Náhle prehrievanie notebooku
Náhle prehrievanie notebooku
Dobrý deň, pred dvoma-troma mesiacmi som si kúpil ntb Lenovo Z580 i7-3612QM 59-334495
http://www.thinkpro.sk/produkt/lenovo-i ... 34495-sedy
Asi pred troma dňami sa naskytol takýto problém: Ntb už po 10 minútach surfovania na webe má príšerne veľké teploty (Procesor až do 102°C a grafika približne do 90°C... Do teraz som hral hry ako Battlefield 3,Fifa 12, Mafia 2 na ultra detailoch bez sekania, zrazu teraz keď zapnem fifu 12 tak po 5-10 minútach to šialene seká, už sa mi stalo že sa ntb aj vypol...Hľadal som niečo na fóre, ventilátor a chladič si nemyslím žeby bol až tak zasratý za 2 mesiace (alebo áno?), nad chladiacou podložkou som už rozmýšľal, avšak problém nie je dlhodobý, vyskytol sa len pred pár dňami, dovtedy všetko fachalo dobre... Už som vyčistil registre, defragmentoval disky aj registre, nič nepomohlo...
http://www.thinkpro.sk/produkt/lenovo-i ... 34495-sedy
Asi pred troma dňami sa naskytol takýto problém: Ntb už po 10 minútach surfovania na webe má príšerne veľké teploty (Procesor až do 102°C a grafika približne do 90°C... Do teraz som hral hry ako Battlefield 3,Fifa 12, Mafia 2 na ultra detailoch bez sekania, zrazu teraz keď zapnem fifu 12 tak po 5-10 minútach to šialene seká, už sa mi stalo že sa ntb aj vypol...Hľadal som niečo na fóre, ventilátor a chladič si nemyslím žeby bol až tak zasratý za 2 mesiace (alebo áno?), nad chladiacou podložkou som už rozmýšľal, avšak problém nie je dlhodobý, vyskytol sa len pred pár dňami, dovtedy všetko fachalo dobre... Už som vyčistil registre, defragmentoval disky aj registre, nič nepomohlo...
Re: Náhle prehrievanie notebooku
Ja by som reklamoval.
pocujes ventilator fukat ci nie?
no páni, trosku sa zmenila situacia....tento problem co som pisal vyssie tak sa mi vyskytol na chate, ked som prisiel z chaty tak som uz ntb nezapinal...rano som ho zapol, problem stale pretrvaval...asi na obed sa od ventilatora ozyvali cudne zvuky, akoby sa snazil zacat tocit ale nemal stavu...neviem to presne opisat...po 5 minutach zvuky prestali a ntb isiel uplne normalne...teploty normalne okolo 40stupnov...na dalsi vikend som zase isiel na chatu, kde isiel normalne, avsak na treti den sa zase vyskytol ten isty, uz hore spominany problem....
tak teraz uz som z toho uplny vôl..
este jedna vec; vsimol som si na kryte ventilatora, zkade taha (nie vyfukuje) vzduch, na mriezke ktora je cierna, ne kraji je uplne ina farba, nevsimol som si ci to bolo ked som ho uz kupil alebo nie...ale ked som to ukazoval kamosovi, tak povedal ze to moze byt tym ze mi vyhorel jeden vetrak...
tak teraz uz som z toho uplny vôl..
este jedna vec; vsimol som si na kryte ventilatora, zkade taha (nie vyfukuje) vzduch, na mriezke ktora je cierna, ne kraji je uplne ina farba, nevsimol som si ci to bolo ked som ho uz kupil alebo nie...ale ked som to ukazoval kamosovi, tak povedal ze to moze byt tym ze mi vyhorel jeden vetrak...
Mám ten istý ntb a teploty mám úplne v poriadku, na tvojom mieste by som to reklamoval ..
To ti poviem najskôr až vo štvrtok, niesom teraz doma 
ok, tak potom pls pozri...este ma jedne vec napadla...mam taky dojem ze sa prehrieva zakladna doska..ked spustim ntb, najvyssiu teplotu ma prave ona...za nou nasleduje grafika...pokial viem tak v tomto ntb je grafika na zakladnej doske...cize graficka by sa mohla prehrievat aj od toho...jadra procesorov maju dobre teploty, avsak po chvili uz aj tie su vysoke, ale to bude asi tym ze vtedy je uz cely ntb horuci...
//autoeditácia príspevku (03 Sep 2012, 15:23)
ntb som zvonku s vysavacom len tak prefukol, teploty sa snizily u jadier procesorov na normalne hodnoty, grafika a zakladna maju trochu vyssie teploty (zhruba o 5-10stupnov viac ako v normal)...
//autoeditácia príspevku (03 Sep 2012, 15:23)
ntb som zvonku s vysavacom len tak prefukol, teploty sa snizily u jadier procesorov na normalne hodnoty, grafika a zakladna maju trochu vyssie teploty (zhruba o 5-10stupnov viac ako v normal)...
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Ja som zvykol pri NTB chytit a fuknut zopar krat ustami priamo do ventilatora a pekne vyfuklo tonu prachu a hned to slo lepsie 
no s ustami som skusal aj ja....pomohlo to mozno o 5stupnov...doma som ho vyfukal s vysavacom a teploty jadier procesorov su okolo 35, grafika 45-48, hdd okolo 50 a zakladna 50-55...
-
terrens
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
HDD 50°C? A to ti ešte ide???