Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Majstro
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

Re: Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo

Príspevok od používateľa Majstro »

Michaelo napísal: Ja nehovorím že sa rozbieham aj s dymom ako keď sa niektorí predvádzajú a pália pneumatiky. No mám jeden blbý kopec kde vidíš tak 50 rovinku a hneď za tým je zatáčka. Ak sa rozbiehaš do kopca pomaly tak ťa môže niečo trafiť z boku.

Ps.: gumy som si kupoval za moje (iba na zimu) ale momentálne (mimo zimy) jazdím na starších zimných (na zimu už moc vhodné nie sú no v lete sa to v pohode dá).

No neviem ale môj inštruktor mi hovoril nech sa nevlečiem 40tkou keď môžem 50 (alebo 60 keď môžem 70). A tiež pozor aby si na to nezvykol a neurobil to pri policajtovi. Jeden u nás v autoškole nedostal vodičák lebo išiel pomaly a zdržoval premávku (v priemere po meste šiel 30 až 40). A cca 35kmph je dosť málo a vodičák ti dať naozaj nemusí.
Takisto pozor na viacpruhové cesty. Mimo mesta musíš stále ísť v pravom pruhu (v meste je to jedno).

Prečo mimo obce v pravom pruhu? ked tam mám dvojpruhovku ?? ved autá idú aj tam aj tam ... nechápem ..
marek carey
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa marek carey »

Majstro napísal:

Prečo mimo obce v pravom pruhu? ked tam mám dvojpruhovku ?? ved autá idú aj tam aj tam ... nechápem ..
Co nechapes? Mimo obce, ak je v tvojom smere viacej jazdnych pruhov, si povinny ist v pravom. :)
Mustafa
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Mustafa »

Majstro - tu máš konkrétny výklad:
Mimo obce na ceste s dvoma alebo s viacerými jazdnými pruhmi vyznačenými navozovke v jednom smere jazdy sa jazdí v pravom jazdnom pruhu. V ostatných jazdnýchpruhoch sa smie jazdiť, ak je to potrebné na obchádzanie, predchádzanie, otáčanie alebona odbočovanie.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

marek carey napísal: Sice minimalny dezen je 1,6mm, ale na zimne 3mm, cize aj ked mas zimne obute v lete a ti ho nenameraju, tak pokuta ako svina. :P
Hmm tak to som netusil. Dezen by tam mal byt okolo 2,5 az 3 mm. Tzn aj ked ich mam v lete tak musim mat 3mm? Nie je to trochu blbe? Nebudem si kupovat kazde 2 roky nove pneu za 350€.
Ale vdaka za upozornenie.
marek carey
Medium Star
Medium Star

Michaelo napísal: Hmm tak to som netusil. Dezen by tam mal byt okolo 2,5 az 3 mm. Tzn aj ked ich mam v lete tak musim mat 3mm? Nie je to trochu blbe? Nebudem si kupovat kazde 2 roky nove pneu za 350€.
Ale vdaka za upozornenie.
Bohuzial, ziadne okolo v tomto nie je, pokial su to letne pneumatiky, tak minimalna hlbka dezenu je 1,6mm. Pokial su to zimne, tak minimalne 3mm. Ale ludia robia tak, ze ved zimne budem mat v lete, neni su vyjazdene pod 1,6, mozem nosit, bohuzial, ako nahle su pneumatiky oznacene ako zimne, musis tam mat tie 3 minimalne milimetre. Takze bud setrit na nove, na pokuty, alebo verit, ze nepride na lamanie chleba. :D
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Skoda, takto som mohol zit v blahej nevedomosti. Jazdim na tych gumach od kedy mam vodicak (rok a pol) okrem zimy (to som si kupil nove) a nebal som sa, teraz ked uvidim policajtov tak pojdme trochu nervoznejsie okolo nich :/
Majstro
Amateur
Amateur

Chalani chcel som Vás poprosiť pred zajtrajšou jazdou .. čo je umna iné (ked mám 17) ako pre ostatných vodičov čo maju 18 na Bčko ..
Respektíve boli tam stanovené tuším iné rýchlosti , alebo ma upresnite ..

