Nutricny expert ocividne budes ty, vidim este aj slovencinar, ako bonus. Okrem toho este aj ineho zivocisneho druhu. Som rad, ze tvoja hladina glykogenu je konstantna, my homo sapiens ho dokazeme pocas aktivity zuzitkovat, preto som rad, ze v tej hornej dolnej sme sa videli spolu.ColdRain napísal: trtko ktory prisiel nato, ze sval je z bielkovin tak je dobre papat proteiny si mysli, ze je nutricny expert...a samozrejme chudne sa tak, ze nezerem nic...
takze skutocne, drz sa toho co si napisal, nerad uz nic, budes kludne spat a my holt ostaneme ochudobneni o tvoju mudrost a budeme musiet aj nadalej zit v sebaklame a obmedzujucej hluposti nasich pavedeckych poznatkov...typujem ta na studenta nejakeho prveho rocnika prirodovedeckej fakulty ktory po uspesnom absolvovani stredoskolskej chemie na gymnaziu v hornej dolnej mysli, ze zozral vsetku mudrost sveta...
samotne palenie tukov pri sporte je zapricinene viac rozbehnutim metabolizmu ako samotnym absolutnym spalenim tuku pri slapani, to sa spali skutocne minimum, ide o to, ze ta fyzicka aktivita ti nakopne metabolizmus ktory potom viacej pracuje. cize palenie chudnutie tuku musi byt spojene s celkovym znizenim kalorickeho prijmu, ale nesmies ist na ukor vykonnosti, cize hlavny prijem sacharidov by mal byt po cviceni aby si doplnil zasoby glykogenu, pred cvicenim by som dal len bcaa, samozrejme, ze to neznamena, ze pol dna nic nebudes jest. musis jest pravidelne, aby telo nestradalo a nedostvalo stimul na ukladanie tukov na horsie casy. glykogen sa vo svaloch udrzuje konstantne, aby boli schopne fungovat, netreba ho specialne doplnat pred cvicenim.
cize scenar je taky, ze normalne fungujes, po jedle si das nejaku pauzu aby ti nedoslo zle na bikeu ztoho ze mas plny zaludok, pred biekom si das trochu shakeu s bcaa, ten usrkuje pocas toho ako slapes, ked doslapes normalne sa najes (rozumej zdravo, zaklady vyzivy tu nejdem riesit, je to na samostatny post, ale palti opat, zlozite sacharidy a vela bielkovin)
dalsia vec je, ze budovat svalovinu ked chces zaroven chudnut je dost problem, lepsie je robit jednu vec a poriadne a potom pristupit k druhej
Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
-
marek carey
Medium Star
Re: Posilnovanie
Tu musím dodať, že napr. CKD je založené na tom, že PRED sa doplnia zásoby glykogénu a potom ich netreba a svalová hmota zostáva zachovaná.
pri diete je celkovo problem udrzat co najviac svalovej hmoty, teda ak sa bavime o naturaloch.
CKD som skusal asi iba raz v zivote a na udrzanie hmoty je fajn, len chutovo mi moc nesadla a celkovo mi nie je sympaticka. A tiez musim povedat ze s vekom ten metabolizmus dost vyrazne spomaluje, kedysi som mohol jest doslova cokolvek vo velkom mnozstve a mal som minimum tuku, teraz furt len rysujem a vysledku prichadzaju iba veeelmi pomali..
CKD som skusal asi iba raz v zivote a na udrzanie hmoty je fajn, len chutovo mi moc nesadla a celkovo mi nie je sympaticka. A tiez musim povedat ze s vekom ten metabolizmus dost vyrazne spomaluje, kedysi som mohol jest doslova cokolvek vo velkom mnozstve a mal som minimum tuku, teraz furt len rysujem a vysledku prichadzaju iba veeelmi pomali..
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Otazka je jasna, co jest pocas dlhych cyklojazd. Tri hodiny bez jedla nevydrzim, obzvlast pri tom vydaji cez 1500kCal. Najest sa najem poriadne hodinu pred, tzn. ze za hodinu a pol jazdy uz mam hlad. Ake jedlo prijimat aby co najviac vyhovovalo zlozenie pre vykon a zaroven aj zasytilo zaludok.
t0m4s3
co tak nejake proteinovo sacharidove tycinky? inak ja si 3 hodiny v kuse na bajku neviem predstavit, po hodine mi uz odchadza chrbat..
co tak nejake proteinovo sacharidove tycinky? inak ja si 3 hodiny v kuse na bajku neviem predstavit, po hodine mi uz odchadza chrbat..
-
t0m4s3
Admin
Mna akurat boli za krkom, ale to sa da zvladnut tym ze s nim pravidelne hybem hore-dole aj pocas jazdy. Ja si zase neviem predstavit ist to s prestavkami. Staci mi zastavit na 2minuty ked sa obcas stratim a uz mam tuhe nohy.
