zasielka z Kanady cez fedex - colne konanie

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
Diego11
Medium Expert
Medium Expert

zasielka z Kanady cez fedex - colne konanie

Príspevok od používateľa Diego11 »

Minuly tyzden som si objednal zasielku z Kanady a o styri dni na to som ju uz mal cez Fedex na Slovensku. Volal mi agent z fedexu, a budu ma zastupovat v colnom konani (budem musiet zaplatit DPH), poslal som mu teda splnomocnenie, kopiu OP a dalsie udaje, avsak mi oznamil ze kym mi zasielku preclia na CU v BA tak to moze potrvat aj 4-5dni(zalezi to od daneho colnika, ci mi zasielku otvori atd.).

Rad by som vedel, ci je mozne toto colne konanie nejako po urgovat, za priplatok(ak taka sluzba vobec existuje) ? Je to dost urgentna zasielka a ani neviem kedy mi to dorucia(vsetko sa to odvija opat len od toho daneho colnika). Ak tam pridem osobne na CU do BA, vedeli by mi to preclit este v ten dany den (a po uhradeni poplatkov fedexu za zastupenie) ?
Jaccobinho
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: zasielka z Kanady cez fedex - colne konanie

Príspevok od používateľa Jaccobinho »

Dúfam že pracovník FedExu ťa oboznámil s tým, že toto zastupovanie v colnom konaní je za poplatok, u mojej zásielky to bolo myslím 16 € ? Neviem. A preto som zvolil, že sa zastúpim sám. Prišiel som do FedExu v BA na letisku, vypýtal si papiere k mojej zásielke ktoré tam uź boli pripravené, prešiel som cca 200 metrov na colnicu (sivá budova na konci cesty), kde mi po predložení faktúry (potvrdenie z PayPalu) vyrúbili clo, ktoré som v hotovosti zaplatil (pozor, nemajú vydať) a šiel som naspäť do FedExu s potvrdením o zaplatení, kde mi zásielku vydali.
Lukkas
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: zasielka z Kanady cez fedex - colne konanie

Príspevok od používateľa Lukkas »

Fedex je v tomto o dost horsia prepravna spolocnost ako DHL... Ako pisal kolega vyssie za to ze ti to oni preclia pytaju samizda 1-2% z celkovej sumy a minimalne 10-15e (neviem presne musel by som si pozriet tu zmluvu) Ja konkretne som objednal tovar na firmu, to znamenalo ze mi ho musia preclit nech sa deje co sa deje. (DPH atd atd aby to uctovne sedelo) No mne balik prisiel uz bol pred firmou, neprecelny nic. Tak opat ho museli zobrat spat do BA a preclit, vyhovorka typu ze to malo hodnotu pod 25e u mna neobstala(aj keby som bol rad). Ale u mna ako u firmy preclenie trvalo skoro nic. Balik mi prisiel, hned ako prisiel na slovensko. u DHL to iste. Pride na slovensko a ked im stihnem poslat vsetky veci tak mi to preclia hned a balik mam na druhy den doma (bez poplatkov). A DPH platim priamo kurierovi.
Ked ti to budu preclievat, povedz aj o co sa jedna, vacsinou na niektore produkty sa nevzdtahuje clo len DPH.
Napísať odpoveď