Poraďte najvhodnejšie audio do ROVER 75
Poraďte najvhodnejšie audio do ROVER 75
Myslím si, že názov témy presne vystihuje, o čo by sa tu malo jednať. Vymenil som v aute sériové rádio (nemal som ku nemu heslo a kvôli tomu mi nehralo) za ALPINE CDE-120RM. S veľkým očakávaním som ho zapol a keď som počul ten "hudobný prednes" originál reproduktorov tak som nevedel, či mám plakať alebo sa smiať. V predných dverách sú samostatné výškové reproduktory, ktoré hrajú celkom dobre. No tie ďalšie (neviem ako ich nazvať, či sú to stredobasy alebo len také šuštítka) hrajú naozaj veľmi biedne. Odklopil som ten kryt reproduktoru a vykukol na mňa papierový, zrejme originál reproduktor. Všimol som si, že je osadený v takom plastovom koši, v ktorom je ešte miesto na ďalší reproduktor (nemal som si čím zmerať veľkosť otvoru v tom koši). Na kabeláž som nepozeral. To isté som našiel aj v druhých predných dverách. Čo je v zadných dverách, tak to neviem. Nemal som vybratý panel dverí. No viem, že "hrajú" len tie väčšie reproduktory. V zadných dverách asi výškové reproduktory nebudú i keď je tam na ne krytka. Nechcem dávať do auta subwoofer. Nepotrebujem, aby mi auto rezonovalo a po čase ho rozobralo. Preto chcem vymeniť kompletne reproduktory, aby bolo hudbu aj počuť, ale aj cítiť. Cena za reproduktory mi je totálne ukradnutá. Hlavne chcem, aby to dokázalo zahrať basy a malo to čistý zvuk. Ak by som si nepotrpel na zvuku, tak by mi to bolo jedno. A aby som nezabudol. V predných dverách sú 165mm reproduktory a v zadných by mala byť tá istá veľkosť reproduktorov.
Re: Poraďte najvhodnejšie audio do ROVER 75
Pises že cena za reproduktory tí je úplne ukradnuta, hlavne aby to hralo tip top, tak potom tí môžem poradiť niečo z najvyššej rady od Morelu, Dynaudia a podobne, ale predpokladám že to nebudeš chcieť, keďže cena sa tam pohybuje v urovnach tisiciek a je k tomu nutný zosilovac...
máš základnú radu od alpine a ono to bude hragt ajtak podľa najslabšieho článku v sústave takže si myslím že reproduktory za 300e a vyššie tí budú zbytočne
nespominas či to chceš napajat cez zosik alebo len z rádia, a teraz neviem ani ako je na tom rádio s možnosťou pripojenia zosiku..
takže takto, večer budem doma tak tí niečo pozrem a hodím dajake typy, ale najprv si musíš určiť cenovy strop, či to chcel napajat cez zosik alebo len rádiom, či chceš meniť aj zadné repro (za rovnakú cenu máš lepší zvuk iba z predu ako zadok + predok) a podobne, keďže ceny nejakých solidnejsich zostav - 1 pár repro + zosik sa pohybujú v cene od 300 eur ( ak chceš dodržať podmienky na zvukový prejav, čo si spomínal) a zasa samostatne reproduktory napojené len na rádio tí nikdy nedajú to čo od toho pozadujes..
takže ja tí radím zatiaľ takto, rozhodni sa čo chceš a zakolko, a potom sa môžeme baviť ďalej
máš základnú radu od alpine a ono to bude hragt ajtak podľa najslabšieho článku v sústave takže si myslím že reproduktory za 300e a vyššie tí budú zbytočne
nespominas či to chceš napajat cez zosik alebo len z rádia, a teraz neviem ani ako je na tom rádio s možnosťou pripojenia zosiku..
takže takto, večer budem doma tak tí niečo pozrem a hodím dajake typy, ale najprv si musíš určiť cenovy strop, či to chcel napajat cez zosik alebo len rádiom, či chceš meniť aj zadné repro (za rovnakú cenu máš lepší zvuk iba z predu ako zadok + predok) a podobne, keďže ceny nejakých solidnejsich zostav - 1 pár repro + zosik sa pohybujú v cene od 300 eur ( ak chceš dodržať podmienky na zvukový prejav, čo si spomínal) a zasa samostatne reproduktory napojené len na rádio tí nikdy nedajú to čo od toho pozadujes..
takže ja tí radím zatiaľ takto, rozhodni sa čo chceš a zakolko, a potom sa môžeme baviť ďalej
To práveže neviem, cez čo by to malo byť napájané. Do tohto ja vôbec nevidím a preto som dal sem túto tému. Zasa nehovorím, že tam musí byť ozvučenie ako v nahrávacom štúdiu. Počítam, že do samotných reproduktorov do predných a zadných dverí by sa dalo zainvestovať 300€. Možno aj viac, ak to bude za to stáť.