Ďakujem Vám
marek carey
Medium Star
Medium Star

Pre teba neni ine nic. :D Akurat, ked urobis vodicak pred 18 budes muset jazdit s niekym, kto ma minimalne 10 rokov vodicak.
Majstro
Amateur
Amateur

marek carey napísal:Pre teba neni ine nic. :D Akurat, ked urobis vodicak pred 18 budes muset jazdit s niekym, kto ma minimalne 10 rokov vodicak.
Budem mať vodičák na 17ku ale boli tam rozdieli ..

40km v obci a max 70 mimo obce + nemohol isť na dielnicu ... 17ročný teraz myslím
marek carey
Medium Star
Medium Star

:D Vacsi chobotinu som nepocul. To ti kto povedal?
V kazdom pripade je to blud, jazdis normalne.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Michaelo. To mne furt instruktor hovoril kam sa zeniem :D, ale proste som sa citil blbo, ked som isiel 50 a vsetci ma v meste predbiehali. Na zaciatku mi este hovorieval, ze na rovine vie ist rychlo kazdy.

To stym obmedzenim 17 je teda blud, vsak to co by bolo keby same 70 chodili po ceste zapchy jak one.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No ak ides 50tkou a niekto ta obehuje tak hned by dostal pokutu za to kedze prekrocil rychlost. Ty musis ist tak aby si neprekracoval maximalnu povolenu ale ani aby si nezdrzoval premavku. Ak jedno, alebo oba nariadenia nedodrzis, nemusis (a asi ani nedostanes) vodicak.

Majstro napísal: Budem mať vodičák na 17ku ale boli tam rozdieli ..

40km v obci a max 70 mimo obce + nemohol isť na dielnicu ... 17ročný teraz myslím
Toto je pekna blbost. Jazdit mozes normalne ale az do svojich 18 rokov musis jazdit s niekym kto ma vodicak 10 rokov. Inak prides o vodicak a je tam aj pokuta mastna (ak s anemylim).
Sranda na tom je ze aj keby spravis zaverecne skusky 1 den pred 18tkou, musis jazdit 3 mesiace s niekym kto ma vodicak 10 rokov (mozno viac, nie som si 100% isty ale menej to nie je). Ak ju spravis v den 18tky tak uz nemusis :D
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Michaelo: Vsak ale prax je ina, 50 nejde nikto aspon tachometrovych. Jedine niekde v dedine, kde nejde taka rucna cesta.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Samozrejme ani ja bežne nechodím 50kmph tachometrových. Idem 60 keďže 55kmph je povolených (50 + 5) a tachometrových 60 je necelých 55. Ale aj tak ak ideš ty tachometrových 50 tak ten čo ťa obieha v meste rýchlosť prekročí o dosť, inak by ťa obiehal pár minút.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...nieje povolených 50+5...to si kde zobral?...povolených je 50...a to, že sa nepokutuje prekročenie rýchlosti do 55km/h je kôli odchýlke meracích zariadení cca +-3km/h...takže ak pôjdeš tých svojich 55km/h, tak ti radar môže namerať aj 58km/h...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

do 56 km/h je len upozornenie, nad 55 je uz pokuta, aspon podla noveho 'cennika'
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

beardie napísal:do 56 km/h je len upozornenie, nad 55 je uz pokuta, aspon podla noveho 'cennika'
čiže ak mám 55,5 mám aj upozornenie aj pokutu? :D
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Presne na tom som narážal. Do 56kmph ti pokutu dať nemôžu. Samozrejme potom ešte zarátaj odchýlku radaru ktorú má polícia nastavenú aby im to nenameralo každého.Takže tých 60kmph na 4ke je akurát, pokuta nebude a aj otáčky sú v pohode.

Nie. Predsa radar ti nenamerá či máš 55,75kmph :D Proste za 55kmph pokuta ešte nie je až za 56. Ten cenník nosím stále so sebou v aute.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...no veď o tom píšem...redar ti môže namerať aj 55+3km/h...a máš pokutu...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Tak si zapni GPS s upozornením ak prekročíš 55kmph. Ja to mám na mobile a len čo prekročím určitú hranicu tak mi začne mobil pípať až kým nespomalím.
Napísať odpoveď