K tym tycinkam - mas nejaky konkretny tip? Nebranim sa nicomu, rady su rady, ale kazdy sme individualny a najlepsie je to otestovat sam na sebe.
K tym tycinkam - mas nejaky konkretny tip? Nebranim sa nicomu, rady su rady, ale kazdy sme individualny a najlepsie je to otestovat sam na sebe.
Ja si davam pred cyklovyletom vlocky s mliekom,kedze idem hned po ranajkach. Na cestu si beriem ovocie a musli tycinky.
Ak jazdis vo fat burning zone nejak by som sa straty svalov nebal, Ja mavam dost casto tep v priemere aj 150 a nejak som si ubytok svalov nevsimol, ale tukov som sa uz dobre zbavil.
Ak jazdis vo fat burning zone nejak by som sa straty svalov nebal, Ja mavam dost casto tep v priemere aj 150 a nejak som si ubytok svalov nevsimol, ale tukov som sa uz dobre zbavil.
marek: ja mam stale pocit, ze si nepochopil co som napisal a ano, za predpokladu, ze clovek nejde nejaku specialnu dietu ako ckd pripadne nevlni, tak pri normalnych stravovacich navykoch (normalnych pre aspon rekreacnych sportovcoch) je ta hladina konstantne na takej urovni, ze si schopny bez problemov sportovej aktivity, samozrejme, ze nie trojhodinove bicyklovanie, ale nepotrebujes ked sa normalne pred sportom hodinu pred najes ist do sacharidovych suplementov ak sa nechystas na tour, za normalnych okolnosti, by som si myslel, ze pisem jak hotentot, ale kedze doteraz sa nikto nestazoval, chyba asi nebude v mojom prijimaci. a hej, pod do mna s gramatikou, ani sa mi nechce hladat kde som mal preklep
t0m4as3: tycinky by som volil take ktore su z whey proteinu, pripadne ak su take, tak z hydrolizatu a vyhybal by som sa takym ktore su bez sacharidov, kedze za prve potrebujes doplnat aj rychlu energiu a na tom bikeu nie je problem to spalit. a za druhe su strasne tuhe a zle sa jedia a strasne vysusuju a zvysili by ti spotrebu vody. ako som tak narychlo tie tycinky prebehol, tak je to asi jedno fakt, vsetko je to zo zmesy roznych proteinov a asi ani srnka netusi kolko tam ktoreho je, takze by som isiel cisto podla chuti a maximalne by som as vyhol nejakym pochybnym znackam kde moze byt aj pochybny obsah tycinky
inac ak chces spalovat tuky, ja osobne by som zvolil iny pristup k sportu ako si zvolil ty, ak je to o tom, ze mas rad cyklistiku a chces pomoct spalovaniu tukov, tak nic
t0m4as3: tycinky by som volil take ktore su z whey proteinu, pripadne ak su take, tak z hydrolizatu a vyhybal by som sa takym ktore su bez sacharidov, kedze za prve potrebujes doplnat aj rychlu energiu a na tom bikeu nie je problem to spalit. a za druhe su strasne tuhe a zle sa jedia a strasne vysusuju a zvysili by ti spotrebu vody. ako som tak narychlo tie tycinky prebehol, tak je to asi jedno fakt, vsetko je to zo zmesy roznych proteinov a asi ani srnka netusi kolko tam ktoreho je, takze by som isiel cisto podla chuti a maximalne by som as vyhol nejakym pochybnym znackam kde moze byt aj pochybny obsah tycinky
inac ak chces spalovat tuky, ja osobne by som zvolil iny pristup k sportu ako si zvolil ty, ak je to o tom, ze mas rad cyklistiku a chces pomoct spalovaniu tukov, tak nic
-
t0m4s3
Admin
Urcite su aj lepsie sposoby na spalovanie tukov, ale cyklistika ma bavi, cize spajam prijemne s uzitocnym co v inych pripadoch by asi nebolo ono. Ale len tak pre zaujimavost kludne napis co je vhodnejsie, zaujima ma to
//autoeditácia príspevku (04 Sep 2012, 10:06)
tak prave som sa dozvedel nasledovne (autora urcite netreba predstavovat), neviem ci sa ma smiat alebo plakat
Komu: t0m4s3
Ale 3 hodiny by si ani jazdit nemal, tristvrt az hodka je optimalna... Ak to povazujes za blbost prosim, blby potom bude niekto iny.
Cely cas sa bavime o tom, ze robis fat burn, a nie kardio, takze si najskor nastuduj o co tam ide, potom mozno budes vediet.
