Stredna škola (prestup)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
JoJ0
Medium Expert
Medium Expert

Stredna škola (prestup)

Príspevok od používateľa JoJ0 »

Ahoj nastupil som na strednu školu 4ročnu a už chcem prestupiť tiež na 4 ročnu myslite že sa to da? .... Zistil som že ta škola je mi nesimpaticka a nikoho tam nepoznam a zle sa tam cítim :? čo všetko treba zariadiť aby som mohol prestúpiť na inu školu ?

Vopred ďakujem za každu odpoveď :(
jukel
Professional
Professional

Re: Stredna škola (prestup)

Príspevok od používateľa jukel »

Ano da sa to, len to rieš čo najskor, kym nedostaneš knihy a podobne. Maš asi 15r, nech tvoj rodič zájde za triednou alebo riaditeľom
JoJ0
Medium Expert
Medium Expert

Ja som už knihy dostal :(
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

To nevadi, len žiadnu nestrať... Prestúpiť možeš hocikedy, aj na polroka
JoJ0
Medium Expert
Medium Expert

ok len dufam že nebudu plny tam kde chcem ... :/
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa metthal »

Osobne som tento pocit nezazil, lebo som siel na 8 rocne a to som bol este dieta, ale nie je to len novym prostredim? Chodil si 9 rokov s rovnakymi ludmi do triedy a kedze tam nikoho nepoznas tak sa tam len proste necitis dobre? Myslim vsak ze keby tam proste oslovis nejakych tvojich spoluziakov, tak najdete spolocnu rec a hned mas kamaratov.
JoJ0
Medium Expert
Medium Expert

Neviem a tá cela škola je prísna triedna nas už upozorňovala na take veci že normalne z nej mam strach :/ .. A maš pravdu je to aj novym prostredim a chcem prestupiť na inu školu na taky isty odbor a mam tam zopar kamaratov myslim že to bude premna najlepšie :( ale ani neviem či bude miesto .
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

Celé je to spôsobené len tým prostredím. Uvidíš, že keby si vydržal ale 2-3 týždne, tak by sa to ukludnilo, našiel by si si tam kamarátov a bol by si spokojnejší.
Každopádne ak chceš prestúpiť a si o tom presvedčený, pošli rýchlo nejakého zákonného zástupcu do školy, nech sa o tom porozpráva s učiteľkou, teraz je ešte vhodná doba to riešiť.
JoJ0
Medium Expert
Medium Expert

JJ mama tam zajtra ide volať do školy ... či môžem prestupiť .
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Nejdem ti to vyhovarat, ale tak celkom zvalstny dovod na prestup, ja som an SS tiez nikoho nepoznal. A nakoniec bolo dobre. Keby si vedel co nama hovorila ucitelka prvy den :D, a nakonec to bola jedna z tych v pohode uciteliek na skole, co si kludne zanadavali na vedenie a podobne.

Kazdopadne prestupit sa urcite da.
Billy
Star
Star

Príspevok od používateľa Billy »

Jemine, po prvych 2 dnoch v skole chces prestupit na zaklade toho co si napisal??? Co si cakal ze hned prvy den sa ti vsetci hodia do narucia a budu sa s tebou kamosit? To chvilu trva, kym sa medzi neznamymi vyformuje kolektiv... Navyse, ked prechadzaju do dalsej skoly skupinky kamaratov, ktori sa poznaju, tak sa zvyknu zasivat a vzajomne sa podporovat vo flakani a to nie je moc dobre. Z toho "ucitelkynho upozornovania na veci" si nic nerob, to vzdy ucitelia takto strasia novych ziakov, po case zistis, ze to nie je take prisne. Podla mna by si si to mal este rozmysliet a vyskusat aspon 1. rocnik, lebo dovody, ktore si tu uviedol, mi pridu nedostatocne na to, aby si prestupoval...
JoJ0
Medium Expert
Medium Expert

Ale u mňa hra rolu aj cesta ... je to došť daleko ... a rano musim skoro vstavať a to ani nevravim o praxi :/
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

A to si zistil az teraz? By si si usetril robotu. Ja som 4 roky staval o 5.45 a som tu.

lowmanek: Nj teraz na vyske v pohode o 9 :D, si pamatam prvy den na strednej ticho nikto nikoho nepoznal.
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa lowmanek »

Ked som prisiel prvykrat na moju strednu (chodim na 8. rocny gympel), z triedy som nepoznal vobec nikoho a z celej skoly 1 kamaratku, ktora vtedy isla na 4 rocku. Vtedy som este nepoznal nic ine ako metropolu nasej a susednej dediny...decka z mesta boli uplne ine, a polroka som skoro kazdy den nevahal nad prestupom, ale nechaval som to az na koniec roka. Potom sa to nejak ukludnilo a teraz (po 5tich rokoch) nelutujem vobec, ze som zostal. 2 dni nie su urcite dost na to, aby si mohol povedat, ze medzi tymi 29 ludmi sa nenajde niekolko normalnych.

//k tomu casu...ja teraz podobne ako clovek nadomnou stavam o 5:45, maj v <->, budu aj horsie veci :wink:
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

Ja som zas tieto prázdniny vstával do roboty 4:45 každý pracovný deň počas celého júla. Na vstávanie si zvykneš. Či aj po vyštudovaní si budeš vyberať robotu podľa toho, kedy tam treba vstávať? :) Verím, že by si sa mohol v klude včleniť do kolektívu, nájdeš pár kamarátov a celé to pôjde ľahšie. :)
evilbanana
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa evilbanana »

chod na skolu kam chces ist ale s rodicom,zisti ci je volne miesto.Vo svojej skole chod ku triednej vypisete papiere,skola ta musi pustit,odovzdas knihy a je to.V druhej skole vypisete papiere o novej skole a si tam novy ziak.Takto skoro by si nerobil ani rozdielove skusky ak su tam ine predmety.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Ja som sa zo začiatku tiež bál, aj keď som vedel že idem sú súkromnú (dosť prestížnu) školu .. Konkrétne na C.S Lewis Bilingual Highschool a vedel som že tam je to "iné" ako na nejakej priemyslovke .., pred pár hodinami sme sa vrátili z team-buildingu, boli sme od pondelka na chate a po dvoch dňoch sme úplne skvelá partia aj keď sme sa predtým ani raz nevideli, bola tam úplne perfektna, uvolnená atmosféra, s ucitelmi si tykáme .. Určite by som na tvojom mieste neprestupoval, je to blbosť po dvoch dňoch, počkaj pár mesiacov a uvidiš že najdeš ľudí s ktorými si budeš rozumieť ..

//autoeditácia príspevku (05 Sep 2012, 15:14)
aha, a ešte som chcel napísať, že my nemáme triedneho učiteľa, ale mame niečo ako "administratívny koordinator" ktorý zbiera ospravedlnenky a podobne záležitosti , každý študent si mohol vybrať z pomedzi štyroch ľudí (u nás na skole sa nehovorí učiteľom učitelia, proste sk tykáme a berieme ich ako ľudí, nieje tam žiadna umela autorita, ale čisto prirodzená) a ten koho si vyberieme je náš tútor, mame s ním povinné sedenie jednu hodinu do mesiaca kde riešime veci ktoré potrebujeme ..
Napísať odpoveď