fabo
Hardcore addict
Ale nespustis sa dolebegbeee napísal:|To potom štartuješ efektne s prešmykom, piskotom a dymom
samozrejme ked spoznas auto da sa aj bez toho. A miesto pred sebou si tiez vzdy nechavam.
-
Michaelo
Hardcore addict
Ja nehovorím že sa rozbieham aj s dymom ako keď sa niektorí predvádzajú a pália pneumatiky. No mám jeden blbý kopec kde vidíš tak 50 rovinku a hneď za tým je zatáčka. Ak sa rozbiehaš do kopca pomaly tak ťa môže niečo trafiť z boku.RATZINGER666 napísal:ale no, klud...
Ps.: gumy som si kupoval za moje (iba na zimu) ale momentálne (mimo zimy) jazdím na starších zimných (na zimu už moc vhodné nie sú no v lete sa to v pohode dá).
No neviem ale môj inštruktor mi hovoril nech sa nevlečiem 40tkou keď môžem 50 (alebo 60 keď môžem 70). A tiež pozor aby si na to nezvykol a neurobil to pri policajtovi. Jeden u nás v autoškole nedostal vodičák lebo išiel pomaly a zdržoval premávku (v priemere po meste šiel 30 až 40). A cca 35kmph je dosť málo a vodičák ti dať naozaj nemusí.RATZINGER666 napísal: spominal si, ze sa najviac bojis krizovatiek, tam sa Ti tiez nema co stat, pojdes najma po najmenej vytazenych cestach, pojdes si pomalicky svojim tempom, mas vedla seba instruktora, ktory Ta bude prve jazdy dirigovat aj na krizovatkach...
Takisto pozor na viacpruhové cesty. Mimo mesta musíš stále ísť v pravom pruhu (v meste je to jedno).
-
marek carey
Medium Star
Ked brzdis na rucnej, tak mozno dlhsie trvaju tie ukony suvisiace s rozbiehanim, ale nemam pocit, ze by samotne rozbiehanie tym nejak bolo spomalene.Michaelo napísal: Ja nehovorím že sa rozbieham aj s dymom ako keď sa niektorí predvádzajú a pália pneumatiky. No mám jeden blbý kopec kde vidíš tak 50 rovinku a hneď za tým je zatáčka. Ak sa rozbiehaš do kopca pomaly tak ťa môže niečo trafiť z boku.
Ps.: gumy som si kupoval za moje (iba na zimu) ale momentálne (mimo zimy) jazdím na starších zimných (na zimu už moc vhodné nie sú no v lete sa to v pohode dá).
Bud rad, ze ta este nechytili za tie gumy, ak mas vyjazdeny dezen.
-
Michaelo
Hardcore addict
Tak nemám 2.2 motor aby som sa rozbiehal do kopca (ktorý je pravotočivou zákrutou sám o sebe a ešte zároveň do klasickej zákruty) len s nožnou brzdou. A rozbeh nie je nijako spomalený. Ruku držím na ručnej brzde a len čo prejde posledné auto šliapnem na plyn (nie zas na podlahu), pustím spojku aj ručnú a idem. Ak by som sa hýbal iba s pedálmi tak by som musel viac zošliapnuť plyn a poškodzuje sa tým spojka (na rovinke alebo v malom stúpaní nie ale v kopci áno).
http://goo.gl/maps/bZmo7
K pneumatikám: dezén vyjazdený nie je (na leto je plne postačujúci) no tie pneu majú už 3 roky a jazdili celé 2 zimy a teraz jazdia druhé leto takže na zimu už vhodné nie sú. Na to mám Continental WinterContact TS830.
K pneumatikám: dezén vyjazdený nie je (na leto je plne postačujúci) no tie pneu majú už 3 roky a jazdili celé 2 zimy a teraz jazdia druhé leto takže na zimu už vhodné nie sú. Na to mám Continental WinterContact TS830.
-
marek carey
Medium Star
Sice minimalny dezen je 1,6mm, ale na zimne 3mm, cize aj ked mas zimne obute v lete a ti ho nenameraju, tak pokuta ako svina.Michaelo napísal:Tak nemám 2.2 motor aby som sa rozbiehal do kopca (ktorý je pravotočivou zákrutou sám o sebe a ešte zároveň do klasickej zákruty) len s nožnou brzdou. A rozbeh nie je nijako spomalený. Ruku držím na ručnej brzde a len čo prejde posledné auto šliapnem na plyn (nie zas na podlahu), pustím spojku aj ručnú a idem. Ak by som sa hýbal iba s pedálmi tak by som musel viac zošliapnuť plyn a poškodzuje sa tým spojka (na rovinke alebo v malom stúpaní nie ale v kopci áno).