//autoeditácia príspevku (04 Sep 2012, 10:06)
tak prave som sa dozvedel nasledovne (autora urcite netreba predstavovat), neviem ci sa ma smiat alebo plakat
Komu: t0m4s3
Ale 3 hodiny by si ani jazdit nemal, tristvrt az hodka je optimalna... Ak to povazujes za blbost prosim, blby potom bude niekto iny.
Cely cas sa bavime o tom, ze robis fat burn, a nie kardio, takze si najskor nastuduj o co tam ide, potom mozno budes vediet.
takto, nechce sa mi to rozpisovat este raz, ked uz to niekto napisal za mna lepsie:
http://kulturistika.ronnie.cz/c-11144-j ... bnete.html
vravim, ak ti ide o to byt na bikeu, tak ok, ak ti ide vyslovene o chudnutie tak by som zmenil pristup, ide to totiz ovela lahsie, ked to bdues robit inak. obzvlast body 10 a 11, ale precitaj si aj ostatne mozno sa dozies nieco nove.
ale uplny zaklad je o tom, ze chudne sa v kuchyni, nie v telocvicni, teda na prvom mieste je, vzdy bola a bude strava.
cize hej, to co ti kolega napisal, nieco do seba ma
http://kulturistika.ronnie.cz/c-11144-j ... bnete.html
vravim, ak ti ide o to byt na bikeu, tak ok, ak ti ide vyslovene o chudnutie tak by som zmenil pristup, ide to totiz ovela lahsie, ked to bdues robit inak. obzvlast body 10 a 11, ale precitaj si aj ostatne mozno sa dozies nieco nove.
ale uplny zaklad je o tom, ze chudne sa v kuchyni, nie v telocvicni, teda na prvom mieste je, vzdy bola a bude strava.
cize hej, to co ti kolega napisal, nieco do seba ma
-
t0m4s3
Admin
Samozrejme, ze zakladom je strava, ale ako pracujucemu cloveku sa pocas dna stravuje velmi zle. Bike ma bavi nielen ako nastroj na chudnutie. Zase aby to nevyznelo blbo, tak rozhodne nemam ani len nadvahu, ale par kilo dole sa prave na bike dost hodi. 1.2.2012 som mal rovnych 100kg, teraz mam 87kg a to vsetko vdaka zvysenej aktivite na biku a drobnej zmene jedalnicka - prestal som zrat smazene jedla, biele pecivo, uplne som vypustil maslo a zredukoval syry (ktorych som jedol fakt dost). Na druhu stranu stale vypijem tych 90-100 piv mesacne a aj tak idu kila dolu 
co je to "prilis mnoho kardia"? Cyklisti bezne jazdia kardio 4-6hodin, ja to poznam pod pojnom ZDV (zakladna dlhodoba vytrvalost). To, ze hodina bohate staci mi pride ako uplna ko*ot, ved prvych 20-30 minut sa telo iba zohrieva a aby som kazdy den makal iba v lepsom pripade 40min?
co je to "prilis mnoho kardia"? Cyklisti bezne jazdia kardio 4-6hodin, ja to poznam pod pojnom ZDV (zakladna dlhodoba vytrvalost). To, ze hodina bohate staci mi pride ako uplna ko*ot, ved prvych 20-30 minut sa telo iba zohrieva a aby som kazdy den makal iba v lepsom pripade 40min?
t0m4s3
konkretnu znacku tyciniek ti neviem povedat, je to individualne, vyskusaj a uvidis.
Podla mna je bikeovanie uplne genialna vec,clovek je na cerstvom vzduchu, je to zabava a zaroven sa velmi pekne rozbehne metabolizmus nakolko svaly dolnych koncatin patria medzi najvecsie svalove skupiny.
konkretnu znacku tyciniek ti neviem povedat, je to individualne, vyskusaj a uvidis.
Podla mna je bikeovanie uplne genialna vec,clovek je na cerstvom vzduchu, je to zabava a zaroven sa velmi pekne rozbehne metabolizmus nakolko svaly dolnych koncatin patria medzi najvecsie svalove skupiny.
Práve o toto ide, bežnému človeku, ktorému nejde o svaly a pod., stačí vypustiť zlo z jedálnička, začať sa trochu hýbať a sú krásne vidieť výsledky a pritom nejde o žiadne super výkony ani drastické "diéty." Aké jednoduché.prestal som zrat smazene jedla, biele pecivo, uplne som vypustil maslo a zredukoval syry (ktorych som jedol fakt dost). Na druhu stranu stale vypijem tych 90-100 piv mesacne a aj tak idu kila dolu
no ved vravim, ked ta to bavi, tak ok, ale su efektivnejsie cesty a tymi je intervalovy trening - sprinty, ten je setrnejsi k samotnej svalovej hmote a nedochadza u neho k takemu vyplavovaniu kortizolu, resp, nemalo by k ziadnemu a stimul pre metabolizmus je omnoho vacsi
a teda hej, samotne kardio tak na hodinku, potom uz je kontraproduktivne pokial sa bavime o spalovani tuku. samozrejme pokial trenujes na nejake cyklisticke preteky vytrvalostne tak musis makat viac, ale to uz je potom o treningu na vytrvalost nie o treningu na redukciu tuku
a teda hej, samotne kardio tak na hodinku, potom uz je kontraproduktivne pokial sa bavime o spalovani tuku. samozrejme pokial trenujes na nejake cyklisticke preteky vytrvalostne tak musis makat viac, ale to uz je potom o treningu na vytrvalost nie o treningu na redukciu tuku
-
Emkej
Light Professional
poradí niekto nejaký light Full body workout? 
