Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo

Príspevok od používateľa Grim »

...ty si trdlo alebo sa len robíš?...nemusíš ani prekročiť 55km/h (GPS ti pípať nebude)...a namerajú ti viac kôli ODCHÝLKE RADARU!...
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

do 56km/h ti nemozu dat pokutu, ale ak ta zastavia a ty na nich s tymto vyskocis, tak si bud isty ze ti zacnu kontrolovat vsetko, od povinnej vybavy az po dezen na pneumatikach :)
ohladom gps, nebudem si stale na jazdu zapinat gps ci som nahodou neprekrocil :)
radsej pojdem tachometrovou rychlostou a hotovo
ak ma niekto chce obehnut je mu jedno ci pojdem 50,52 alebo 56
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Ja o tej odchýlke radaru viem Grim no preto si aj policajti nastavujú radar tak aby im ťa nahlásil až pri rýchlosti napr 59kmph.
Teda aj s odchýlkou ak pôjdeš 55kmph tak ťa radar neohlási. Viem ako to je, poznám pár dopravákov.

CheZteR: vedz že by som na nich s ničím takým nevybehol až kým by mi nechcel dať pokutu keď nemôže alebo dať mi vyššiu pokutu ako za daný priestupok môže dať. Do tej doby by mi to bolo jedno.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Priznám sa, že tiež nechodím tachometrových 50, ale max t. 60. Ale to len kde poznám, viac ako 55 sa nesnažím ísť. Taktiež v pohodičke na 4ke ak je to rovinka, ak nie alebo je predpoklad nejakých prekážok a spomaľovania a rozbiehania, tak na 3ke.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

55-60kmph na trojke alebo stvorke? to uz tam mas mat davno patku zaradenu :)

suhlasim s tym, ze 50tkou sa proste chodit neda... chodim od oka podla situacie, resp. podla ostatnych ucastnikov premavky... ak ich ide viacero pokope tou patdesiatkou napr. na stvorprudovke, tak to pretrpim a idem spolu s nimi, nenahanam sa, nepredbieham... ak je cesta volna a mam prehlad, nie je problem ist aj 70 ci 80 na stvorprudovke... 50 chodim iba na miestach, kde sa meria rychlost a nehanbim sa ist este menej v pripade, ze som v cudzom meste, nepoznam premavku a znacenie a popritom hladam odbocku ci nejaky konkretny ciel...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

60 kmph na 4ke = 2000 otacok. Aspon u mna na octavke tomu tak je. Idem tak aj po dedine (samozrejme v niektorych usekoch podradujem, nechodim tak do zatacok alebo do kopca).
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...no a preco si tam nehodis tu 5-ku? :)
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Lebo by som mal nizsie otacky a je to len 1.6 motor. Ak mu na tej 4ke pri 60kmph pridam, tak ide v pohode, nedusi sa. Na trojke uz pocujem hukot motora pri tych 2700-2800 otackach co mam pri 60kmph.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

to nevadi, ze to je len 1,6l... na patke to mas tichsie, komfortnejsie a s nizsou spotrebou... ked chces zrychlit, aj tak musis hodit minimalne trojku...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

No neviem Ratzi, ja keď idem na našej starej Corolle 2.0 diesli tesne pod 50 na štvorke a chcem čo i len mierne pridať, už cítim rezonovanie motora, čo mu asi príliš neprospieva...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Vobec nemusim hodit trojku aby som zrychlil. 200 otacok je dostatok na to aby sa auto v pohode rozbehlo bez podradovania. Samozrejme ide o to ako sa chces rozbehnut, ak chces niekoho obehnut tak musis podradit a pridat, inak staci len pridat plynu a v pohode zrychlis, na 5tke uz podradit fakt musis.

Ps.: pilifo, ja mam benzin, ten sa az tak nebrani vyssym rychlostiam a ani pri zrychleni.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

pilifo: ved nikto Ti ani nekaze na tom kvalte zrychlovat :) ako pisem vyssie, zrychluje sa minimalne na trojke :)

Michaelo: no ale treba brat do uvahy aj to, ci to motoru skodi alebo nie... z 2000ot. to zberat je utrpenie pre kazdy motor... hlavne, ked si tam mozes kedykolvek tu trojku hodit... a ak potrebujes v tej 60tke predbehnut, tak dvojku...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ak by som dal v 60 dvojku, tak budem mat vyse 4000 otacok, ze chces aby som si na dobro odfajcil motor. Octavka nie je vysokootackovy diesel. :D
Samozrejme, ako som pisal, ak chcem obehovat tak dam trojku, no ak idem len tak po meste/dedine stalou rychlostou, tak mam tych 60 a 4 kvalt ;)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...ved prave preto, ze to nie je dizel, by si tam tu dvojku mal hodit, ak potrebujes zrychlit a predbehnut co najrychlejsie :)

to je to, co som spominal, na konstantnu jazdu 60tkou je 5. stupen idealny, je zbytocne tam mat tu stvorku, je hlucnejsia a viac zerie...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

1.6 benzín, pri 4ke na 50ke tachometrovej to ide nejakých 2000rpm. Na trojke som si to nejak nevšimol, ale okolo 3000.... Tempomat má ale 2 podmienky a to je 4-5 prevodový a 50+ kmh. Za to tá 4ka a 55 v dedine :D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

je v podstate jedno, aky je tam je motor :) pri 60tke na stvorke 90% benzinov toci 2000 otacok, co je zbytocne vela, preto dookola pisem o tej patke...
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

RATZINGER666 napísal:pilifo: ved nikto Ti ani nekaze na tom kvalte zrychlovat :) ako pisem vyssie, zrychluje sa minimalne na trojke :)

Michaelo: no ale treba brat do uvahy aj to, ci to motoru skodi alebo nie... z 2000ot. to zberat je utrpenie pre kazdy motor... hlavne, ked si tam mozes kedykolvek tu trojku hodit... a ak potrebujes v tej 60tke predbehnut, tak dvojku...
a na kolkoze by si to chcel na tej dvojke este zrychlit? Myslim si, ze ak by si tam v tej rychlosti zadrbal dvojku, skor spomalis ako zrychlis. Jedine ze by si radil pod plnym plynom.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Koľko sú také miminálne "zdravé" otáčky na benzíne? Ja osobne pod 2000 teda nerád, 1500 by ma už asi desilo :D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

unreal: to je vtip? :D na dvojke predsa zo 60tky zrychlis najrazantnejsie... naco radit pod plnym plynom? staci si otacky zosynchronizovat... pri 90tke tiez predbiehate na stvorke ci co? :)

begbeee: ako pri com, najlepsie to pocujes, pripadne vidis na spotrebe... kedze u nas su bezne hlavne mensie benziny do 2l, tak dajme tomu 1600ot... pri vacsich motoroch este cosi menej... ale to len pri konstantnej jazde... pri zrychlovani zase skodi aj zosliapnutie plneho plynu aj pri 2000ot., tam treba mat zase o dost viac...
Majstro
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Majstro »

Takže doma .. nebol problém .. ževraj krásna jazda .. išiel som bez toho aby sa inštruktorka pozerala a nie to používala pedále ..
Trošku som mal problem s rychlostou .. furt som musel pučať na tacháč lebo furt že spomal . respk furt som šiel rýchlejšie ako bolo dovolené .. a tak som pozeral 69% času na tacháč :D kukučkoval
Napísať odpoveď