co je toto za hmyz

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
cssco
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Re: co je toto za hmyz

Príspevok od používateľa cssco »

Minule som cital nejaku statistiku ze kolko clovek zje cez noc "hmyzu" a malo to nebolo. Takze dobru noc a samozrejme chut. ked rano Vam nebude chutit jest viete z coho ste uz najedeni.
http://magazin.atlas.sk/ulety/kolko-kg- ... 87489.html
redliner
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa redliner »

cssco napísal:Minule som cital nejaku statistiku ze kolko clovek zje cez noc "hmyzu" a malo to nebolo. Takze dobru noc a samozrejme chut. ked rano Vam nebude chutit jest viete z coho ste uz najedeni.
http://magazin.atlas.sk/ulety/kolko-kg- ... 87489.html
Prečítaj si celý článok...
cssco
Star
Star

Príspevok od používateľa cssco »

redliner napísal: Prečítaj si celý článok...
thank you captain obvious
DoperMTA
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa DoperMTA »

Nazdar, neviete niekto, ktorý pavúk kladie vajíčka do takej guličky, slabo ružovej farby, akoby z vaty (ako keď si spravíte guličku z vaty medzi prstami) veľkosti as 5mm, lebo som našiel niečo také doma a bol pri tom aj pavúk celý čierny, dosť sa podobal na čiernu vdovu (dúfam že to nebol on) len myslím že nemal také gulate brucho a ani červene škvrny (možno mal niečo biele na chrbte) som si nevšimol, ale zase moc som ho neskúmal, kým som ho rozpučil kameňom.
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

Zabi to skôr než sa to vyliahne.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

DoperMTA napísal:Nazdar, neviete niekto, ktorý pavúk kladie vajíčka do takej guličky, slabo ružovej farby, akoby z vaty (ako keď si spravíte guličku z vaty medzi prstami) veľkosti as 5mm, lebo som našiel niečo také doma a bol pri tom aj pavúk celý čierny, dosť sa podobal na čiernu vdovu (dúfam že to nebol on) len myslím že nemal také gulate brucho a ani červene škvrny (možno mal niečo biele na chrbte) som si nevšimol, ale zase moc som ho neskúmal, kým som ho rozpučil kameňom.
takmer všetky pavúky obalujú vajíčka v pavučine aby ich ochránili. Tá gulička vajíčok sa volá kokón, a z tých bežne vyskytujúcich sa na slovensku majú ružovkasté napríklad Pholcus phalangoides (trasavka koscovitá). Tie sú ale väčšinou žlto-hnedé (viď. prvý obr. s kokónom) ale môžu byť aj tmavo sfarbené. Z tých podobných čiernej vdove ktoré sa vyskytujú aj na slovensku sú napríklad Titanoeca quadriguttata (viď. druhý obr.)

dosť by pomohol bližší opis, či mal dlhé nohy, ako uložené, aká veľkosť a podobne.
Prílohy
_MG_0377 (2).jpg
Titanoeca_quadriguttata_P0946.jpg
DoperMTA
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa DoperMTA »

No viac sa to podoba na toho druhého pavúka, len mal ovela menšiu hlavu, skoro nebola vidieť a brucho mal zase väčšie nie také do dĺžky, ale viac do guličky, nohy približne rovnake ako na obrázku, akurát zadné nohy nemal asi tak velmi dozadu :roll: možno už prehánam, ale ked som sa k nemu približoval kamenom tak nohy akoby stiahol a bol v takej obrannej polohe a ako vravím cely čierny, ale možno mal na chrbte malu bielu škvrnu. Bolo to na komíne, medzi tehlami, kde je skoro vždy teplo, tak dufam že to nebola nejaka exoticka háved.
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

akurat mi cez balkon priletelo toto cudo (srsen), hned som zacal zhanat sietku na dvere :roll:

kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Pri pozerani toho videa som citil, ako mi dren nadoblickiek strieka adrenalin do tela... :|
No hnus.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

parádny je :) Takého veľkého som u nás ešte nevidel
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

bud rad..
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Teraz ako su tepla sa k nám všelijaká háveď sťahuje.. aj agresívnejšie druhy.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Ironia osudu? Vcera som objavil na chate hniezdo srsnov. :|
Objednal som z netu uz "hasicak" na srsne. Zajtra by to malo prist, takze hned spoznaju, co je stredovek. :D