to su temer opozita...vyhni sa silovym rutinam hlavne, zvol klasicke TBT alebo HST a daj lahke vahy, ale fb bude vzdy celkom zataz hlavne na CNS
-
Emkej
Light Professional
silovým rutinám? to znamená čo konkrétne? TBT som cvičil predtým tak skúsim pozrieť na HST
díky
btw. nejaký dobrý link podľa, ktorého by som si vedel spraviť ten HST by sa náhodou nenašiel? prečítal som už viacero ale nič poriadne som zatiaľ nenašiel
btw. nejaký dobrý link podľa, ktorého by som si vedel spraviť ten HST by sa náhodou nenašiel? prečítal som už viacero ale nič poriadne som zatiaľ nenašiel
-
R1k1nko
Darca
par stran do zadu som tu chcel tiez nejake rady na chudnutie zobral som si od kazdeho nieco a kedze mam pracu na smeny tak som si to zariadil takto:
nocna 22.00-6.00: cez den plavanie + jednorucka...(nejake zakladne pohyby)
poobedna 14.00-22.00: vecer beh cca 2-4km (cca)+ 1-2x jednorucka..
ranna 6.00-14.00 poobede plavanie a kazdy druhy vecer beh, + 1-2x jednorucka..
samozrejme som to niekedy flakal ale na dalsi den som si to vynahradil ...
v praci nesedim mam fyzicky narocnu pracu ....
no ked som zacal mal som 96,7kg ubehol mesiac a 1-2 tyzdne a mam 90.04kg
v strave som vela menit nemusel sladkosti ani malinovky nejem/ nepijem ( a ani som nikdy nejedol)
akurat to mnozstvo som omedzil niekedy som zjedol celu pizzu / alebo balik spagiet/ 10 mc cheesov a teraz uz nie .....
- tak isto si sam varim vselijake lahke jedla... ktore mi chuta bavi ma to a urcite je to lepsie ako ked si na obed nieco vysmazim ... tuto viem ze mam veci zo zahrady (skoda ze uz to leto konci
)
akurat ma sere to ze kupalisko zatvoria tento tyzden takze neviem co bude s tym plavanim ....lebo mi dost pomohlo (si myslim / vidim )
nocna 22.00-6.00: cez den plavanie + jednorucka...(nejake zakladne pohyby)
poobedna 14.00-22.00: vecer beh cca 2-4km (cca)+ 1-2x jednorucka..
ranna 6.00-14.00 poobede plavanie a kazdy druhy vecer beh, + 1-2x jednorucka..
samozrejme som to niekedy flakal ale na dalsi den som si to vynahradil ...
v praci nesedim mam fyzicky narocnu pracu ....
no ked som zacal mal som 96,7kg ubehol mesiac a 1-2 tyzdne a mam 90.04kg
v strave som vela menit nemusel sladkosti ani malinovky nejem/ nepijem ( a ani som nikdy nejedol)
akurat to mnozstvo som omedzil niekedy som zjedol celu pizzu / alebo balik spagiet/ 10 mc cheesov a teraz uz nie .....
- tak isto si sam varim vselijake lahke jedla... ktore mi chuta bavi ma to a urcite je to lepsie ako ked si na obed nieco vysmazim ... tuto viem ze mam veci zo zahrady (skoda ze uz to leto konci
akurat ma sere to ze kupalisko zatvoria tento tyzden takze neviem co bude s tym plavanim ....lebo mi dost pomohlo (si myslim / vidim )
Je toto normalne? Ako moze niekto na toto napisat, ze su to svaly???
http://www.topky.sk/cl/13/1324006/Novod ... ode-78-cm-
Syntholovy debil, nic viac. Predlaktia ma ako baletka...
http://www.topky.sk/cl/13/1324006/Novod ... ode-78-cm-
Syntholovy debil, nic viac. Predlaktia ma ako baletka...
Čo by si čakal od takého zdroju.

"Jem veľa kuracieho mäsa, steakov a rýb. Okrem toho denne vypijem asi tri litre proteínových nápojov. A samozrejme pravidelne cvičím,"