Stále to isté dookola. Už ma nebaví ľuďom vysvetľovať, že aj keď budú mať repráky za stotisíc euro, tak budú hrať totálne na chu*a, pokiaľ nebudú dvere vytlmené. Sťažuješ sa, že subwoofer ti bude rezonovať. No prečo asi? Lebo to nemáš vytlmené. Chceš investovať ťažké peniaze do reprákov a na tlmenie sa vyserieš? To ma asi taký zmysel ako tankovať V-power do škodovky. Ďalšia vec tá alpinka čo si kúpil, myslíš, že to je niečo extra? Na konci to má čínsky integráč rady TDAxxxx (viem, lebo som presne také isté opravoval kamošovi), ktorý aj keď tam vopcháš repráky so zlatou membránou, tak budú hrať oničom. Prečítaj si o tlmení, na internete je kopa článkov o tom, taktiež v automagazíne o tom písali, že vytlmili auto dynamatom a hľa aj sériové repráky zrazu zneli inak. Prepáč, že som tak kritický, ale nemohol som si to odpustiť, keď ti tu chalan nadomnou radí značkové repráky za drahé peniaze a tlmenie ani nespomenie...
Tlmenie by som spomenul, neboj sa, len načo budem hneď o všetkom ked neviem čo a ako, aj chlapcovi čo som minulé radil som spomínal tlmenie, plus ja som neradil žiadne značkové repro, len som chcel poukázať na to, koľko môže stáť taký tip top zvuk 
Tak dneska som bol v tej firme. Chalanovi som ukázal auto, vypočul si terajší zvuk v aute a sám bol prekvapený, že tie sériové reproduktory nedokázali zahrať basy. Navrhol mi kompletné výmenu reproduktorov v predných aj zadných dverách spolu s vytlmením dverí. To vytlmenie dverí sa dá samozrejme dorobiť aj neskôr. A keby som chcel, tak na mieru vie spraviť aj subwoofer, ale ten do auta nechcem. Reproduktory aj spolu s robotou bez vytlmenia mi vyjdu na 250€ a keby som chcel aj vytlmenie, tak to bude 380€ dokopy. Myslím si, že to nebude taká zlá cena. Reproduktory by mali byť od JBL, len presný typ som si nezapamätal už.
toto čo ti navrhuje bude lepšie ako to čo tam máš teraz, určite, a možno s tým budeš aj spokojný, ale rozhodne to nebude to, čo si chcel pôvodne, a za tých 380€ si vieš poskladať aj lepšiu muziku, namontovať to tiež nie je až taká veda, takže dalšie ušetrené €, ja by som navrhoval takýto variant:
1. vytlmiť predné dvere - cca 60€ pri použití materiálu STP silver
2. kúpiť 2 kanálový zosik a jeden pár reproduktorov dopredu, k tomu nejakú napájaciu sadu cca 300 € (samozrejme závisí od požadovanej kvality, dá sa lacnejšie aj drahšie)
3. zadné reproduktory nechať pôvodné na rádiu len na dokreslenie pre cestujúcich vzadu (muzika sa má ajtak počúvať zpredu a z 2 reproduktorov)
takto nejak by si to mal za sumu približne rovnakú ako si uviedol hore, ale zvuk by bol na trochu inej úrovni
1. vytlmiť predné dvere - cca 60€ pri použití materiálu STP silver
2. kúpiť 2 kanálový zosik a jeden pár reproduktorov dopredu, k tomu nejakú napájaciu sadu cca 300 € (samozrejme závisí od požadovanej kvality, dá sa lacnejšie aj drahšie)
3. zadné reproduktory nechať pôvodné na rádiu len na dokreslenie pre cestujúcich vzadu (muzika sa má ajtak počúvať zpredu a z 2 reproduktorov)
takto nejak by si to mal za sumu približne rovnakú ako si uviedol hore, ale zvuk by bol na trochu inej úrovni
Ja som v piatok bol zobrať druhé rádio a môžem zhodnotiť len toľko, že tie originál reproduktory na druhom rádiu hrajú oveľa lepšie. Ten Alpine CDE-120RM je veru riadny shit. Nechápem, ako mohlo dostať ocenenie v niektorej tej kategórií za rok 2011. Teraz mám Pioneer DEh-1400UB a som spokojnejší. Nie je to žiadny high-end, ale hraje dobre. Išiel som do NAY a na predajni som si vyskúšal viac rádií na rovnakých reproduktoroch. Ale čo sa reproduktorov týka, tak tie meniť veru budem.