Aaaa... ak by som sa nehlasil do konca tyzdna, som na JIS-ke. :D
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

raz sme ničili hniezdo ôs podobným sprejom na osy a sršne, a ti poviem, to bola tretia svetová. Ono to tie osy len rozdráždilo, začali lietať kade tade a dokonca sú na toľko inteligentné, že chodili očuchávať svoje hniezdo či prípravok už vypáchol a potom sa tam zase nasáčkovali. Takže to zabilo tých pár čo nestihli odletieť. Nakoniec sa muselo siahnúť po montážnej pene, aby ich to tam zamurovalo a tie čo odleteli aby sa nemali kde vrátiť. Tieto prípravky sú fajn keď ti vletí osa do bytu ale celé hniezdo tým nezničíš. Pozabíjaš tie sršne, ale tie čo zdrhnúť sa tam znova vrátia. Jedine že by tento prípravok mal nejaké špeciálne zloženie že to zničí to hniezdo nejakým invazívnym spôsobom (rozleptá pláty alebo upchá ich bunky)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Pokiaľ viem, sršnie hniezda sa odjakživa vypaľovali.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

audiotrack napísal:raz sme ničili hniezdo ôs podobným sprejom na osy a sršne, a ti poviem, to bola tretia svetová. Ono to tie osy len rozdráždilo, začali lietať kade tade a dokonca sú na toľko inteligentné, že chodili očuchávať svoje hniezdo či prípravok už vypáchol a potom sa tam zase nasáčkovali. Takže to zabilo tých pár čo nestihli odletieť. Nakoniec sa muselo siahnúť po montážnej pene, aby ich to tam zamurovalo a tie čo odleteli aby sa nemali kde vrátiť. Tieto prípravky sú fajn keď ti vletí osa do bytu ale celé hniezdo tým nezničíš. Pozabíjaš tie sršne, ale tie čo zdrhnúť sa tam znova vrátia. Jedine že by tento prípravok mal nejaké špeciálne zloženie že to zničí to hniezdo nejakým invazívnym spôsobom (rozleptá pláty alebo upchá ich bunky)
Tento pripravok vsetci chvalili na diskusiach, ba dokonca som sa docital, ze ma dlhodobejsi ucinok. Malo by to nicit aj hniezda a taktiez po zasiahnuti nastane letargicky ucinok, tak uvidim. Kazdopadne, nemozem ich nechat len tak, pretoze sa prehryzu do chaty a to tam potom pojdem najskor po Vianociach. :) Po aplikacii samozrejme, ze dieru z vonka zapracujem (ak mi to dovolia), co ostane v nutri potom skusim este nastriekat z vnutra. Kazdopadne, situacia je kriticka, su docela agresivne, mama uz dostala 2 pozdravy.
begbeee napísal:Pokiaľ viem, sršnie hniezda sa odjakživa vypaľovali.
Chata ma 30 rokov a je cela z dreva, toto nevidim, ako najlepsi napad. :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak vydymiť.
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

mam podobnu cerstvu skusenost ako audio.
V dreve sa usidlili osy.po aplikacii Raidu priamo na vychadzajuce osy to zopar zabilo(menej ako polovicu)ostane odleteli aj napriek tomu ze ich to zasiahlo.Avsak zatial sa nevratili.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

btw ako reagujete ked vam osa vleti do izby?
kazdy hmyz sa snazim obvykle nejako vyhnat von, na osy sa ale vraj nie je dobry napad moc zahanat tak ich rovno likvidujem...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

práveže osy sa mi vždy podarilo vyhnať najlahšie. Ako jediný lietajúci hmyz (v porovnaní s muchou, motýlom, kadejaké lietajúce chrobače...) čo som mal v izbe nejakým spôsobom vedela nájsť okno a sama sa snažila ísť von. Potom už len stačilo dokorán otvoriť okno a prípadne ju trošku nenásilne usmerniť. Ale momentálne mám už na všetkých oknách sieťku, takže toto je asi jediné účinné riešenie :)

prípadne daj na parapetu pohár s troškou kofoly alebo nejakého sladkého sirupu
Napísať odpoveď