Ako dalej po vysokej skole ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Yos
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Ako dalej po vysokej skole ?

Príspevok od používateľa Yos »

Moja sestra ma pred sebou posledny rok na STU architekture, odbor zahradna a krajinna architektura, ja este dva roky na STU strojnickej, odbor automatizacia a informatizacia strojov a procesov. Chcel by som sa spytat, v mene mojej sestry, kde najlepsie zacat s hladanim agentur, respkt. nejakych objednavok, kde by sa mohla nastartovat. Pisala uz do jedneho atelieru, ale tam jej odpisali, ze potrebuju niekoho s praxou, aj ked tam ziadala o prax. Ma spravene aj portfolio na svojej stranke. Je dobre to rozposielat na maily firmam, ozvat sa po telefone, alebo aky sposob je najlepsi a najucinnejsi ? Za kazdu radu dakujem.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Ako dalej po vysokej skole ?

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Na trhoch prace kde mavaju svoje stanky technologicke firmy. Pokial firma od studaka pozaduje 5 rocnu prax, tak to asi neni dobra firma.
Ja som si takto nasiel v studijnom obore a nestalo ma to ani mesiac vybavovania a hladania. A to som este prasivy studak ktory nema ani len bakalara.
Fiju
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Fiju »

No poslat formam CV cez e-mail nie je zly napad, navyse za to nic nedas. Nemate na skole nahodu aj nejake poradenske centrum? Na niektorych skolach funguje oddelenie, kde absolventom pomahaju najst si pracu, pretoze su v kontakte so zamestnavatelmi.

S STU by si ale tvoja sestra (a ty) mala najst pracu bez problemov.
Yos
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Akurat som poposielal portfolio par firmam a o polhodinku mi odpisali z jednej, ze sa im paci grafika a ze je zaradena do vnutorneho zoznamu spolupracovnikov, cize simple as hell. Ale aj na tu STUcku si pojdem pozistovat nejake info, aj ked presne neviem ako to mame u nas stym oddelenim, ale dakujem za rady.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Jop, zrovna poznám jednu so záhradnou architektúrou, ktorá robí v potravinách - predavačku.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

mna by zaujimalo, co robila tvoja sestra doteraz?

kazdeho co poznam co studoval, tak si zacal hladat pracu este popri VS, letne brigady, polovicne uvazky, jednorazove roboty... hlavne umelci a architekti, stale na niecom robili a tiez sa zapajali do vsetkych sutazi co nasli...

nechcem nikoho urazat, netusim ako to v skutocnosti je, ale poznam aj takych, co sa 5 rokov zabavali, popri tom studovali na VS, rodicia im platili vsetko (kym studujes platime) a potom dostali diplom a cakali ze sa o nich budu firmy natahovat.
praca popri skole == prax. urcite ti to nebudu brat ako 5 rokov praxe, ale urcite CV vyzera lepsie ako ked je tam proste xxxx-xxxx stredna, xxxx-xxxx vysoka...

no ale aj nejaku tu radu mozno:
urcite nech vyskusa vsetko, kazdu moznost, nech posiela zivotopisy kam sa len da, kludne aj dvakrat... najhorsie co sa moze stat je ze sa ti neozvu alebo ze ta odmietnu.
Brambor
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Brambor »

Alebo ak je sikovna, moze skusit podnikat! V prvom rade je potrebne aby sa vedela predat.. Mam jeden taky blaznivy napad.. Nech sa dohodne na miestnom urade, nech ostriha a zaujimavo vytvaruje par krovin v danej lokalite zadarmo a nech k tomu da taku drevenu cedulku s menom.. Zarucene si ju ludia vsimnu! U nas pri robote jeden starsi pan striha kroviny, mame tam dvojmetroveho smajlika a o sto metrov dalej je obrovska 3D chobotnica.. A uz je na nej, ci sa takto odprezentuje svojim pripadnym zakaznikom, alebo zamestnavatelom..a este taka cersnicka..ty ako jej brat to nafotis a posles do rubriky noveho casu, kde posielaju ludia tie vlastne postrehy, s tym, ze originalny sposob hladania prace..ver tomu, ze takto si ju vsimnu..nie preto, ze vie strihat kroviny, jasne ze ona toho vie tritisickrat viac, ale preto, ze je originalna a vie sa predat :-)
Yos
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Praveze pracuje pocas skoly. Vsetko jej potrebne si kupuje sama. Niesme generacia ludi typu, rodicia mi to zaplatia, nic nemusim robit. Vyse roka robi s mapami v CAD systemoch, robila aj u znameho v atelieri, len chce nieco, co ju bude naplnat a zivit:) Kazdopadne dobre napady, poposielala co to. A Brambor, tiez dobry napad stym, poziadat o upravu zdarma, kde sa aj podpise. skusime, uvidime.
Napísať odpoveď